آیتالله جوادی آملی فقیه و عارفی جامع الشرایط هستند
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجتالاسلام والمسلمین احمد احمدی در مراسم افتتاحیه همایش بینالمللی اخلاق و ادیان که پیش از ظهر امروز در سالن اجتماعات بنیاد علوم وحیانی اسراء و در حضور حضرت آیتالله عبدالله جوادی آملی برگزار شد، از این عالم فرزانه به عنوان مجتهد، فقیه و عارفی جامعالشرایط نام برد.
وی افزود: اگر حضرت آیتالله جوادی آملی در این جلسه حضور نداشتند بر من واجب بود که از ایشان بیشتر سخن بگویم و تعریف کنم، اما ایشان در این جلسه حضور دارند و بارها در اینباره تذکر دادهاند؛ باید گفت که حضرت آیتالله جوادی آملی مجتهد، فقیه و عارف جامع الشرایط است و میدانم که بیش از این را خوش نمیدارند.
رییس سازمان سمت که دبیری همایش بینالمللی اخلاق و ادیان را نیز برعهده دارد، در ابتدای سخنان خود به بیان اهمیت اخلاق در جوامع مختلف پرداخت و گفت: بحث اخلاق از لحاظ مبنا و مسائل اعتقادی که زیربنای عمل آدمی است و هم از جهت خود عمل که اعتقادات در عمل تبلور پیدا میکند، از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است.
وی با بیان اینکه در تأثیر عقیده در عمل و تأثیر عمل در عقیده جای هیچ تردیدی نیست، به سخنی از علامه طباطبایی(ره) اشاره و تصریح کرد: عمل صالح در تثبیت عقیده حق تأثیر دارد و تقابل این دو یک امر بسیار روشنی است که بر آن در آیات قرآن کریم و روایات شریف، دلایل واضحی ارائه شده است.
دبیر همایش بینالمللی اخلاق و ادیان ادامه داد: ادیان ابراهیمی و غیرابراهیمی معتقد به اخلاق هستند و حتی تناسخیها هم معتقدند که اخلاق و اعمال در تثبیت اعتقاداتشان نقش بسیار مهمی دارد و بر این عقیدهاند که تأثیر اخلاق در عالم پس از مرگ و همراه با روح به عالم پس از مرگ منتقل میشود و این یک واقعیت است.
وی با بیان اینکه یک وجه مشترکی بین همه کسانی که به بقای روح اعتقادی ندارند، وجود دارد تا زندگی کنند، گفت: چه معتقد به عالم پس از مرگ باشیم یا نباشیم، با این اعتقاد و اخلاق به عالم پس از مرگ میرویم و جزای باطن اعمال ما همین اخلاق ما است؛ اخلاق را نباید سبک گرفت که حشر و نشر ما با اخلاق ما است.
حجتالاسلام والمسلمین احمدی تأکید کرد: محور اخلاق برای دیندار توحیدی و غیر توحیدی، چه آنان که معتقد به عالم پس از مرگ هستند و تأثیر عقیده را در تکون شخصیت باور دارند و چه آنان که اعتقادی ندارند یک واقعیت فراگیری است که جا داشت در همایشی مورد بحث و بررسی قرار گیرد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود به بیان روند برگزاری همایش پرداخت و تهیه فراخوان و محورهای مقالات، رایزنی با سازمانها، نهادها و محققان برای ارائه مقالات به همایش، طراحی و اجرای نظام مناسب، طبقهبندی، کدگذاری و بایگانی کلیه سوابق و پروندههای مربوط به همایش و تدوین گزارشها را از اقدامات دبیرخانه همایش، برشمرد.
رییس سازمان سمت، رونمایی از کتاب «حکیم اخلاقی» ویژه نکوداشت علامه شیخ محمدتقی آملی و انتشار چکیده مقالات همایش به دو زبان فارسی و انگلیسی را از فعالیتهای علمی دبیرخانه عنوان و ابراز کرد: بیش از 460 مقاله به دبیرخانه همایش ارسال شد که تعداد 180 مقاله مورد پذیرش قرار گرفت که 42 مقاله به عنوان برتر، برای ارائه در نشستهای تخصصی همایش انتخاب شده است. /920/پ202/ن