۰۸ اسفند ۱۳۹۱ - ۱۰:۳۰
کد خبر: ۱۵۸۰۶۵
آیت الله ناصری مطرح کرد؛

جایگاه حزن و اندوه در زندگی اولیای خدا

خبرگزاری رسا ـ آیت الله ناصری به تبیین مسأله حزن و اندوه در انسان ها پرداخت و گفت: در گرفتاری ها خداوند از ما غافل نیست، اولیاء و انبیاء هم حزن داشته اند، ما باید در برابر ناملایمات روزگار به خداوند پناه ببریم.
آيت الله ناصري

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در اصفهان، آیت الله محمد ناصری، استاد اخلاق حوزه علمیه اصفهان، شب گذشته در درس اخلاق خود که در مسجد کمر زرین اصفهان برگزار شد، به تعریف حزن پرداخت و گفت: حزن حالتی است که در حالت گرفتاری عارض بر انسان می شود ولی باید به خاطر خدا آن را تحمل کرد و باید با سلاح دعا برای دفع گرفتاری های دیگران و بعد هم گرفتاری های خود دعا کرد و البته قبل از هر چیز باید برای فرج امام زمان (عج) دعا کرد.

 

تولیت مدرسه علمیه حضرت ولی عصر(عج) اصفهان بر اختصاص نداشتن حزن به انسان های معمولی تاکید کرد و گفت: از آیه شریفه « وَ ابْیَضَّتْ عَیْناهُ مِنَ الْحُزْنِ » که در مورد حضرت یعقوب است و همچنین فرمایش نبی اکرم (ص) که در غم فرزندشان ابراهیم فرمودند:« تحزن القلب » و نیز فرمایش امیرالمومنین(ع) که فرمودند: بعد فوت زهرا حزن من همیشگی است، معلوم می شود اولیاء و انبیاء هم حزن داشته اند. 

 

وی به فرمایش حضرت سجاد (ع) در دعای مکارم الاخلاق اشاره و تصریح کرد: حضرت در این دعا به خداوند می گویند: پروردگارا در گرفتاری ها و زمانی که محزون می شوم تو پناهگاه من هستی، حضرت در این دعا دارند به دوستانشان هم یاد می دهند که در ناملایمات روزگار به خدا پناه ببریم.

 

استاد اخلاق حوزه علمیه اصفهان خاطرنشان کرد: در گرفتاری ها خداوند از ما غافل نیست و ما فقط باید از او کمک بخواهیم زیرا او نه جاهل است نه ناتوان است و نه ظالم.

 

آیت الله ناصری ادامه داد: باید در هنگام فیض گرفتن از الله نمایندگان الله را واسطه قرار دهیم زیرا فیض دهنده باید با فیض گیرنده هم جنس باشند و چون ما با خداوند هم جنس نیستیم پس ناچاریم از یک واسطه  فیض دریافت کنیم، همانطور که نور و گرما را که افاضه خداوند است را به واسطه خورشید دریافت می کنیم.

 

وی بیان داشت: درجمیع امورات "یابن الحسن" بگوییم زیرا مسؤولیت عالم وجود با امام زمان(عج)  است، حضرت با روح پنجم شان، همیشه می بینند زیرا ایشان پنج روح دارند در صورتی که ما چهار روح داریم.


وی در پایان سخنان خود به بیان خاطره ای از مرحوم حضرت آیت الله بهجت پرداخت و گفت: ایشان به بنده سفارش می کردند حدیث کساء بخوانید ولو اینکه تنها بخوانید، بنده به ایشان گفتم در حدیث کساء آمده " جمع من شیعتنا " ایشان فرمودند در ذهنت دوستانت را فرض کن و بخوان. /939/پ202/ب

ارسال نظرات