۱۱ خرداد ۱۳۹۲ - ۱۴:۵۶
کد خبر: ۱۶۹۵۶۷
نویسنده حوزوی:

جمهوری اسلامی بر پایه معارف اسلامی و نهج‌البلاغه بنا شده است

خبرگزاری رسا ـ نویسنده سری کتابهای معارف نهج البلاغه گفت: مبنا و اساس جمهوری اسلامی ایران بر این اساس بوده است که معارف اسلام و نهج‌البلاغه را اجرا شود.
سيد علي طباطبايي معار ف توحيدي

حجت الاسلام سید علی طباطبایی نویسنده توانا و خوش ذوق سری کتاب‌های معارف نهج‌البلاغه در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری رسا گفت: در حدود 8 سال پیش آیت الله جوادی به بنده گفت در حوزه تدریس موضوعی نهج‌البلاغه نیست، شما از الآن شروع کنید، بنده همان موقع تدریس موضوعی نهج‌البلاغه را شروع کردم و در کنار تدریس، نوشتن معارف موضوعی نهج‌البلاغه را شروع کردم، که کتاب «معارف توحیدی» جلد اول از معارف موضوعی نهج‌البلاغه در سال 1387 به چاپ رسید، بعد از آن «معارف اخلاقی» جلد دوم معارف موضوعی نهج‌البلاغه که در سال 1390 به چاپ رسید.

حجت الاسلام طباطبایی ابراز کرد: موضوع کتاب «معارف اخلاقی»، اخلاق به معنای مصطلح نیست بلکه اخلاق به معنی علمی و عرفانی است و این کتاب دارای شش فصل است: بخش اول آن اوصاف سالکان: کوی محبت، بخش دوم اوصاف راغیان وادی ذکر ، بخش سوم کوی معرفت، بخش چهارم کوی پارسایی، بخش پنجم تازیانه سلوک، بخش ششم نصایح آتشین و مواعظ دلنشین از امیرالمؤمنین علیه‌السلام است.

نویسنده سری کتاب‌های معارف نهج‌البلاغه افزود: کتاب «معارف اجتماعی» جلد سوم معارف نهج‌البلاغه است که در سال 1392 چاپ رسید، این کتاب تبیین اندیشه های سیاسی امیرالمؤمنین علیه‌السلام است، کتاب «معارف اجتماعی» پنج بخش است.

وی ادامه داد: بخش اول شرح خطبه شقیقه است، و به جریان خلافت بعد از پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله اشاره دارد، بخش دوم اصول اساسی سیاست علوی است، بخش سوم عالی‌ترین منشور سیاسی اسلام یعنی شرح فرمان امیرالمؤمنین علیه‌السلام به مالک اشتر است که در 300 صفحه شرح داده­ایم ، بخش چهارم کتاب اسوه متعالی حاکمان یعنی سیره علمی و عملی امیرالمؤمنین علیه‌السلام است که حاکمان اسلامی باید بدانند که امیرالمؤمنین اسوه متعالی در حکومت­داری است و بخش پنجم نابسامانی‌ها در حکومت علوی است، مجموعه کتاب‌های معارف نهج‌البلاغه به عنوان یکی از بهترین از کارهای در نهج‌البلاغه انتخاب شده است.

حجت الاسلام طباطبایی هدف از نوشتن سری کتاب‌های معارف نهج‌البلاغه را تشریح کرد و گفت: به خاطر علاقه شدید خودم به نهج‌البلاغه و دستور استاد بزرگوار آیت الله جوادی این کار را شروع کردم، چون فضلای قم خدمت آقای جوادی رفتند و گفتند ما در نهج‌البلاغه کار می‌کنیم ولی مسایل فلسفی نهج‌البلاغه برای ما حل نشده است آن‌ها از ایشان خواستند که از میان شاگردان خود کسی که هم در نهج‌البلاغه و هم در مسایل فلسفی مسلط است به آن‌ها معرفی کنند، که آیت الله جوادی آملی به بنده لطف کردند و مرا معرفی کردند و این بحث‌ها منجر شد که این سری کتاب‌ها معارف نهج‌البلاغه در سه جلد بیرون بیاید، جلد اول معارف توحیدی، جلد دوم معاف اخلاقی و جلد سوم معارف اجتماعی است.

نویسنده سری کتاب‌های معارف نهج‌البلاغه یادآور شد: من در ابتدا مردد بودم که نام جلد سوم را معارف قرآنی بگذارم یا معارف اجتماعی، وقتی اوضاع و احوال دنیا توجه کردم متوجه شدم که در این برهه باید این کار انجام بشود به دلیل اینکه خیلی وقت است که مردم حکومت اسلامی را شنیده‌اند ولی در عمل می‌بینند که متضاد با حکومت اسلامی اجرا می‌شود.

حجت الاسلام طباطبایی خاطر نشان کرد: در کتاب معارف اجتماعی اندیشه­های سیاسی امیرالمؤمنین علیه‌السلام را تبیین کردم، اگر می‌گوییم کشور ما جمهوری اسلامی است ما فاکتور تعیین شده جمهوری اسلامی را داریم. جمهوری اسلامی فقط یک تئوری نیست که کسی روی هوا فقط تئوری پردازی کرده باشد، حکومت اسلامی پنج سال اجرا شده است و حکومت پنج ساله امیرالمؤمنین نمونه و فاکتور تعیین شده از حکومت اسلامی است که در دست ما قرار دارد، ولی متأسفانه در جمهوری اسلامی ایران کم روی این مسایل کار شده است و من در این مسأله وارد شدم و در حالی که این کتاب شرح نهج‌البلاغه است ولی ضرورت داشت که این بحث هم در این برهه از زمان نوشته و انتشار یابد.

این نویسنده درباره اجرا شدن معارف اجتماعی در جمهوری اسلامی ایران گفت: مبنا و اساس جمهوری اسلامی ایران بر این اساس بوده است که معارف اسلام و نهج‌البلاغه را اجرا شود، که در بسیاری از بخش‌ها در اوایل انقلاب رنگ و بوی اسلامی داشت که متأسفانه بعد از گذشت چند سال رنگ و بوی آن کم شد، یعنی افرادی و اشخاصی در نهادها و سازمان‌ها با تفکرات دیگر آمدند که اصول نظام اسلامی را نادیده گرفتند، اگر ما فاکتور تعیین شده را از دیدگاه امیرمؤمنین علیه‌السلام بدانیم، حداقل می توانستیم تشخیص بدهیم که کدام مسؤول در کدام از برهه زمان بیراه رفته است. /998/ت302/ن

ارسال نظرات
captcha