۱۶ بهمن ۱۳۹۱ - ۱۸:۰۰
کد خبر: ۱۵۵۴۳۱
کارشناس رادیو معارف بررسی کرد؛

نقش روحانیت و رهبری در انقلاب اسلامی ایران

کارشناس رادیو معارف گفت: مخاطبان درس اخلاق امام بیشتر انقلابی شدند تا درس‌های فقه و اصول، چون آن روح انقلاب و آن حرارت‌ها در موعظه‌های امام بود.
   دهه فجر

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجت‌الاسلام صمصام الدین قوامی کارشناس رادیو معارف در برنامه پرسمان انقلاب گفت: حضرت امام (ره) اولین کسی بودند که هم آیت الله، هم فقیه و هم مرجع تقلید بودند، خدا او را در رأس انقلاب قرار داد و ما معتقدیم که نایب امام زمان بودند و مأموریت داشتند از طرف امام زمان(عج) این انقلاب را انجام دهند.

وی ادامه داد: من به شدت معتقدم که ایشان خودسرانه قیام نکردند، نمی‌شود نایب بدون اجازه منوب انقلاب کند، از‌این‌رو کسوت امام و پیشکسوتی امام در روحانیت باعث می‌شود که اولین قشر  مرجع و تأثر گذار که تابع ایشان می‌شود و تابش نور ایشان را باعث می‌شود به طور طبیعی روحانیت باشد.

حجت‌الاسلام قوامی اظهار داشت: جزو قاموس و قانون این انقلاب است که وقتی یک رهبری در آن هیبت و آن ابهت آن عمامه، عبا و قبا که ردای حضرت ابراهیم و پیغمبر است قرار گیرد همراهان و پیروانش نیز از همان قشر باشند.

این کارشناس رادیویی گفت: روحانیت یک شبکه سرتاسری است از کلینی تا خمینی و تحت مدیریت امام زمان این اتفاق افتاده، حوزه های علمیه در نجف و قم و سایر شهر‌ها این نیروهای انسانی ویژه را تربیت کرده‌اند ما از آن‌ها به عنوان علما، فقها و اصطلاح عامش روحانیت یاد می‌کنیم وقتی امام ندا داد اولین شاگردانش شنیدند و با او همراه شدند.

وی افزود: کسانی که انقلاب را اداره می‌کردند شاگردان امام بودند نفس او بودند خود امام می‌گفت من نفسی از ملکی تبریزی هستم این‌ها هم نفس امام هستند،مخاطبین درس اخلاق امام بیشتر انقلابی شدند تا در درس‌های فقه و اصول چون آن روح انقلاب و آن حرارت‌ها در موعظه های امام بود.

حجت‌الاسلام قوامی ادامه داد: هر رهبر سیاسی که می‌خواهد انقلاب کند باید شبکه درست کند، این شبکه آماده در ایران روحانیت بود، یک شبکه روحانیت قوی، خود روحانیت سلسله مراتب داشت بهشتی و مطهری داشت روحانیان جوان‌تری داشت که مانند یک لشکر وارد شدند اعلامیه‌ها و اطلاعیه های امام، نوارهای کاست امام را می‌گرفتند در کمترین زمان به نقاط دیگر می‌فرستادند؛ از‌این‌رو، این‌ها موجبه انقلاب شدند.

این استاد حوزه و دانشگاه اظهار داشت: شورایی که امام تشکیل داد شورای انقلاب، اکثراً روحانی بودند آقای مطهری را به عنوان عصاره عمرشان رئیس قرار دادند، بهشتی، هاشمی، مفتح، خامنه ای، باهنر جزو شورای اولیه انقلاب شدند چون مورد اعتماد امام بودند.

وی ابراز داشت: البته امام اول مایل نبود که روحانیت کلیدهای اجرایی را به دست بگیرد ضرورت‌ها اقتضا کرد، ازاین‌رو شما می‌بینید که اولین نخست وزیر روحانی نیست اولین و دومین رئیس جمهور روحانی نیستند.

حجت‌الاسلام قوامی خاطر نشان کرد: امام بعد می‌گویند من دیدم شرایط دارد به گونه ای پیش می‌رود که مجبور شدم روحانیت را وارد صحنه کنم، یعنی آقای خامنه ای به عنوان اولین رئیس جمهور روحانی که حتی امام می‌گفت که در شما متعین هم هست، مسؤولیت می‌پذیرد.

وی در پایان گفت: ازاین‌رو نگاه امام این نبود، می‌گفتند که روحانیون درس بخوانند بهتر است، بروند برای هدایت و تبلیغ و مردم را در صحنه نگه دارند، مدعی قدرت باشند نه اینکه خودشان صاحب قدرت باشند ولی مسیر انقلاب به آن سمتی رفت که روحانیت جزو لاینفک انقلاب ماند و هنوز هم هست./919/پ202/ن

ارسال نظرات