۲۵ دی ۱۳۹۱ - ۱۲:۵۶
کد خبر: ۱۵۳۰۸۰

جزئیات تاسیس دانشگاه عدالت از سوی آیت الله هاشمی شاهرودی

خبرگزاری رسا ـ اساسنامه «دانشگاه غیردولتی ـ غیرانتفاعی عدالت» که رئیس هیأت مؤسس آن آیت‌‌الله سیدمحمود هاشمی شاهرودی است از سوی شورای عالی انقلاب فرهنگی تصویب و از سوی رییس جمهور ابلاغ شد.
آيت الله محمود هاشمي شاهرودي

به گزارش خبرگزاری رسا، اساسنامه «دانشگاه غیردولتی ـ غیرانتفاعی عدالت» پس از تصویب در شورای عالی انقلاب فرهنگی، چند روزی است که با امضای محمود احمدی نژاد رییس این شورا ابلاغ شده که بر اساس این ابلاغیه، تربیت استادان، محققان و مدرسان اسلام‌ شناس و آگاه به مسایل و مقتضیات زمان به ویژه در زمینه فقه، حقوق، اقتصاد، مدیریت و سایر عرصه‌ های علوم انسانی- اسلامی با رویکرد تحولی مبتنی بر جهان‌ بینی اسلامی، توسعه و تقویت پژوهش‌ های بنیادی، کاربردی و تطبیقی در جهت نظریه پردازی در رشته‌های مختلف علوم و معارف اسلامی مورد نیاز جهان اسلام به ‌ویژه در عرصه نظام‌ سازی بر اساس معارف اسلامی، تقویت و نیل به پاسخ به شبهات و کرسی‌های نقد و گفتگوی شایسته در چارچوب اهداف و مأموریت‌های دانشگاه، دستیابی به علم بومی (ایرانی ـ اسلامی) با نگاه انتقادی ـ علمی به نظریه‌های ترجمه‌ای در زمینه‌های علوم انسانی و تلاش در جهت نشر فرهنگ اسلامی و معارف اهل بیت(ع) جزء اهداف عالیه تاسیس آن اعلام شده است.

 

این دانشگاه قرار است دانشجویان را در مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری پس از اخذ مجوز از شورای گسترش آموزش عالی وزارتین علوم، تحقیقات و فناوری و بهداشت، درمان و آموزش پزشکی پذیرش کند و تأسیس دانشکده‌ها و پژوهشکده‌های وابسته در داخل و خارج از کشور نیز مورد تاکید بنیانگذاران این دانشگاه است.

 

بر اساس این مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی، مرکز دانشگاه در شهر تهران است و پس از ثبت در اداره ثبت شرکت‌ها و مؤسسات غیرتجاری تهران، دارای شخصیت حقوقی و استقلال اداری و مالی می‌ شود.

 

ارکان دانشگاه عدالت شامل هیأت مؤسس، هیأت امنا، رئیس دانشگاه و شورای دانشگاه بوده و اعضای هیأت مؤسس عبارتند از آیت‌الله سیدمحمود هاشمی شاهرودی رئیس هیأت مؤسس، حجت ‌الاسلام دکتر سیدمحمدرضا امام، حجت‌الاسلام محمدحسین بیات، حجت ‌الاسلام خلیل قبله‌ای خویی، دکتر علیرضا جمشیدی، دکتر سیامک ره پیک و دکتر پرویز داوودی.

 

طبق ابلاغیه رییس جمهور، ترکیب هیأت امنای این دانشگاه غیردولتی شامل نماینده تام‌الاختیار وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، استاندار یا مشاور یا معاون وی، دو تن از اعضای هیأت مؤسس و سه تن از اعضای هیأت علمی دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزشی و پژوهشی در مرتبه استادیار و یا بالاتر خواهند بود.

 

رئیس هیأت امناء نیز با پیشنهاد اعضای هیأت امنا و با تأیید و ابلاغ رئیس هیأت مؤسس تعیین می‌ شود. همچنین رئیس دانشگاه از میان اعضای هیأت علمی و یا مدرسین حوزوی که به تأیید شورای عالی حوزه علمیه رسیده‌اند، به پیشنهاد هیأت امنا، تأیید وزارت علوم ، تحقیقات و فناوری و با حکم رئیس هیأت مؤسس برای مدت چهار سال منصوب می ‌شود و موظف است به طور تمام وقت در خدمت دانشگاه باشد.

 

نحوه جذب داوطلبان عضویت در هیأت علمی دانشگاه و تعیین صلاحیت علمی و عمومی آنها تابع ضوابط و مقررات وزارت علوم، تحقیقات وفناوری و هیأت عالی جذب اعضای هیأت علمی دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی شورای عالی انقلاب فرهنگی بوده و پذیرش دانشجو نیز با آزمون عمومی یا اختصاصی به شیوه‌ ای که وزارت مذکور تعیین می‌ کند صورت می ‌پذیرد. /916/د102/ع

ارسال نظرات