مبلغان به روستاها، شهرها و مناطق مختلف تبلیغی هجرت و به ترویج دین بپردازند
حجتالاسلام والمسلمین سید احمد فاطمی، استاد درس خارج حوزه علمیه قم، در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری رسا به بیان اهمیت تبلیغ و هجرت روحانیان به مناطق و روستاها پرداخت و گفت: روحانیان پس از آنکه به یک اقتضای علمی مناسبی دست پیدا کردند، طبق آیه 122 سوره توبه به مناطق خود یا روستاها رفته و به تبلیغ دین و معارف اهلبیت(ع) میپردازند.
وی با اشاره به مضمون آیه «فلولا نفروا من کل فرقة....» اظهار داشت: همه مردم نمیتوانند هجرت کنند و در حوزه دینی قرار بگیرند؛ بنابراین لازم است از هر طائفهای گروهی به مدارس علوم دینی رفته و پس از تخصص یافتن در این حوزه به مناطق خود برگردند و وظایف الهی، اجتماعی، انفرادی، خانوادگی و اقتصادی را برای مسلمانان منطقه خود تبیین کنند.
این استاد درس خارج حوزه علمیه قم تصریح کرد: به بیان آیه مبارکه «نفر» هدف از تفقه دین، این است که در راه هدایت و ارشاد مردم از هرچه در این مدت آموخته استفاده کرده و مردم را به خدا و اهلبیت(ع) نزدیک کند.
وی اضافه کرد: هجرت طولانی مدت، رسالت بزرگ طلاب و روحانیانی است که مدتی در حوزه ماندگار شده و به موقعیت علمی مناسبی رسیدهاند؛ اینگونه طلاب نباید در حوزه بمانند و تراکم جمعیت روحانیان در قم باشد بلکه باید به روستاها، شهرها و مناطقی هجرت کنند که نیاز به روحانی داشته و مساجد آنها از روحانی و طلبه خالی است.
حجتالاسلام والمسلمین فاطمی اظهار داشت: بعضی از طلاب و روحانیان با اینکه به موقعیت علمی مناسبی رسیدهاند، به سبب تدریس در مدارس علوم دینی قم، تحقیق، کتابنویسی و یا فعالیتهای تبلیغی که در قم انجام میشود از این حکم خارج شده و میتوانند در قم بمانند.
وی ابراز داشت: بیانات رهبر معظم انقلاب نیز بر همین دلالت دارد؛ افرادی که در قم ساکن هستند و به موقعیت علمی مناسب رسیدهاند، لازم است یا به کار تبلیغی و تدریس در قم بپردازند و یا به مناطق و روستاهای نیازمند رفته و به ترویج احکام شرعی بپردازند.
این استاد حوزه علمیه ادامه داد: طلابی جوانی که هنوز به علمیت بالایی نرسیده و نیاز به علمیت بیشتری در مباحث فقه، اصول و عقاید دارند نیاز نیست به هجرت طولانی مدت بروند، آنها باید در قم بمانند و اطلاعات خود را بالا برده و پس از رسیدن به موقعیت مناسب علمی به هجرت بپردازند.
وی با اشاره به مکانهایی که برای هجرت طلاب و روحانیان در اولویت دارند اظهار داشت: مناطق محروم و مناطقی که در معرض تهدید دشمن قرار دارند و آسیبپذیری بیشتری در مسائل فرهنگی بهویژه مسائل مربوط به نسل جوان دارند از اولویتهای تبلیغی طلاب و روحانیان هستند.
حجتالاسلام والمسلمین فاطمی تأکید کرد: مناطق مرزی از مکانهای آسیبپذیر کشور هستند چون محدودیتها کمتر است و به راحتی کالاهای منحرف کننده، مشروبات و سیدیهای مبتذل در اختیار مردم قرار میگیرد و جوانهای این مناطق را شکننده و آسیبپذیر میکند.
وی در پایان گفت: وظیفه مسؤولان فرهنگی از جمله وزارت ارشاد، سازمان تبلیغات اسلامی، و دفتر تبلیغات، آسیبشناسی کردن و بررسی اولویتهای استانها و شهرهای کشور است تا روحانیان و طلاب بر اساس توانایی خود منطقه تبلیغشان را تعیین کنند و افرادی که میخواهند به مناطق نیازمندتر بروند با چنین مناطقی آشنا باشند./997/ت302/ن