داوودی در نشست خبری مطرح کرد؛
ویژگی های مهم برنامه دولت پایداری/ دولتی که از نخبگان استفاده نکند کفران نعمت کرده است
خبرگزاری رسا ـ مسئول تدوین برنامه های دولت یازدهم جبهه پایداری در نشستی خبری شاخصه ها و ویژگی های مهم برنامه دولت پایداری را تشریح کرد و گفت: دولتی که از نخبگان استفاده نکند کفران نعمت کرده است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، پرویز داوودی مسؤول تدوین برنامه های دولت یازدهم جبهه پایداری امروز، در نشست خبری در خبرگزاری فارس، با بیان این که با توجه به مرام نامه جبهه پایداری که در راستای اهداف انقلاب اسلامی است و وجود افراد مومن و انقلابی در این جبهه، برای تنظیم برنامه های این جبهه کمک می کنم، در تبیین برنامه جبهه پایداری برای دولت یازدهم، اظهار داشت: با همکاری اساتیدی از حوزه و دانشگاه و کادر اجرایی کشور این برنامه تدوین شده است و محورهای اصلی برنامه در ابعاد اقتصادی، فرهنگی و سیاست داخلی و خارجی تنظیم شده و اهداف آن با اهداف انقلاب یعنی عدالت، مردمی کردن و تبعیت از مواضع به حق و روشن مقام معظم رهبری همسو است.
با سایر اصولگرایان تفاوت چندانی نداریم
وی در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر وجه تمایز جبهه پایداری با سایر اصولگرایان عنوان کرد: با توجه به این که هدف همه اصولگرایان اهداف انقلاب اسلامی است، تفاوت چندانی نداریم.
داوودی با تأکید بر مردمی و همگانی بودن دولت، با بیان این که فرهنگ از اولویت های ما به شمار می آید و حرکت سایر برنامه ها در راستای اهداف فرهنگی است، گفت: مبارزه با مفاسد نیز از دیگر اولویت های ما است و در نگاه ما، نه تنها دولت یازدهم باید از مفاسد پاک باشد بلکه باید تحمل مفاسد را هم نداشته باشد.
مسؤول تدوین برنامه های دولت یازدهم جبهه پایداری با اشاره به این که ما در صددیم رفاه عمومی مردم را در نظر بگیریم، بیان کرد: در انتخاب سیاست ها معیار اول ما این است که گروه های نفع برنده، گروه خاص و کم نباشد بلکه عموم مردم و بخصوص اقشار محروم، نفع برنده باشند.
داوودی در پاسخ به سوال خبرنگاری در خصوص تفکیک جنسیتی در دانشگاه ها با تأکید دوباره بر این که بحث های فرهنگی از اولویت های ما است، اظهار داشت: ما سیاست های فرهنگی خود را باید از متن اسلام، آیات، روایات و حدیث خارج و عملیاتی کنیم و ضوابطی را که در اسلام آمده است رعایت کنیم و در نحوه برخورد با موارد مختلف، همراه با توجه به اهداف و اصول باید به ظرائف نیز توجه داشته باشیم.
وی افزود: متوجه باشیم که با فطرت های پاک رو به رو هستیم، از این رو، باید اصول و این ظرائف، هم شناخته و هم عملیاتی شود و برای آن که مردم هم با دل و جان بپذیریند، باید بیش از این کار شود.
همکاران تدوین برنامه های دولت یازدهم جبهه پایداری در مقطع دکترا و خارج فقه هستند
مسؤول تدوین برنامه های دولت یازدهم جبهه پایداری در تبیین کیفیت کمی و کیفی گروهی که در تدوین برنامه های دولت یازدهم جبهه پایداری همکاری داشتند، بیان داشت: اکثر افرادی که با ما کار کردند، دکترای اقتصاد، جامعه شناسی و سیاسی و افرادی هم کارشناس ارشد هستند و نیروهای حوزوی نیز در سطح خارج فقه و اصول هستند و از جهت اجرایی، افرادی هستند که در تدوین برنامه پنجم نقش داشته اند و از کارشناسان اجرایی و افرادی که در حد وزارت یا معاونت وزارت بوده اند و یا سابقه 20-30 ساله در امور اجرایی دارند، نیز استفاده کرده ایم.
