۱۵ آبان ۱۳۹۱ - ۲۱:۱۸
کد خبر: ۱۴۵۵۴۹
استاد درس خارج حوزه علمیه قم؛

استادان اجازه جسارت علمی را به شاگردان بدهند

خبرگزاری رسا ـ استاد درس خارج حوزه علمیه قم گفت: گاهی شاگرد به محتوای درس یا نحوه ارائه آن اعتراض دارد؛ در این صورت استاد باید به نظر شاگرد توجه کرده و اگر حق با وی بود، به اشتباه خود اعتراف کند.
سيدنورالدين شريعتمدار جزايري

حجت‌الاسلام والمسلمین سیدنورالدین شریعتمدار جزایری، استاد درس خارج حوزه علمیه قم، در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری رسا، با اشاره به ویژگی‌های استاد شایسته، گفت: استاد یک درس باید تسلط کافی و آگاهی کامل به آن ماده درسی داشته باشد تا شاگردان کلاس وی از علمیت بالایی برخوردار شوند.

وی در ادامه تلاش برای رضایت شاگرد از نحوه تدریس را ضروری دانست و افزود: استاد باید دقت کند که شاگردان وی از جهت تدریسی چه سبکی را بیشتر می‌پذیرند و طبق سلیقه آن‌ها به روشی تدریس کند که کاملا درس را بفهمند.

حجت‌الاسلام والمسلمین شریعتمدار جزایری، رعایت اخلاق اسلامی و گوش دادن به سخن شاگردان را از دیگر ویژگی‌های استاد برشمرد و گفت: گاهی شاگرد به محتوای درس یا نحوه ارائه آن اعتراض دارد؛ در این صورت استاد باید به نظر شاگرد توجه کند و اگر حق با وی بود، به اشتباه خود اعتراف کند.

این استاد درس خارج حوزه‌ علمیه قم خاطرنشان کرد: برخی اساتید پس از درس درباره اشکالی که شاگرد کرده است، فکر می‌کردند و اشتباه خود را فردای آن روز در میان جمع اعلام می‌کردند.

وی با بیان این‌که استاد باید با شاگرد رفیق و هم‌بحث باشد، ادامه داد: استاد نباید در کلاس درس به صورت متکلم وحده یا یک منبری برخورد کند چرا که شاگرد احساس راحتی نخواهد کرد و درس را به خوبی متوجه نمی‌شود.

حجت‌الاسلام والمسلمین شریعتمدار جزایری، تسلط بر ادبیات عرب را از دیگر ویژگی‌های استاد خوب عنوان و تصریح کرد: استاد باید به نکات ادبی، صرفی و نحوی اهمیت داده و آن‌ها را در بین درس رعایت کند.

وی گفت: بیان نکات اخلاقی به مناسبت‌های مختلف در بین درس مانند این‌که حدیثی را بخواند یا نکاتی از اخلاق علمای قدیم را متذکر شود، می‌تواند برای شاگردان و استاد، بسیار خوب و تأثیر گذار باشد.

این استاد درس خارج حوزه‌ علمیه قم افزود: گاهی انسان با این‌که نکته‌ای از اخلاقیات را می‌داند اما به سبب توجه نداشتن به آن در وی اثری ندارد؛ بیان کردن نکات اخلاقی سبب تذکر و توجه دو طرف به آن نکات است.

شایان ذکر است، حجت‌الاسلام والمسلمین شریعتمدار جزائری کتاب «النور المبین فی شرح التحریر و منهاج الصالحین» که شرح کتاب تحریر الوسیله حضرت امام خمینی(ره) و منهاج الصالحین آیت‌الله حکیم(ره) است را در حدود 40 جلد تألیف کرده که دو جلد آن چاپ و یک جلد آن در دست چاپ است.

وی چند کتاب دیگر از جمله «جبر و اختیار»، «گناه و کیفر»، «قرآن از دیدگاه امام سجاد(ع)»، «شرح دعای 42 صحیفه سجادیه» و «ترجمه کتاب مقالات مرحوم آیت‌الله سید باقر صدر» را تألیف کرده و به چاپ رسانده است.

این استاد حوزه دوره مقدمات طلبگی تا کتاب کفایه را در شوشتر نزد سیدمحمد حسن آل طیب و سیدمحمد موسوی جزائری آموخت، سپس به نجف اشرف رفته و دروس خارج را نزد آیت‌الله سید عبدالاعلی سبزواری، آیت‌الله خویی و حضرت امام خمینی(ره) فراگرفت.

حجت‌الاسلام والمسلمین سیدنورالدین شریعتمدار جزایری هر روز ساعت 11 تا 12 صبح به تدریس خارج فقه «مبحث صلات» در مدرسه حضرت آیت‌الله گلپایگانی می‌پردازد./997/ت302/ی

ارسال نظرات