۳۰ شهريور ۱۳۹۱ - ۱۹:۵۵
کد خبر: ۱۳۹۴۲۹
آیت الله صافی گلپایگانی:

روحانی باید پناهگاه مردم در مشکلات اجتماعی و دینی باشد

خبرگزاری رسا ـ حضرت آیت الله صافی گلپایگانی با تاکید بر این که طلاب و روحانیان باید ملجا و پناهگاه مردم باشند، گفت: طلاب در مقام هدایت مردم و دعوت آنها به خدا و عمل به احکام، باید از کمال حسن خلق، نرمی، خوش‌برخوردی و ادب استفاده کنند.
آيت الله لطف الله صافي گلپايگاني
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حضرت آیت الله لطف الله صافی گلپایگانی در پاسخ به درخواست رهنمود و ارشاد شماری از طلاب و فضلای حوزه علمیه قم به مناسبت آغاز سال تحصیلی جدید حوزه های علمیه، تاکید کرد: اولین نکته‌ای که خود و طلاب عزیز و مدرسین عالی‌مقام را به آن توصیه می‌کنم این است که در سیر دانشوری و دانشجویی، دو بال کتاب و سنت؛ قرآن مجید و احادیث شریفه را وسیله‌ پرواز و عروج به معارج علم و معرفت قرار دهند.
این مرجع تقلید تاکید کرد: طلاب و روحانیان الهام از کتاب خدا و هدایت‌های اهل بیت علیهم السلام را در خودسازی و معرفت‌افزایی و تکمیل بصیرت دینی، مصدر همه‌ بینش‌ها و کمالات علمی و عملی بدانند و این جمله بزرگ «شَرِّقَا وَ غَرِّبَا فَلا تَجِدَان عِلْماً صَحِیحاً إِلَّا شَیْئاً خَرَجَ مِنْ عِنْدِنَا أَهْلَ الْبَیْتِ» را همواره جلوی چشم خود داشته باشند و در فرهنگ دین و عقیده، استقلال اسلامی و مذهبی را که اصل و اساس است حفظ کنند. 
حضرت آیت الله صافی گلپایگانی افزود: نکته‌ دوم که باید طلبه‌ این علوم و شاگرد این مکتب وحیانی به آن آراسته باشد، خود نگهداری در برابر دنیا، جلوه‌های مادی و شهوات حیوانی و مقامات و مناصب ظاهری است؛ هرچه یک عالم دینی به آن بیشتر مقیّد باشد، توفیقش، شجاعتش در امر به معروف و نهی از منکر و حفظ شئون دینی بیشتر خواهد شد. 
استاد برجسته درس خارج حوزه علمیه قم اظهار داشت: طمع به این زخارف دنیا، انسان را ذلیل و از استقلال ساقط می‌کند، علاقه به ریاست و برتری‌جویی هم، انسان را ضعیف و خودباخته می کند.
این مرجع تقلید به طلاب توصیه کرد: طلاب و روحانیان در درس، تدریس، بحث و تحقیق، خلوص نیت و خدمت به بسط علم و دفع جهل از خود و دیگران را وجهه‌ همت قرار دهند و بدانند که بزرگ ترین خدمت به بندگان خدا و بالاترین سعی، در افزایش بینش و معرفت بندگان خدا به خدا و جهل‌زدایی است.
 استاد حوزه علمیه قم در بخش دیگری از سخنان خود تاکید کرد: به همه طلاب توصیه می کنم در مقام هدایت مردم و دعوت آنها به خدا و عمل به احکام، باید از کمال حسن خلق، نرمی، خوش‌برخوردی و ادب استفاده نمود که خداوند به پیامبر اکرم می‌فرماید: «فَبِما رَحْمَةٍ مِنَ الله لِنْتَ لَهُمْ وَ لَوْ کُنْتَ فَظًّا غَلیظَ الْقَلْبِ لاَنْفَضُّوا مِنْ حَوْلِک‏» 
حضرت آیت الله صافی گلپایگانی افزود: یک روحانی باید همیشه با مردم بوده و ملجأ و پناهگاه آنان در مشکلات دینی، اجتماعی و فکری مردم باشد و همیشه و در همه حال، خودش به یاد حضرت بقیة الله الاعظم(عج) باشد و مردم را نیز به آن امام عزیز و مهربان دعوت کند. /9241/پ203/ج
ارسال نظرات