ترسیم نقشه جامع برای تبدیل قم به یک شهر ایدهآل
حجتالاسلام احمد زادهوش، استاد و پژوهشگر حوزوی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری رسا با تسلیت سالروز رحلت کریمه اهلبیت(ع) به دلایل حضور این بانوی بزرگوار در شهر قم اشاره کرد و گفت: وقتی به ظاهر قضیه نگاه میکنیم متوجه میشویم شهر قم از زمان ائمه(ع) عش آل محمد(ص) و پناهگاهی برای آنها و همانند شهرهای اهواز و نیشابور، سنگری برای شیعیان و شخصیتهای بزرگ تشیع بود، از اینرو حضرت معصومه(س) به این شهر هجرت کردند.
وی ادامه داد: پشتوانه معنوی حضور حضرت معصومه(س) در شهر قم به دلیل تدبر و تقدیر الهی بود، تقدیر الهی این بود که در آخرالزمان دانش از شهر کوفه و نجف فرو برود از اینرو خداوند شهر قم را قرار داد تا علم از این شهر به تمام نقاط جهان منتقل شود.
این استاد حوزه و دانشگاه در ادامه به مقام معنوی حضرت معصومه(س) اشاره کرد و بیان داشت: کریمه اهلبیت(ع) عصاره عصمت و علم اهلبیت(ع) هستند و امام موسی کاظم(ع) به حضرت معصومه(س) فرمودند «فداک ابوک» همانگونه که پیامبر(ص) این جمله را در مقام معنوی حضرت زهرا(س) فرمودند.
حجتالاسلام زادهوش با بیان اینکه حضور حضرت معصومه(س) در شهر قم سبب شد به عنوان یک شهر بینالمللی و معنوی شناخته شود، اظهار داشت: قبل از اینکه پاره تن امام هفتم(ع) در شهر قم حضور داشته باشند این شهر مانند سایر شهرها یک شهر معمولی بود و در جهان مردم به ویژه مسلمانان نسبت به این شهر شناخت کافی نداشتند.
وی خاطرنشان کرد: مسؤولان، مدیران و آحاد مردم باید توجه داشته باشند که شهر قم یک سرمایه بزرگی است که نصیب آنها شد، از اینرو نسبت به این شهر نگاه ویژهای داشته و سرمایه گذاریهای خوبی را انجام بدهند تا این شهر همانند دیگر شهرهای زیارتی و بینالمللی برای مردم شناخت شده باشد.
این محقق و پژوهشگر حوزوی با تأکید بر اینکه باید امکانات شهر قم همانند دیگر شهرهای جهانی اسلامی زیارتی باشد، اظهار داشت: شهر قم واقعا یک ثروت و ذخیره مهمی برای تشیع است، در این شهر اهل علم و علمای زیادی زندگی میکنند ولی متأسفانه اوضاع و فضایی حاکم بر برخی از نقاط شهر بسیار مناسب نیست.
وی بیان داشت: طبیعی است که با وجود اینکه شهر قم یک شهر بینالمللی است مسؤولان نیز باید برای آینده آن یک نقشه جامع طراحی و اجرا کنند؛ باید در نظر داشت که قم یک کلان شهر است ولی مانند بقیه کلان شهرها به این شهر رسیدگی نمیشود.
حجتالاسلام زادهوش با انتقاد از اوضاع نابسامان برخی مناطق شهر گفت: باید یک گروه عاقل، خبره و مدیران فهمیده در کنار یکدیگر جمع شوند و برای آینده این شهر یک برنامه مشخصی را ترسیم کنند تا به شهر ایدهآل برسیم نه اینکه برنامه ریزیها به صورت مقطعی باشد.
وی تأکید کرد: در شأن اهلبیت(ع) نیست که شهر مقدس قم که عشآل محمد بوده و در این شهر از حدود نود کشور جهان نماینده وجود دارد نظم و مدیریت ضعیفی برای اداره شهر وجود داشته باشد، برخی از نقاط شهر و یا وسیلههای نقلیههای شهر در حد یک شهر بینالمللی نیست. /993/ت302/ی