تعزیهخوانی از هنرهای تربیتی و شعار دینی است
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجتالاسلام هادی صادقی، رییس دانشکده علوم و حدیث پیش از ظهر روز گذشته در همایش شبیهپژوهی که در سالن همایشهای سازمان تبلیغات اسلامی برگزار شد، گفت: تعزیهخوانی از هنرهایی است که اساس آن دینی است و از بدو پیدایش تا به امروز لحظهی از دین جدا نشده است.
وی ادامه داد: توجه به هنر تعزیهخوانی رهگشای مسیر میشود، هرچند ممکن است در هنر تعزیهخوانی برخی از هنرهای طبیعی وارد شود و از منشأ اصلی خود فاصله بگیرد اما از آن جایی که حقیقت این هنر الهی و دینی دارد رابط خود با حقیقت الهی را حفظ میکند.
رییس دانشکده علوم و حدیث با بیان اینکه تعزیهخوانی در قالبهای صوتی، تصویری، بیانی و نمایشی امکان پذیر است، اظهار داشت: تعزیهخوانی از نمایشهای آفرینش گر جهان است و این نمایش واقعیتی مجازی از جهان واقعیت را ارائه میدهد.
وی اضافه کرد: همزاد پنداری مخاطب در غم و شادی از مهمترین ویژگیهای هنر تعزیهخوانی است و در این نمایش تولیدکننده خود را در هنگام اجرایی نمایش یکی از عناصر این هنر میداند.
حجتالاسلام صادقی عنصر تخیل را یکی از ارکان اصلی مهم در نمایش تعزیهخوانی دانست و اظهار داشت: عنصر تخیل میتواند بر پایی حس و عقل باشد، اگر تخیل همراه با حس باشد رو به طبیعت میرود و اگر تخیل همراه با عقل باشد سبب تعالی افراد میشود.
وی افزود: تعزیهخوانی از نمایشهای تربیتی و شعار دینی است، هر چند افراد بخواهند این نمایش و هنر را از الهی و قدسی بودن دور کنند نمیتوانند چرا که عنصر و ماهیت اصیل تعزیهخوانی الهی و دینی است.
رییس دانشکده علوم و حدیث با اشاره به اینکه نفرت از پلیدی، زشتی و سعادت، خیر و خوبی از مهمترین ملاک نمایش دینی است، بیان داشت: هنر تعزیهخوانی افزونبر اینکه سبب پاسداشت دین میشود روایتی از تاریخ درگیری اولیا و اشقیا الهی را نیز بیان میکند.
وی بیان داشت: از آنجایی که در هنر تعزیهخوانی میتوان از بزرگنمایی و کوچکنمایی استفاده کرد نباید در این هنر نسبت به استفاده از تخیل خرده گرفت.
حجتالاسلام صادقی در پایان گفت: تعزیه خوانی بیان کننده تاریخ طبیعت نیست بلکه بیان کننده تاریخ ملکوت است./993/