۲۱ ارديبهشت ۱۳۹۲ - ۲۰:۴۰
کد خبر: ۱۶۶۲۵۱
حجت‌الاسلام حاج‌علی‌اکبری؛

جامعه ما نیازمند الگوی شاد برای مجالس اهل بیت است

خبرگزاری رسا ـ نماینده ولی فقیه در انجمن‌های اسلامی دانش‌آموزان، گفت: برخی از مداحان به سمت بدعت‌گذاری رفته‌اند و در مجالس اهل بیت(ع) از پاپ‌خوانی و شعرهای آنچنانی استفاده می‌کنند.
حجت الاسلام حاج علي اکبري

حجت‌الاسلام محمدجواد حاج‌علی‌اکبری، رییس مرکز رسیدگی به امور مساجد، در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری رسا در مشهد با اشاره به رهنمودهای رهبر انقلاب درباره برگزاری درخور شأن مجالس شادی اهل بیت(ع) و توصیه جدی به مداحان مبنی بر این که«مداحان جلسه‌ جشن و مولودی را به مجلس عزاداری تبدیل نکنند»، گفت: نکته‌ای که رهبری فرمودند نکته کلیدی بود که معلوم بود مخاطب آن در درجه اول جامعه مداحان بوده و بعد به برگزارکنندگان این مجالس و کارگزاران این مجموعه‌ها نیز برمی‌گردد.


کشور نیازمند الگوی شادی است

وی افزود: اما نکته کلیدی و بحثی اساسی‌تر، داشتن الگوی شادی است، الان برای برنامه‌های حزن در کشور الگو داریم، از قدیم نیز این الگو وجود داشته و بسیار متنوع بوده است که علل و ریشه‌های تاریخی بسیاری دارد، در حالی که با توجه به سخنان اهل بیت(ع) که می‌فرمایند با شادی ما شاد باشید، الگوی شادی خاصی در کشور وجود ندارد و جامعه از آن محروم است.

 

به اسم شادی کردن، بدعت گذاشته نشود

وی با اشاره به خطرات نداشتن الگوی شادی برای مراسم‌های شادی اهل بیت(ع)، گفت: این جایی است که دو خطر بسیار مهم وجود دارد، اول خطر دست بردن عوامل غیر مسؤول در این عرصه‌ها است، یعنی چیزهایی را به اسم شاد کردن مجالس مرتبط با اهل بیت(ع) و جشن‌ها در آن مجالس وارد کنند که بدعت تلقی می‌شود.

 

نماینده ولی فقیه در انجمن‌های اسلامی دانش‌آموزان تأکید کرد: چنانچه برخی از مداحان به این سمت رفتند و در مجالس اهل بیت(ع) از پاپ‌خوانی و شعرهای آنچنانی استفاده کنند.

 

مخاطبان جوان از دست نروند
وی افزود: خطر دوم نیز نشان دادن سیمای غم‌آلود از دین است، یعنی چهره بداخلاق یا چهره غم‌زده‌ای از دین نشان داده شود که به این ترتیب خیلی از مخاطبان جوان را از دست می‌دهیم، بنابراین الان بهترین فرصت است که مخصوصا اندیشمندان دینی و کارگزاران مجالس دینی هم‌اندیشی کنند و در جست‌وجوی الگوهای مناسب برای مجالس شادی دینی باشند.

 

استفاده از هنر برای حماسه کارگشا است

وی در پاسخ به این سؤال که با توجه به قرار داشتن در آستانه انتخابات، خواندن شعرهای انتخاباتی در مجالس شادی اهل بیت(ع) چگونه است نیز گفت: خواندن این اشعار اگر برای تشویق مردم باشد خوب است، زیرا استفاده از هنر برای حماسه و از جمله حماسه سیاسی کارگشا است، ولی اگر بخواهند برای شخص خاصی شعر بخوانند مغایر با اصول این مجالس است.

 

گفتنی است، حضرت آیت‌الله خامنه‌ای، رهبر معظم انقلاب اسلامی، یازدهم اردیبهشت در دیدار جمعی از مداحان فرمودند: من در این سال‌ها به برادران مداح این اعتراض را می‌کردم که جلسه‌ جشن و مولودی را به مجلس عزاداری تبدیل می‌کردند.

 

ایشان افزودند: مداح یعنی کسی که شاخصه‌ اصلى او مداحى است، نه روضه‌خوانى؛ نباید عواطفى که مردم نسبت به ائمه(ع) دارند، منحصر در قضیه‌ گریه و سینه‌زنى و عزادارى شود؛ عزادارى به جاى خود، مدیحه و مولودى‌خوانى و شادى هم به جاى خود؛ این دو را نباید با هم مخلوط کرد./932/ت302/ب

ارسال نظرات