نهجالبلاغه شاخصی قدرتمند برای نجات از فتنه است
حجتالاسلام مهدی اسداللهی، استاد حوزه و دانشگاه بیرجند در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری رسا در بیرجند، گفت: نهجالبلاغه از مهمترین کتابهایی است که رهبران را از دیدگاه سیاسی حضرت علی(ع) مورد بررسی قرار میدهد، بنابراین با توجه به رهنمودهای این کتاب میتوان شاخصهای کاندیدای شایسته را مشخص کرد.
وی افزود: با توجه به اینکه در آستانه انتخابات ریاست جمهوری قرار داریم، بیان شاخصهای نهجالبلاغه در مورد رهبران شایسته میتواند کمک مؤثری در انتخاب رییسجمهور ولایتمدار باشد.
این استاد حوزه و دانشگاه با بیان اینکه نخستین دیدگاه نهجالبلاغه در مورد رهبر شایسته ولایتمداری است، گفت: حضرت علی(ع) ارتباط با پیامبر و پیروی از جانشینان آن حضرت را نخستین ویژگی رهبر جامعه اسلامی میدانند و میفرمایند: «شایستهترین و مناسبترین مردم به پیامبران، داناترین مردم نسبت به شریعت و آیین ایشان هستند و همانا دوست و یاور محمد(ص) کسی است که از خداوند اطاعت میکند، هر چند که با رسولالله خویشاوندی نزدیک داشته باشد.
حجتالاسلام اسداللهی، التزام به حق را یکی دیگر از معیارهای رهبران جامعه اسلامی از دیدگاه حضرت علی(ع) عنوان کرد و گفت: در رهنمودهای حضرت علی(ع) آمده است: رهبری که به حق التزام نداشته باشد شایسته رهبری نیست، زیرا مردم از کسی اطلاعت میکنند که خود عامل به دین باشد.
وی با بیان اینکه در دیدگاه حضرت علی(ع)، کبر و تعصب از ویژگیهای رهبران فاسد و فرماندهان شیطان است، گفت: مردم باید سعی کنند شخصی را به عنوان رییسجمهور انتخاب کنند که متعصب نباشد و در چارچوب دین عمل کند.
وی ادامه داد: یکی دیگر از معیارهای انتخاب رهبر و رییسجمهور شایسته بر اساس دیدگاههای نهجالبلاغه، قانونمداری است، بنابراین مردم باید فردی را به عنوان رییسجمهور انتخاب کنند که در چارچوب قانون عمل کرده و وعدههای او به مردم نیز در چارچوب قانون باشد.
این استاد حوزه و دانشگاه، عملگرایی را یکی دیگر از ویژگیهای مهم رهبر جامعه اسلامی عنوان کرد و گفت: رهبر جامعه اسلامی زمانی قادر به هدایت جامعه است که خود نیز بر مبنای قانون و کتاب خداوند عمل کند.
وی تأکید کرد: فرد شایسته برای رهبری باید دارای خصلت تدبر و مدیریت باشد تا بتواند مردم را در مسیر کمال هدایت کند، همچنین رهبر جامعه اسلامی باید سادهزیستی را الگوی زندگی خود قرار داده و براساس نظر حضرت علی(ع) زندگی خود را با فقیرترین مردم تطبیق دهد.
وی خاطرنشان کرد: از نظر حضرت علی(ع)، مجموعه تشریفات و برنامههای پرتکلف که کرامت انسانها را خدشهدار میسازد و سود قابل توجهی هم برای حاکمان و پیشوایان ندارد از نشانههای حکومتهای جور و از ویژگیهای رهبران فاسد است که بر این اساس مردم باید فردی را انتخاب کنند که اهل تجمل و دنیاگرایی نباشد.
حجتالاسلام اسداللهی در پایان گفت: انتخاب کارگزاران بر اساس صلاحیت و شایستگی از مهمترین ویژگیهای رهبران شایسته است که مردم در انتخاب رییسجمهور آینده این کشور باید توجه بسیاری به آن داشته باشند./932/ت302/ب