۱۳ خرداد ۱۳۹۲ - ۱۵:۰۶
کد خبر: ۱۶۹۹۸۱
فرهنگ مظلوم (21)؛

قطع رابطه با حوزه از مهم‌ترین اشکالات دولت بود

خبرگزاری رسا ـ رییس مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی گفت:‌ یکی از مهم‌ترین اشکالاتی دولت قطع رابطه با حوزه بود که سبب افزایش عقاید و گرایش‌های انحرافی در آن‌ها شد.
آيت الله محسن اراکي

آیت‌الله محسن اراکی، رییس مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری رسا با ابراز تأسف از اینکه نامزدهای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری تاکنون در تبلیغات خود از توجه به مباحث فرهنگی غفلت کرده‌اند، گفت: مسائل فرهنگی مباحث عمیق و دامنه‌داری است، اما چندان جذابیتی در مسأله تبلیغات ندارد.

وی از معیشت و اقتصاد به عنوان آنچه برای همه جذابیت دارد و آن را لمس می‌کنند و شبانه‌روز با آن درگیر هستند، نام برد و گفت: ضرورت مسائل فرهنگی را همه توجه ندارند و لمس نمی‌کنند، تنها انسان‌هایی که خودشان از افراد تأثیرگذار در توسعه فرهنگ باشند، احساس می‌کنند.

رییس مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی تصریح کرد: حتی مسائل اقتصادی نیز بازگشت به فرهنگ اقتصاد دارد و تا فرهنگ اقتصادی درست نشود، حتی اگر به مسائل اقتصادی به طور مستقیم بپردازیم، موفق نخواهیم بود.

مشکلات اقتصادی در بستر فرهنگ اصلاح می‌شود

وی با بیان اینکه تبلیغات استفاده از جاذبه‌هایی است که بتواند افراد را به سمت و سوی یک نفر سوق دهد و مهم‌ترین فرقی که انبیای و اولیای الهی با انسان‌های عادی داشتند در همین نکته نهفته است، افزود: در تبلیغات انبیای الهی به هیچ‌وجه مسائل اقتصادی و معیشت دیده نمی‌شود.

آیت‌الله اراکی ادامه داد: اولیای الهی هیچ وعده‌ای را نسبت به مسائل اقتصادی به مردم نداده‌اند تنها مردم را به سمت مسائل معنوی و فرهنگی سوق داده‌اند چرا که معتقد بودند در بستر فرهنگ و زمینه‌های متعالی فرهنگی مسائل اقتصادی مردم اصلاح خواهد شد.

تبلیغ بدون توجه به مسائل فرهنگی غیر ارزشی است

وی شیوه تبلیغ بدون توجه به مسائل فرهنگی را غیر ارزشی خواند که رسوخ به مسائل سیاسی کاندیداها کرده است و گفت: شکی نیست که مسائل اقتصادی مورد هجمه دشمن است، اما ای کاش نامزدها در آن زمان که درباره اقتصاد بحث می‌کردند مقداری هم به فرهنگ اقتصاد اسلام می‌پرداختند.

این استاد سطح عالی حوزه، نوع تبلیغ‌ها و شعارهایی که مطرح می‌شود یکسان ندانست و افزود: برخی صرفاً به شعار توجه می‌کنند و توان بیان خوبی نسبت به موضع‌گیری‌ها دارند، اما خواص بیشتر به شخصیت و سابقه نامزد و تأثیرگذاری‌هایی که در حوزه‌ها مختلف داشته است، توجه می‌کنند.

وی اظهار کرد: توده مردم بیشتر به سخنان و قدرت بیان یک نامزد توجه دارند، اما افرادی هستند که دقیق‌تر به این ماجرا می‌نگرند و یک ابزار سنجش برای تعیین و انتخابشان قرار می‌دهند که این ابزار سنجش برنامه‌های نامزدها و میزان موفقیت‌، مقبولیت و ارزشی بودن کاندیدای انتخابات است.

قطع رابطه با حوزه از مهم‌ترین اشکالات دولت بود

آیت‌الله اراکی در بخش دیگری از سخنان خود بر ارتباط کاندیداها با حوزه‌های علمیه و مراجع تقلید تأکید کرد و افزود: علما، مراجع تقلید و بزرگان حوزه ستاره‌هایی هستند که مجالست با آنان،‌ تبعیت و طلب موعظه و اشارت از آن‌ها سبب هدایت می‌شود.

‌رییس مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی ادامه داد: اینکه می‌گویند با علما مجالست کنید چون عالم حقایق و واقعیت‌ها را به انسان نشان می‌دهند؛ یکی از مهم‌ترین اشکالاتی دولت اخیر قطع رابطه با حوزه بود که سبب افزایش عقاید و گرایش‌های انحرافی در آن‌ها شد.

وی تصریح کرد: دولت زمانی می‌تواند موفق باشد و بر واقع‌بینی و در مسیر مستقیم حرکت کند که به یقین ارتباطش را با حوزه و علما تنگاتنگ کرده و به صورت مداوم از حوزویان به ویژه در مسائل فرهنگی جامعه و اعتقادات مردم کسب تکلیف و نظر کند./920/ت302/ن

ارسال نظرات