غرضی: فرهنگ تحمیلی محکوم به شکست است
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، سیدمحمدغرضی در دومین مناظره انتخاباتی هشت نامزد یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری به مدت چهار دقیقه به بیان رئوس رویکردها و برنامههای فرهنگی اجتماعی خود را پرداخت و گفت: فرهنگ انعکاس زندگی مردم در دستاوردهای خودشان است.
وی با بیان اینکه فرهنگ تزریقی، تحمیلی نیست و نمیتواند توسط سیستمهای دیگر تحت تأثیر قرار گیرد، افزود: ملت ایران در طول تاریخ خودش فرهنگ خودش را ساخته و تمام زندگیاش را تأمین کرده است.
این نامزد انتخابات ریاست جمهوری گفت: در کشور ما این اواخر آن اتفاقی که افتاد روسیه، انگلیس بر کشور حاکم شدند و مجموعه صاحبان امتیاز به سمت فرهنگ روسیه و غرب رفتند، اما مردم در جایگاه خودشان ماندند، فرهنگ اکتساب ملی مردم است.
وی تصریح کرد: اینکه تصور شود میتوان فرهنگ را با دولتها تغییر داد اینکه فکر شود فرهنگ میتواند دستاویز قدرت سیاسی قرار گیرد، اینکه تصور شود فرهنگ مفعول جریانهای سیاسی است، صحیح نیست، مردم پس از شکست ایستادند تا دولت را مجبور کنند مشروطه به وجود آورد و وقتی دچار همین فرهنگ شدند، ملی شدن صنعت نفت را رقم زدند.
غرضی با بیان اینکه فرهنگ مردم ناشی از زندگی مردم در تصویر زندگی نسبت به وقایع درونی و بیرونی است، گفت: مردم توانایی آن را دارند که در مقابل مهاجم بایستند، مردم با فرهنگ خود زندگی میکنند وقتی فقر حاکم میشود مردم جمع میشوند اما هرگز از فرهنگ خود دور نمیشوند.
وی تأکید کرد: وقتی غنا حاصل میشود مردم شروع به تولید هنر میکنند، هنر نتیجه کشوری است که توانایی تشکیل حکومت مناسب را برای خود دارد و ارزش افزوده و هنر تولید میکند، هنر محصول زندگی مردم آن جامعه هستند.
پس از طرح دیدگاههای فرهنگی سیدمحمد غرضی، نامزدهای دیگر به مدت دو دقیقه به نقد نامزد پرداختند، اگر نقدی نداشتند میتوانستند زمان خود را ذخیره کرده و در بخشهای دیگر استفاده کنند و اگر به زمان بیشتری نیاز داشتند میتوانستند نقطه نظرات خود را ایراد کرده و از وقت آنان در بخشهای دیگر برنامه کاسته میشد.
محمدرضا عارف گفت که عرض خاصی ندارد.
سعید جلیلی گفت: اگر به موانع فرهنگی توجه دقیق نداشته باشیم دچار خطاهایی میشویم، در سال 80 مقام معظم رهبری بحث جنبش نرمافزاری و کرسیهای آزاداندیشی و مناظرات را اعلام فرمودند اگر میگوییم فضای امنیتی چرا آن چهار سال این کارها انجام نشد.
وی تصریح کرد: اگر آسیبشناسی غلط داشته باشیم به موضوعهای توجه میدهیم و از اصل موضوع غافل میشویم.
علی اکبر ولایتی گفت که عرض خاصی ندارد.
غلامعلی حداد عادل، با بیان اینکه فرهنگ به مردم تعلق دارد و دولتها نباید فرهنگ را تزریق کنند، تأکید کرد: مردم سرچشمه فرهنگ هستند و اگر حکومتی برخواسته از مردم نباشد یک راه فرهنگی مغایر با مردم در پیش میگیرد.