مهم ترین برنامه ما در خصوص سیاست های ارزی است
داوودی با اشاره به این که اگر نامزد جبهه پایداری رای بیاورد و یا هر عزیز دیگری رای بیاورد و او بخواهد قطعاً برنامه های ما در اختیار او قرار خواهد گرفت، با بیان این که با توجه به شدت گرفتن مشکلات اقتصادی در یک سال اخیر، باید بحث بیکاری و اشتغال به ویژه اشتغال جوانان و وضع معیشت مردم و وضع تورم را مد نظر قرار دهیم، اظهار داشت: برای ایجاد اشتغال، باید زمینه های لازم برای رشد واحدهای تولیدی را دنبال کنیم، در این راستا، مهم ترین برنامه ما در خصوص سیاست های ارزی است و و با ورود در تثبیت نرخ ارز و جلوگیری از نوسان ارز در جهت کنترل تورم، سیاست ارزی در اولویت کارها قرار خواهد گرفت.
معاون اول دولت نهم با بیان این که بسیاری از واحدهای تولیدی به ویژه واحدهای کوچک که از لحاظ تولید و اشتغال زایی سهم بیشتری دارند، عمدتاً مشکلات شان را نقدینگی مطرح می کنند، گفت: حجم نقدینگی مردم بالاست و از سوی دیگر واحدهای تولیدی مشکل نقدینگی دارند و این نشان می دهد نقدینگی متوازن توزیع نشده است.
داوودی با بیان این که واحد های بزرگ ما 80 درصد ظرفیت شان را فعال کرده بودند، ادامه داد: در سال گذشته حتی این واحدها هم دچار مشکل شدند از این لحاظ باید واحد های بزرگ نیز مورد توجه قرار گیرند اما واحد های تولیدی کوچک به جهت اشتغالزایی باید مورد توجه بیشتری قرار بگیرد.
مسؤول تدوین برنامه های دولت یازدهم هزینه های مالی برای واحد های تولیدی را عدد بالایی دانست و اظهار داشت: حدود 30 الی 35 درصد هزینه های شرکت های ما هزینه های مالی است که با اصلاح ساختار می توانیم این هزینه ها را کم کنیم تا بتوانند تولید بیشتر با قیمت کم تر داشته باشند.
وی تکمیل کرد: سیاست هایی که گفته شد در جهت تعدیل تورم و افزایش اشتغال به کار گرفته خواهد شد.
داوودی در پاسخ به سوال خبرنگاری بار دیگر تأکید داشت: من جزو جبهه پایداری نیستم ولی چون دیدم اهداف منطبق با انقلاب اسلامی را پیگیری می کند تصمیم به همکاری با آنها گرفتم، بنابراین در خصوص این که جبهه پایداری در شرایط مختلف چه تصمیمی خواهد گرفت، نمی توانم نظری بدهم.
اتکای ما بعد از خدا به مردم است
داوودی با بیان این که در برنامه های اقتصادی یک سری اهداف را اتخاذ کردیم که هم در جهت پاسخگویی کوتاه مدت و هم در جهت ایجاد مبناهای لازم برای حرکت های بلند مدت می تواند موثر واقع شود و اهداف مقاومت اقتصادی را تأمین کند، گفت: حذف نابرابری اقتصادی و فقر یکی از اولویت های ما است و توجه به تولید همگانی و مصرف همگانی از امور مهم است زیرا نظام ما نظامی مردمی است و اتکای ما بعد از خدا به مردم است و زمانی مردم حمایت خواهند کرد که خودشان هم در اداره کشور شرکت داشته باشند، از این رو، سیاست های ما در جهت تشویق و حمایت از مردم برای وارد شدن آنها در اداره کشور است.
