حجتالاسلام رفیعی:
رسانهها پیش از انتشار خبر، صحیح بودن آن را بررسی کنند
خبرگزاری رسا ـ کارشناس و خطیب برجسته حوزوی با اشاره به اینکه امام حسین(ع) در روز عاشور در صدد از بین بردن جهل سپاهیان یزید بود به بیان ویژگیهای فرد جاهل پرداخت و گفت: فرد جاهل بدون تحقیق هر حرفی را منتشر میکند، نباید افراد اسرار مجموعههای مختلف را بدون پژوهش، رسانهای کنند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا حجتالاسلام ناصر رفیعی، عضو هیأت علمی جامعة المصطفی العالمیه(ص) پنجشنبه شب در شبستان امام خمینی(ره) حرم حضرت معصومه(س) گفت: خود را به جهل زدن بدتر و خطرناکتر از جهل است.
وی افزود: قوم حضرت موسی(ع) بعد از اینکه از ستمهای فرعون نجات یافتند به حضرت موسی(ع) گفتند که برای ما خداوندی قرار بده، که این نوعی جهل است.
حجت الاسلام رفیعی خاطرنشان کرد: طلحه و زبیر میدانستد که علی(ع) حق است اما در برابر او ایستادند، در روایات داریم که چه بسیار دانشمندی که جهلش او را به هلاک رساند و طلحه و زبیر از این دسته بودند.
وی با اشاره به اینکه برخی از اهلکتاب پیش از ظهور پیامبر خاتم انتظار او را میکشیدند، ادامه داد: دستهای از این اهلکتاب بعد از ظهور پیامبر او را از فرزندشان بهتر میشناختند اما با وجود علم به او ایمان نیاوردند.
حجتالاسلام رفیعی اضافه کرد: یکی از عوامل حادثه عاشورا نیز جهل بود، یزید نماز جمعه را چهارشنبه میخواند و مردم شام به او اعتراضی نمیکردند، همین مردم به مبارزه با امام حسین(ع) پرداختند.
وی حادثه عاشورا را مبارزه با دو نوع جهل ذاتی و جهل آگاهانه و از روی ترس خواند و ابراز داشت: بسیاری از سپاهیان یزید واقعا نمیدانستند که امام حسین(ع) فرزند پیامبر(ص) است و یزید حق او را غصب کرده است، در روز عاشورا 11 سخنرانی مفصل از سوی امام حسین(ع) و یاران او صورت گرفته است.
خطیب برجسته حوزوی گفت: امام حسین(ع) در روز عاشورا با سه خطبه سعی در آگاه کردن مردم داشتند، این موارد به جز سخنانی بود که در میان راه بیان کردند.
وی با اشاره به اینکه امام حسین(ع) خون داد تا مردم را از جهالت نجات دهد، ادامه داد: گاه جهل در مقابل علم است که به معنای ندانستن است، گاه جهل در برابر عقل به معنای خود را به بیخبری زدن و خود را به معنای نداستن قرار میگیرد.
حجتالاسلام رفیعی خاطرنشان کرد: انسان جاهل عصبانیت بیدلیل از خود بروز میدهد، جاهل حرف غیرمفید میزند، همچنین فرد جاهل در جایی که بیاستفاده است، هزینه میکند، جاهل دوست را از دشمن نمیشناسد و آب به آسیاب دشمن میریزد، نباید به صرف اینکه فردی در نظام وجود دارد اما دشمن او را در رسانههای خود چهره مطلوب نشان میدهد، حمایت کرد.
وی ادامه داد: فرد جاهل بدون تحقیق هر حرفی را منتشر میکند، یکی از دلایل تکذیبهایی که امروز در رسانهها رواج دارد این بدون تحقیق منتشر کردن است، نباید افراد اسرار مجموعههای مختلف را بدون پژوهش رسانهای کنند.
عضو هیأت علمی جامعة المصطفی العالمیه(ص) ابراز داشت: نظام متشکل از سه قوه است و هر قوهای به قوه دیگر ضرر برساند سبب تضعیف نظام اسلامی میشود، البته نقد اشکال ندارد اما باید دانست نقد غیر از کوبیدن، مچگیری و آبرو ریزی است.
وی اضافه کرد: اگر میخواهید برای امام حسین(ع) هزینه کنید در راه روضه و سخنرانی و نذر دادن این کار را انجام دهید اما گاه برای ساختن علامتهای آهنی سنگین و مانند آن خرج میکنند که تأثیری ندارد./914/پ202/پ
ارسال نظرات