۲۰ اسفند ۱۳۹۱ - ۰۹:۰۷
کد خبر: ۱۵۹۷۷۳
رییس سازمان قضایی نیروهای مسلح استان قم:

امر به معروف و نهی از منکر نباید با تندروی همراه باشد

خبرگزاری رسا ـ رییس سازمان قضایی نیروهای مسلح استان قم گفت: نیروی انتظامی از مصادیق بارز اجرایی عملی امر به معروف و نهی از منکر در کشور است چرا که بیشتر منکرات جرم بوده و وظیفه نیروی انتظامی نیز برخورد با جرایم است.
امر به معروف و نهي از منکر

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حسین صیدی، رییس سازمان قضایی نیروهای مسلح استان قم، شب گذشته در همایش ستاد آمران به معروف و ناهیان از منکر که در سازمان تبلیغات اسلامی استان قم با حضور اعضای این ستاد برگزار شد به بررسی جایگاه حقوقی و قضایی ضابطان امر به معروف و نهی از منکر پرداخت.

وی گفت: یکی از اصلهای قانون اساسی کشور ما به امر به معروف و نهی از منکر اختصاص دارد، در این اصل آمده است «امر به معروف و نهی از منکر وظیفه همگانی است یعنی مردم نسبت به دولت، دولت نسبت به مردم و مردم نسبت به یکدیگر وظیفه دارند که امر به معروف و نهی از منکر کنند».

صیدی با بیان این‌که ستاد امر به معروف و نهی از منکر از سال 72 به فرمان مقام معظم رهبری تشکیل شده است، اظهار داشت: پس از این که ستاد امر به معروف و نهی از منکر تشکیل شد مجلس نیز با تصویب قانون حمایت قضایی خود را از ضابطان این کار مقدس اعلام کرد.

وی ادامه داد: پس از آن که قانون از سوی مجلس شورای اسلامی تشکیل شد، آیین‌نامه قانون حمایت قضایی به تصویب رهبری رسید؛ همچنین در این قانون نسبت به حمایت دولت و دستگاههای دولتی در بخش مختلف تأکید شده است.

معاون سازمانهای اجرایی ستاد امر به معروف و نهی از منکر با بیان این که امام جمعه و نماینده ولی فقیه در استانها رییس این ستادها هستند، ابراز داشت: استانداری قائم مقام، مدیر کل ارشاد اسلامی، رییس سازمان تبلیغات اسلامی، مدیر کل آموزش و پرورش و دیگر شخصیتهای استانی از اعضا ستاد امر به معروف و نهی از منکر هستند.

وی افزود: برنامه ریزی، سازماندهی، هدایت، نظارت و کنترل وظیفه اعضا ستاد امر به معروف و نهی از منکر برای احیای این فریضه است؛ همچنین برای اجرایی بهتر این فریضه تشکلات مردمی وابسته به هیئات مساجد نیز تشکیل شد.

صیدی با بیان این که تاکنون پنجاه جلسه برای آموزش ضابطان امر به معروف و نهی از منکر برگزار شده است، بیان داشت: کلاسهای آموزش ضابطان امر به معروف و نهی از منکر هم برای نیروهای نظامی و هم برای تشکلهای مردمی تشکیل شده است.

وی گفت: شیوه امر به معروف و نهی از منکر به دو صورت تذکر لسانی که وظیفه تمام اقشار مردم و بعد عملی و اجرایی یا برخورد فیزیکی صورت می‌گیرد و نیروی انتظامی از مصادیق بارز اجرایی عملی امر به معروف و نهی از منکر در کشور است چرا که بیشتر منکرات جرم بوده و وظیفه نیروی انتظامی نیز برخورد با جرایم است.

رییس سازمان قضایی نیروهای مسلح با اشاره به این که دفتری از سوی سپاه برای حمایت قضایی و اجرایی از ضابطان آمران معروف و ناهیان از منکر ایجاد شده است، اظهار داشت: ممکن است ضابطی به صورت صحیح به فردی تذکر لسانی بدهد ولی فرد با او درگیر شود در این صورت ضابط میتواند برای پیگیری کارهای خود به این دفتر مراجع کند.

وی تصریح کرد: البته اگر ضابطی از راه غیر صحیح بخواهد نسبت به فردی امر به معروف و نهی از منکر کند هر چند به این دفاتر مراجع کند ولی کار او پیگیری نمی‌شود چرا که او به صورت غیر منطقی و از روی تندروی افراد را نسبت به کاری امر و از کاری نهی کرده است.

صیدی در پایان تأکید کرد: تنها افرادی که دارای کارت شناسایی ضابطی داشته، آموزش دیده و با احکام امر به معروف و نهی از منکر آشنا باشند و حکم مأموریت داشته باشند میتوانند برای امر به معروف و نهی از منکر از تذکر لسانی فراتر بروند./993/پ203/ن

ارسال نظرات