مردم مناطق محروم فرقی با شهرنشین ها و بالانشین های تهران ندارند
مسؤول تدوین برنامه های دولت یازدهم جبهه پایداری یکی از اولویت های این برنامه را توجه به اشتغالزایی و محرومیت زدایی روستاها اعلام کرد و گفت: روستاهایی در مناطق محروم استان هایی مانند سیستان و بلوچستان، همدان، بوشهر، خراسان جنوبی و شمالی هستند که به سبب عدم وجود راه های ارتباطی مناسب به رغم داشتن خاک های حاصلخیز نمی توانند محصول شان را در بازارهای داخلی و خارجی عرضه کنند در حالی که با احداث جاده های ارتباطی می توان این مشکلات را حل و افزون بر محرومیت زدایی فرصت های شغلی بسیاری در این مناطق ایجاد کرد.
وی تأکید داشت: مردم این مناطق فرقی با من شهرنشین و بالانشین تهرانی ندارند و باید زمینه های مناسب برای رشد اقتصادی برای آنها هم ایجاد شود، ما باید در جهت اقتصاد صحنه اقتصادمان را مقاوم کنیم تا بتواند در برابر فشار های خارجی مقاوم و چرخه خود را داشته باشد و این نمی تواند صرفاً با تقویت اقتصاد در شهر ها فراهم شود.
اشتغال، مسکن و ازدواج جوانان دهه شصتی باید در اولویت باشد
داوودی بر این که هرم سنی ما در جوانان ما بین 25 تا 30 سال بیشترین مقدار را دارد و این جوانان نیاز به اشتغال و امکانات لازم برای مسکن و حمایت برای ازدواج دارند، تأکید کرد و با بیان این که ما در صنعت خود، رشد ده درصد را هم تجربه کردیم و الان با رشد چهار و نیم درصد مواجهیم، ادامه داد: واحدهای بزرگ و کوچک تولیدی ما دچار مشکل شدند و ما با توجه به مشکلات اینها به ویژه نقدینگی و یافتن حلقه های مفقوده می توانیم از این ظرفیت های فعال استفاده کنیم و به رشد ده درصد برسیم.
معاون اول دولت نهم با اشاره به بیش از 105 میلیون تن تولیدات کشاورزی و تأمین بیش از نود درصد نیاز های کشور اظهار داشت: حضرت امام خمینی (ره) نیز فرموده بود که اگر آذربایجان شرقی، کشاورزی اش را درست انجام بدهد می تواند علاوه بر تأمین نیاز داخل حتی صادرات هم داشته باشد، باید توجه داشت که ظرفیت های ما برای کشاورزی بسیار بالاست و می شود این را ارتقا بخشید و به خصوص در برخی اقلام کشاورزی می توان حرکت های خاصی داشت.
باید در راستای بهره وری صادرات داشته باشیم
وی با تأکید بر این که ما باید در راستای بهره وری صادرات داشته باشیم، گفت: اگر بهره وری بالا برود اثر آن بلند مدت است، باید صادرات را به اقلام با ارزش افزوده بیش تر اختصاص دهیم و خام فروشی کار درستی نیست، باید در بخش صادرات با سیاست منع صادرات خام فروشی و تشویق صادرات با ارزش افزوده بیش تر پیش برویم.
داوودی افزود: ما نباید اجازه دهیم نرخ ارز بالاتر برود چون واحدهای تولیدی برای تولید با کیفیت، باید از فناوری روز و تکنولوژی های بالاتر استفاده کنند ولی با بالارفتن ارز امکان خرید این دستگاه ها کم تر می شود و کیفیت پایین می آید.
واردات 60 هزار میلیارد دلاری باید مورد بازنگری قرار گیرد
مسئول تدوین برنامه های دولت یازدهم جبهه پایداری با انتقاد از واردات حدود 60 هزار میلیارد دلاری کشور در سال گذشته اظهار داشت: این حجم واردات بالا باید مورد بازنگری قرار بگیرد و نمی توان تحمل کرد ظرفیت های خالی و بیکاری در داخل وجود داشته باشد و این مقدار واردات به کشور صورت بگیرد.