وی افزود: انقلاب اسلامی فرهنگهای مردمی محفوظ مانده در عمق خانوادهها را به خیابان و جامعه آورد و دولتی براساس فرهنگ مردمی پدید آمد، در جایی که حکومت و دولت مانند جمهوری اسلامی برآمده از ارائه مردم باشد در آن صورت مغایرتی بین فرهنگی که دولت مردمی میخواهد ترویج کند با فرهنگی که مردم دارند ایجاد نخواهد شد.
حجتالاسلام حسن روحانی در پاسخ به آقای جلیلی توضیح داد: مقایسه فضای دانشگاههای امسال و این روز با سال 82 تفاوت بسیار دارد، چقدر استاد بازنشسته شدند و چقدر افراد اخراج شدند و چه فضای سختی را برای مردم به وجود آوردند.
وی افزود: در سال 82 و 83 تمام اقداماتی که دبیرخانه شورای عالی امنتیت ملی در آن روزها داشته برای رفاه حال دانشجویان بوده است، قوه قضائیه را خواستیم و گفتیم تمام دانشجویانی که برایشان پرونده درست شده باید پروندهها از بین برود؛ قوه قضائیه را قانع کردیم که این پروندهها را کنار بگذارد تا دانشگاه فضای بهتری پیدا کند.
این نامزد انتخابات ریاست جمهوری تصریح کرد: همه وظیفه داریم فضای لازم را در دانشگاهها برای ایجاد و استفاده از کرسیهای آزاداندیشی که مقام معظم رهبری فرمودند به وجود آوریم.
محمدباقر قالیباف گفت که صحبتی ندارد.
محسن رضایی، پرسید: مناسب بود آقای غرضی درباره هنر، ورزش و مسائل اجتماعی هم صحبت میکردند.
سیدمحمد غرضی در پاسخ به نقدهای مطرح شده توضیح داد: هر دولتی که بخواهد فرهنگ خود را بر جامعه تحمیل کند اعم از نرمافزار یا سخت افزار محکوم به شکست است، فراماسونرها در دوره مشروطه این کار را کردند و شکست خوردند و رضاخان با آن همه امکانات کشف حجاب کرد و شکست خورد.
وی با بیان اینکه دولتها باید تابع جامعه باشند، اظهار کرد: اینجا دائم گفته شد دولتها باید تابع فرهنگ عامه باشن، عموم مردم زندگیساز هستند و زندگی تحت اوامر حکومتی اوامر حکومت را نابود میکند.
این نامزد انتخابات ریاست جمهوری خواستار شد: تمام صاحبان این مراکز را موظف کنید که در سیستم خودشان یک ان جی اوی مناسب تشکیل دهند از یک طرف روابطشان را با جامعه و دولت مشخص کنند چراکه بخشی نمیتوان کشور را اداره کرد فرهنگ اصلا بخشی نیست به ویژه اگر بحث شد که زندگی مردم ارتقا پیدا کند.
وی ادامه داد: هنر وقتی موفق است که بتواند سبب ارتقای فرهنگی شود، اگر قرار باشد هنر در زیر سلطه فرهنگ بماند به هیچ کجا نمیرسد، تمام زندگی هنر است و باید بتوانیم ارتقای لازم را به زندگی مردم برگردانیم نه اینکه فاعل باشیم.
غرضی تأکید کرد: باید ببینیم چه چیزی در کشور خواهان دارد و مردم چگونه از آن استفاده میکنند، اگر ورزشها و فیلمها و تأسیسات رسانههای را به زعم خود به جامعه تزریق کردیم همین میشود که در مشروطه، دوره رضاشاه و محمدرضا شاه اتفاق افتاد.
وی افزود: وقتی قدرت سیاسی از مردم شکل میگیرد باید تابع فرهنگ مردم باشد نه اینکه از خود شأن داشته باشد، هیچ دولتی از مشروطه تا به حال توان استقامت در مقابل فرهنگ مردم را نداشته است و همواره محکوم به شکست بوده است، تهاجم فرهنگی به این علت از بین رفت که فرهنگ عامه تثبیت شد./920/پ202/ج