تکنولوژی غربی در سبک زندگی ما تأثیر نگذارد
به گزارش خبرگزاری رسا، پس از سخنان مقام معظم رهبری درباره بررسی سبک زندگی، فعالان عرصه جنگ نرم لبیک گویان به ندای رهبری، سخنان ایشان را سرلوحه کار خود قرار داده و با برگزاری جلسات سخنرانی به توضیح سبک زندگی از دیدگاه اسلام پرداختهاند، متن زیر بخش چهاردهم سخنان حجتالاسلام سید محمد انجوی نژاد در کانون رهپویان وصال شیراز درباره سبک زندگی است.
1. حقیقت ستیزی
می گویند «حقیقت آن چیزی است که عقل تو میگوید. حقیقتی وجود ندارد، هرچه احساس کردی درست است حق است، پشت سرش راه بیفت! حقیقت را باید کشف کنی، نه تقلید!»
2. نسبیت
میگویند همه چیز نسبی است، اخلاق و کار و اقتصاد نسبی است.
ما در احکام و اصولمان نسبیت داریم، منتها نسبیت عقلانی، نه اینکه راجع به اصول نسبی فکر کنیم؛ ولی بحث توریه و تقیه و ضرورت را هم داریم.
مثلاً اگر جایی راست گفتن باعث ضرر بالاتری شود، بر اساس قاعدهی لاضرر و لاضرار فی الاسلام، نباید راستش را بگویی.
ما نسبیت را اینگونه معنا می کنیم؛ جایی که احتمال ضرر باشد نسبیت حاکم است.
3. معرفی الگوها
وقتی دیدند با زور نتیجهای عایدشان نمیشود، گفتند در همه زمینه ها الگو معرفی کنیم؛ الگوی ورزش، هنری، معماری، سیاسی و ..
کار بجایی میرسد که جوان ایرانی میبیند برای اینکه ایرانی زندگی کند، از چه کسی باید یاد بگیرد؟
از کوچکترین تا بزرگترین لوازم زندگی امروز ما از غرب آمده، یا با تکنولوژی غرب ساخته شده، نمیشود گفت استفاده نکنید! ولی باید مراقب باشیم در سبک زندگیمان تاثیر نگذارد.
الگوهایی که معرفی می کنند در خانواده، در عشق و عاطفه، در حلال خوری ما تاثیر نگذارد، از الگوی ورزشی، ورزش را یاد بگیریم ولی سبک زندگی اش در زندگیمان تاثیر نگذارد، چون این ها که بی دلیل یک الگو را بزرگ نمی کنند!
ما تلاش و برنامه ریزی و زحمت انسانی مخترعین را ارج می نهیم، استفاده می کنیم و مدیون هم هستیم، اما سبک زندگیشان را نباید بگیریم، فلسفه ی غرب و سیاستمداری حکومتهای غربی، از تلاش مخترعین برای زندگی بهتر و دنیای آبادتر، برای فروپاشی نظام ارزشی شرق سوءاستفاده کردند، ما باید از تکنولوژی استفاده کنیم ولی سبک زندگی خودمان را تغییر ندهیم.
4. سکولاریسم
سکولاریسم نمیگوید بی دین باش، اتفاقا سکولاریسم از عمیق ترین نهادهای دینی مسیحیت ریشه میگیرد، در پایان قرون وسطا و جنایت های کلیسا، متدینین مسیحی برای اینکه دین را از ظلم و جنایت جدا کنند، سکولاریسم را بنا نهادند.
سکولاریزم به معنای جدایی نهادهای دینی از نهادهای دنیایی، با این روش، آخر دینداری در مذهب کاتولیک چه می شود؟ راهب و راهبه بشوند و بروند در دِیر، با این عنوان که : نمیشود در جامعه دیندار بود و اصلا دین برای دنیا و جامعه خلق نشده است!
فقط لباس سفید بپوش و مشغول عبادت شو، از همه کناره بگیر؛ ازدواج و روابط اجتماعی و دنیا و خانواده و سیاست و اتفاقات جهان همه تعطیل! ظالم هرکاری کرد، مظلوم هرچه شد، به تو ربطی ندارد! نتیجه اش می شود این که دین برای دنیای تو برنامه ندارد.
امام حسین (ع) کشته شد که ما فقط در هیئت خوب سینه بزنیم، بدون اینکه این مکتب کوچکترین تاثیری در سبک زندگیمان بگذارد! فقط خوب عزاداری کنیم، معاویه وار زندگی کردنمان ایرادی ندارد!
در اسلام این ادعا اصلاً معنی ندارد، بدون شک 4/5 فرمایشات پیامبر و اهل بیت ما دربارهی نحوه زندگی است : خانواده، خوراک، پوشش، کنترل زبان و ارتباطات اجتماعی، زندگی و سبک زندگی، اباعبدالله (ع) در آن گیر و دار جنگ و شهادت، دو شتر با بار عطر با خودش به کربلا برد.
در سکولاریسم فلسفی - بحث ما سکولاریسم سیاسی نیست - حرفی از حذف دین نمی زنند، بلکه امام حسین و مکتب و هیئتی معرفی می شود که در آن نحوه زندگی، اخلاق تو، اموالت، فساد و ربا مهم نیست. فقط یک دهه بروی و خوب سینه بزنی کافیست! در خانه با والدین و همسرت چگونه رفتار کنی و فرزندت را چگونه تربیت کنی مهم نیست!
فقط بگو عجل لولیک الفرج ولی هرکار دوست داشتی بکن، امام زمان می آید و درستش می کند! امام حسین می خواهد تو درست زندگی کنی، وگرنه مجلس امام حسین که گرم هست.
شب مناجات و توبه
یکی از بحث های مهم در سبک زندگی، بحث تاثیر دعا و توسل در زندگی است، توبه کنید تا غبار و غم از دلتان پاک شود. چون غم و غبار، در اثر گناه ایجاد می شود. توسل زندگی ما را شیرین می کند و توبه دلخوری و ناراحتی ها را از بین می برد.
مقام معظم رهبری 14 سال پیش توصیه کردند که دور هم بنشینید و برای امام حسین (ع) گریه کنید تا اختلافات جامعهتان کم شود، خانواده هایی که با هم مشکل دارند، کارمندانی که با هم مشکل دارند، کنار هم بنشینند، توبه کنند، برای امام حسین (ع)گریه و عزاداری کنند تا اختلافات و دلخوری ها حل شود، وقتی پاک شدید، برای حل مشکلات مملکتی و جهانی دعا کنید./995/د101/ن