داوودی با بیان این که باید سیاست های اقتصادی ما پایه های اقتصاد را محکم تر و قوی تر کند تا با چند تحریم مورد صدمه و آسیب قرار نگیرد، عنوان کرد : برای تحقق اقتصاد مقاومتی الگو برداری از اقتصاد کشورهایی از جمله کره صحیح نیست زیرا اقتصاد کره مقاومتی نیست و قطعاً برنامه های اقتصادی ما هم مانند برنامه های اقتصادی کره نخواهد بود.
نرخ ارز آسیب های زیادی به اقتصاد ما وارد کرده است
معاون اول دولت نهم در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر این که آیا نمی شود با تنظیم نرخ ارز تورم را کاهش داد، گفت: تجارت خارجی آمریکا و چین نقش کمی در اقتصاد آن دارد، بنابراین این طور نیست که اینها برای تنظیم اقتصاد ملی شان از تنظیم نرخ ارز استفاده کنند بلکه اقتصاد ملی آنها قوی است در صورتی که در کشور ما نفت در اقتصاد نقش اساسی دارد.
تصویب آیین نامه های اجرایی برای حمایت از جوانان
وی با بیان این که تدوین الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت و ایجاد تمدن اسلامی از جمله برنامه هایی است که در بلند مدت محقق می شود، در پاسخ به سوالی مبنی بر این که آیا اشتغال، ازدواج و مسکن دهه شصتی ها را در اولویت قرار خواهید داد، عنوان کرد: برای رفع مشکلات مقطعی، سیاست های مقطعی خواهیم داشت ولی در سیاست های کلی از کانال تولید پیش خواهیم رفت و با جذب این قشر در بدنه دولت تنها موجب بزرگ شدن دولت خواهیم شد، می توان در برنامه های تولیدی آیین نامه هایی برای اولویت دادن دهه شصتی ها و جمعیت جوان بین 25 تا 35 سال برای اختصاص تسهیلات شغل، ازدواج و مسکن تصویب و اجرایی کرد.
دولتی که نخواهد از نخبگان استفاده کند کفران نعمت کرده است
داوودی در خصوص استفاده از نخبگان حوزوی و دانشگاهی در اداره دولت عنوان کرد: دولتی که نخواهد از اینها استفاده کند به ضرر او تمام خواهد شد و دولت باید از مشورت اینها استفاده کند.
وی افزود: باید توجه داشت که تشکیلات دولت یک نهاد اجرایی است و نباید در کنار ساختارهای مشورتی ساختار مدیریت کشوری را دچار نقص کنیم اما باید از مشاوره نخبگان استفاده کنیم و در امور اجرایی نیز آن جا که استحقاق دارند به کار گرفته شوند و چنان چه دولتی از این عزیزان استفاده نکند، کفران نعمت کرده است.
داوودی در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر این که در صورت موفقیت جبهه پایداری چه تضمینی وجود دارد برنامه های شما پیاده شود، گفت: برای سایر دولت ها نیز تضمینی وجود ندارد اما ضوابطی را در متغیرهای پیشرو جبهه پایداری وجود دارد که فرد اعتماد بیشتری می کند. ما به آن هایی که در شعارهای شان اسلام، مردم، ولایت فقیه و تبعیت از ولایت را به عنوان متغیر های پیشرو مد نظر قرار می دهند، اعتماد بیشتری می کنیم و این شرط تبعیت از ولایت فقیه نه فقط به صرف ارزشی بودن است بلکه تجربیات ما نیز نشان داده که در زمان امام هرجا که همگام با او بودیم و از او تبعیت کردیم موفق شدیم و در جاهایی که از ایشان جلو زدیم ناکام ماندیم.
