پایبندی مسؤولان به راستگویی بهترین راهکار ترک دروغ در جامعه است
![سبک زندگي اسلامي، دروغ](/Original/1391/09/30/IMAGE634916146132187500.jpg)
حجتالاسلام اعلا قدیمی، مدیر مؤسسه آموزش عالی حوزوی امام رضا(ع) در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری رسا با تأکید بر اینکه دروغ از نظر شرع حرام است، گفت: دروغ هیچ دلیل عقلی ندارد و در سراسر عالم هیچکسی نیست که دروغ را قبول داشته باشد، آنکه به خدا اعتقاد دارد این جنبه شرعی را هم علاوه بر جنبه عقلی و فطری دخیل میدانند و آنکه خدا را قبول ندارد دروغ را یک امر قبیح و ناپسند میداند.
وی با بیان این که دروغ در اجتماع، خانواده، سیاست و تربیت از جنبههای مختلف دروغ است، افزود: دروغ در هر مسأله ای مورد غضب خداوند است.
این استاد دروس حوزوی با بیان این که انسان در برخی موارد همچون در جنگ با دشمن آنهم در میدان جنگ و نه در خارج از میدان جنگ، اصلاح ذات البین، ، اگر جان کسی به ناحق در خطر باشد، مجاز به دروغ گفتن است، در ادامه اظهار داشت: متأسفانه این استثنائات را به گونه ای در جامعه رواج یافته اند که به آن دروغ مصلحتی خطاب می شود و گمان میکنند که هر دروغ مصلحتی مجاز است.
مدیر مؤسسه آموزش عالی حوزوی امام رضا(ع) در بیان دلایل رواج دروغ و دروغگویی گفت: حسادت و نگاه انسان به بالادستی های خود و همچنین به سبب منفعت طلبی و کسب سود غیرشرعی سبب دروغ گفتن انسان دروغ میشود.
حجتالاسلام قدیمی اظهار داشت: افزایش تقوا، علم داشتن به گناه کبیره دروغ و اعتقاد به قیامت میتواند در ترک دروغ به ما کمک کند.
این استاد دروس حوزوی در بیان برکات راستگویی گفت: راستگویی اعتماد آور است و عوارض بد گناه را از بین برده و جامعه را به سوی جامعهای سالم و شرعی هدایت می کند.
حجتالاسلام قدیمی با بیان این که مردم از حاکمان و مسؤولان خود الگو می گیرند، گفت: بهترین راهکار ترک دروغ در جامعه پرهیز مسؤولان از دروغ گویی است؛ گاهی انسان در رسانهها مشاهده میکند که مسؤولی، مسؤول دیگر را تکذیب میکند و این یعنی نسبت دروغ دادن و اینکه یکی از این دو دروغ میگویند.
این استاد حوزه و دانشگاه به بیان راهکار فرهنگ راستگویی در جامعه پرداخت و خاطرنشان کرد: مهمترین راهکار ایجاد فرهنگ راستگویی پرهیز مسؤولان از دروغ گویی است و اگر دروغی گفته شد با عامل آن برخورد شود.
وی در پایان گفت: در درجه اول اوامر الهی را به عنوان اوامر الهی بشناسیم و پایبند به اجرای آن باشیم و محرمات و واجبات را مراقب باشیم تا جامعه به سوی اصلاح پیش رود./9595/ت302/غ