اعتدال سبب موفقیت در زندگی میشود
محبت
حجتالاسلام عباسی اظهار داشت: یکی از مسائلی که باید در آن اعتدال رعایت شود محبت است، نه به قدری افسار گسیخته به یکدیگر محبت کنیم که جمع و خلوت یکی شود، نه اینکه از محبت دریغ کنیم که همسرمان از ما گدایی محبت کند.
وی افزود: بعضی از مردان و زنان برای ثبات اقتدار در زندگی مشترک از محبت به یکدیگر کم می گذارند که این درست نیست، گاهی آن قدر در محبت افراط می کنند که حاضرند بهخاطر همسر خود گناه کنند و برای رضایت او حرف خدا را زیر پا بگذارند.
تفریح
این استاد و نویسنده حوزوی اظهار داشت: نباید تمام زندگی را تفریح اشغال کند تا از کارهای دیگر باز بمانیم، ازاینرو است که حضرت علی (ع) فرمودند«هر کس زیاد به سرگرمی بپردازد عقلش کم می شود»، همچنین نباید تفریح را برای خودمان حرام کنیم.
وی افزود: امام صادق (ع) در حکمت آل داوود فرموده است«شایسته است انسان خردمند زمانی را اختصاص دهد به خودش و خدا و زمانی را به برادرانش که درباره امور آخرت با یکدیگر گفتوگو کنند و زمانی را هم به خوشی های حلال بگذراند».
این کارشناس و مشاور خانواده تاکید کرد: سپری کردن میزانی از زندگی به خوشی ها باعث می شود که انسان برای عبادت و بندگی کردن نشاط داشته باشد.
شوخی
وی ادامه داد: شوخی یکی دیگر از مواردی است که باید در آن اعتدال رعایت شود، نه اینکه در خانواده خیلی خشک و خشن، مانند یک مکان اداری و مثل رئیس و معاون با فرزندان و همسر برخورد شود، نه اینکه این قدر شوخی شود که هیبت فرد در خانه از بین برود، زیرا امیرالمؤمنین علی(ع) می فرمایند« زیاد شوخی کردن هیبت را از بین می برد».
این استاد و پژوهشگر حوزوی تاکید کرد: شوخی کردن بیجا و زیاد سبب می شود که طرف مقابل ناراحت شود، باز هم امیرالمؤمنین می فرماید« شوخی زیاد و بی جا باعث می شود که کینه بر جای بماند».
کار
این کارشناس حوزوی ابراز داشت: کار هم یکی دیگر از چیزهایی است که باید معتدلانه باشد.
وی ادامه داد: بعضی آن قدر کار می کنند که از عبادت، معنویت، توجه به خانواده، صله رحم و برآورده کردن نیازهای واقعی خانواده باز می مانند و نه این قدر هم بی اعتنا به نیازهای اقتصادی که همیشه نیازمند دیگران باشد.
حجتالاسلام عباسی بیان داشت: امام صادق (ع) فرمودند«آن کسی که در کار طهارت و نماز کاهل باشد در او خیری برای آخرتش نیست و کسی که در آن چیزی که زندگی اش را سر و سامان می دهد کاهل است در آن خیری برای دنیایش نیست».
وی ادامه داد: باز هم روایتی از امام صادق(ع) است که می فرماید« من از کسی که در امر دنیایش کسل است بدم می آید و از او خوشم نمی آید.
بهداشت و نظافت
این استاد و نویسنده حوزوی در پایان افزود: بعضی آن قدر به مسأله بهداشت و نظافت حساسیت نشان می دهند که دچار وسواس می شوند و زندگی با آنها بسیار سخت می شود، بعضی هم آن قدر در این مسأله کم می گذارند و بی اعتنا به این مسأله هستند که کسی با آنها هم سفره نمی شود و رفت و آمد ندارد.
وی در پایان گفت: فضایل بین رذایل گیر کرده، یعنی خوبی ها با بدیها درگیر هستند و با رعایت اعتدال میتوان به خوبیها دست یافت./919/پ202/ن