نباید در تعیین نقاط قوت و ضعف تفسیر به رای شود
معاون اول دولت نهم در پاسخ به سوال خبرنگاری که آیا نقاط قوت دولت را نیز در برنامه های خود لحاظ کرده اید، گفت: بنابرفرمایش مقام معظم رهبری، ما باید نقاط قوت همه دولت های قبل را در نظر بگیریم و نقاط ضعف شان را نداشته باشیم بنابراین باید ببینیم در تمام دولت ها چه نقاط قوت و ضعفی وجود داشته است؛ نکته مهم در این جا این است که در تعیین نقاط قوت و ضعف تفسیر به رأی نشود و باید نقاط قوت و ضعف از فرمایشات امام و رهبری استخراج و از متن اسلام به آن نگاه شود و در ابعاد مختلف اجتماعی، فرهنگی و مدیریتی شناسایی کنیم و بهره ببریم.
مسکن مهر از طرح های خوب دولت است
داوودی در پاسخ به این سوال که برای کنترل سوداگری در بازار مسکن چه خواهید کرد و آیا از پایه های مالیاتی برای کنترل سوداگری استفاده خواهید کرد، با بیان این که اگر تورم را در سال های مختلف به دقت نگاه کنیم، همواره 50 تا 60 درصد تورم مربوط به خوراک و مسکن بوده است و الان هم 57 درصد تورم در همین دو مورد بوده است، گفت: اگر این دو مشکل را از پیش روی مردم برداریم بار زیادی از دوش مردم کم می شود، در این راستا، مسکن مهر یکی از طرح های خوب است ولی اشکالاتی دارد که باید اصلاح شود و به سبب هرم سنی جمعیت کشور، شاید برای ده تا 15 سال بعد مسکن یک معضل نباشد ولی الان هست و از سوی دیگر، حدود 200 تا 300 صنعت مرتبط با مسکن سازی است.
وی با بیان این که راه حل و دوای سوداگری یکی ایجاد شبکه های اطلاعاتی مورد نیاز است و دیگری وضع قوانینی است که متناقض نباشد، افزود: قوانین خوبی داریم که باید اصلاحاتی بشود ولی بیش از وضع قوانین، مشکل ایجاد شبکه های اطلاعاتی را داریم. ما هنوز شبکه های اطلاعاتی را نداریم و شرط استفاده از پایه های مالیاتی برای کنترل سوداگری ایجاد همین شبکه هاست و برای ایجاد ابزار های تشویقی و تنبیهی برای کنترل سوداگری قدم اول ایجاد شبکه های اطلاعاتی است.
مسئول تدوین برنامه های دولت یازدهم جبهه پایداری در خصوص ادامه اجرای هدفمندی یارانه ها پاسخ داد: هدفمندی یارانه ها در یک ظرفی معنا دارد، نه این که در حالی که در حین اجرای طرح هدفمندی، همزمان نرخ ارز دو سه برابر بشود و طوری شود که گویی هدفمندی یارانه ها رخ نداده است.
وی افزود: در طرح تحول اقتصادی هدفمند کردن یارانه ها در این ظرف دیده شد و این طرح زمانی می تواند مفیدی باشد که درون این ظرف باشد، اگر به هر دلیلی این طرح در ظرف خود انجام نشود، نمی تواند کارآمد باشد و ما طرح هدفمندی یارانه ها را در ظرف خودش به عنوان یک طرح مفید و کارساز برای تولید می دانیم و تا وقتی این ظرف مهیا نشود، انجام این طرح صحیح نیست و ادامه دادن این طرح در غیر ظرف خودش با عدالت همخوانی ندارد و نمی توانیم طبقه محروم را رها کنیم.
داوودی در پایان عنوان کرد: باید دست در دست هم دهیم تا این کشور را اداره کنیم و قدر این نعمت را بدانیم و اگر ناشکری کنیم خداوند تضمینی نداده است که آن را نگه دارد. /959/ز503/ج
ارسال نظرات