حجتالاسلام شهیدیپور:
ظهور مفهوم در تلاوت قاری بهعنوان ملاک در مسابقات قرآن لحاظ شود
خبرگزاری رسا ـ داور بینالمللی قرآن کریم با تأکید بر اینکه در المپیاد بینالمللی قرآن و حدیث جامعةالمصطفی(ص) ظهور مفهوم در تلاوت قاری امتیاز محسوب میشود، گفت: ظهور مفهوم در تلاوت قاری بهعنوان ملاک در سایر مسابقات قرآن نیز لحاظ شود.
به گزارش خبرگزاری رسا به نقل از مرکز خبر و اطلاعرسانی جامعةالمصطفی، حجتالاسلام محمدرضا شهیدیپور، عضو هیأت علمی جامعةالمصطفی(ص) العالمیة و داور بینالمللی قرآن کریم با اشاره به برگزاری هجدهمین المپیاد بینالمللی قرآن و حدیث جامعةالمصطفی(ص) گفت: المپیاد قرآن و حدیث با رشدی که تاکنون داشته است سبب تعجب همه برگزارکنندگان مسابقات مختلف شده و برگزاری المپیاد میتواند برای برگزارکنندگان مسابقات قرآنی الگوی خوب و دربردارنده تجارب بیشماری باشد به ویژه که رویکرد مسابقات رویکرد معنامحوری است.
وی ادامه داد: این بدان معنا است که ما صرفا به بحث شکلی توجه نداریم بلکه مباحث مفهومی هم مورد توجه است و در واقع هم از نظر شکل و نحوه برگزاری و هم از حیث توجه به مفهوم و معنا دارای امتیازات برجستهای است.
داور بینالمللی قرآن کریم با اشاره به تهیه و انتشار کتاب جرعهای از نور گفت: برگزاری مسابقات مفهوم محور، مستلزم تهیه کتابی بود که با توجه به شعار این دوره، حاوی آیاتی با موضوعات تربیتی باشد، از این رو کتاب جرعهای از نور با این هدف تدوین شد و در اختیار شرکتکنندگان بخش کتبی قرار گرفت.
حجتالاسلام شهیدیپور اظهار داشت: انتخاب قطعات کتاب جرعهای از نور را که هم از حیث پایبندی به موضوع و شعار مصوب هجدهمین دوره و هم از حیث انتخاب قطعاتی که قابلیت طرح در مسابقات را داشته باشد و به لحاظ اجرا دارای نکاتی فنی قرائت و ترتیل باشد کار انتخاب قطعات را سخت کرده بود که ارزش این کتاب را دو چندان میکند.
وی در ادامه خاطرنشان کرد: قاری، مرتل و حافظ باید قبل یا بعد از تلاوت توضیحاتی را در ارتباط با آیات تلاوت شده ارائه کند، همچنین نحوه اجرای خود را نیز بر اساس مفهوم به جلو ببرد.
مدیر گروه علوم و فنون قرائات مجتمع آموزش عالی امام خمینی(ره) افزود: امتیاز و ویژگی مسابقات موضوعی، مفهومی المپیاد قرآن و حدیث نسبت به دیگر مسابقات مفهومی که تا به حال اجرا شده است این است که داوطلب باید بتواند قرائت را بر اساس مفهوم ارائه بدهد و مفاهیم آیات را در قرائت خود ظهور دهد این در حالی است که در سایر مسابقات مفهوم محور صرفاً از مفاهیم سؤال میکنند و نحوه اجرا بر حسب مفاهیم را مورد ارزیابی قرار نمیدهند.
وی با اشاره به اینکه میتوانیم بگوییم در المپیاد قرآن و حدیث رویکرد موضوعی مفهومی عملیتر و کاربردیتر است، ابراز داشت: قرعههای کتاب جرعهای از نور بر اساس موضوع این دوره از المپیاد تحت عنوان «قرآن، کتاب تربیت است»، عمدتا مباحث تربیتی و اجتماعی انتخاب شده است و بنده امیدوارم که این حرکت گامی باشد برای اینکه قاریان و حافظان ما در آیات قرآن تأمل کنند و بیاندیشند و در واقع آغاز راهی برای تدبر عمیق در قرآن و حفظ آیات آن باشد
رییس هیأت داوران هجدهمین المپیاد بینالمللی قرآن و حدیث گفت: ظهور تلاوت مفهومی در تلاوت قاری به معنای این است که صرفا دانستن این مفاهیم لازم نیست بلکه مهم این است که چقدر بتواند مفاهیم را در تلاوتش اعمال کند./907/د102/ن
ارسال نظرات