۲۷ آبان ۱۳۹۱ - ۲۳:۲۳
کد خبر: ۱۴۷۱۹۶
آیت‌الله استادی مطرح کرد؛

رابطه افزایش مشکلات جامعه با مسائل اخلاقی

خبرگزاری رسا ـ عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، ارشاد جاهل را وظیفه همگانی دانست و گفت: اگرچه روحانیان در این زمینه به وظیفه خود عمل می‌کنند، اما هرکسی که می‌تواند باید در ارشاد جاهل و آموزش مسائل دین به دیگران تلاش کند.
آيت الله استادي

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، آیت‌الله رضا استادی، عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم در مراسم عزاداری شب سوم ماه محرم که با حضور اقشار مختلف مردم در حسینیه شهدای قم برگزار شد، در تفسیر ارشاد جاهل، آن را به آموزش مسائل دین به افرادی که نمی‌دانند، معنا کرد و گفت: ارشاد جاهل غیر از امر به معروف است.

 

وی که درباره اهمیت امر به معروف و نهی از منکر سخن می‌گفت، خطاب به حاضران با بیان این‌که منتظر یک روحانی نباشید و هرجا می‌توانید دست کسی را در امور دینی بگیرید و این کار را انجام دهید، گفت: اگرچه یک روحانی به وظیفه خود در این زمینه به درستی عمل می‌کند، اما ارشاد جاهل و آموزش مسائل دین به دیگران در صورت توان، وظیفه همگانی است.

 

امام جمعه موقت قم تصریح کرد: ارشاد جاهل یعنی چیزی را نمی‌داند و باید به او یاد بدهیم، اما اگر چیزی را می‌داند و انجام نمی‌دهد، مانند این‌که می‌داند خوردن شراب گناه است و می‌خورد و می‌داند روزه ماه مبارک رمضان واجب است، اما می‌خواهد نگیرد، اینجا باید امر به معروف و نهی از منکر شود.

 

آیت‌الله استادی با بیان این‌که افرادی گناهکار که از گناه خود پشیمان نیستند، باید نهی از منکر شوند، افزود: هرگز نباید کسی را که از گناه دیروز خود پشیمان شده است، با امر به معروف و یا نهی از منکر مورد ملامت قرار دهیم؛ امر به معروف و نهی از منکر برای زمانی است که فرد در آستانه ابتلا به گناه است و یا از گناه خود پشیمان نمی‌شود.

 

وی با اشاره به روایتی از پیامبر اکرم‌(ص) که نسبت به بی‌توجهی به این مهم در جوامع اسلامی هشدار دادند و خطاب به جمعی پرسیدند «وضع شما چگونه است اگر روزی امر به معروف و نهی از منکر نکنید؟» و وقتی یاران با تعجب پرسیدند آیا چنین وضعی پیش خواهد آمد، فرمودند «آری، بلکه بدتر از آن، وقتی است که معروف تبدیل به منکر و منکر معروف به حساب آید»، شرایط کنونی جامعه را این‌گونه توصیف کرد.

 

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با بیان این‌که امر به معروف و نهی از منکر در کنار نماز، روزه، زکات، خمس و حج از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است و نباید ترک شود، تصریح کرد: مسلمان که مسلمانی‌اش ایجاب می‌کند نماز بخواند و روزه بگیرد، همان مسلمانی ایجاب می‌کند که امر به معروف و نهی از منکر کند.

 

وی با ابراز تأسف از این‌که در بخش‌هایی از جامعه ما، گناه هست، اما نهی از منکر نمی‌شود و نوع افراد تماشاچی شده‌اند، از کنار گناه رد می‌شوند، آن را می‌بینند اما تذکر نمی‌دهند، هشدار داد: متأسفانه بدی برخی کارها را همه می‌دانند اما در عین حال همدیگر را تشویق به انجام آن می‌کنند.

 

آیت‌الله استادی با بیان این‌که افزایش مشکلات یک جامعه با مسائل اخلاقی رابطه دارد، تا مسائل اخلاقی بهبود نیابد، وضعیت جامعه درست نمی‌شود، خواستار شد: از امر به معروف و نهی از منکر، ارشاد جاهل و خیرخواهی غافل نشویم که عمل به این‌ها، خیر دنیا و آخرت را برای ما به همراه خواهد داشت. /920/پ202/ج

ارسال نظرات