سوءظن به خداوند نتیجه جهل درباره حکمتهای الهی است
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجتالاسلام ناصر رفیعی، مبلغ و کارشناس حوزوی، چهارشنبه شب در شبستان امام خمینی(ره) حرم حضرت معصومه(س) در ادامه شرح و تبیین سورههای مبارکه جزء سیم قرآن کریم به شرح آیات ابتدایی سوره مبارکه اعلی پرداخت و گفت: در این سوره نعمتهای خداوند گوشزد شده است و یادآوری نعمتها حس شکر در انسان به وجود میآورد، باید توجه داشت که برخی وقتها ما سخنانی میگوییم که با تسبیح و شکر خداوند نمیسازد.
وی گفت: در آیه اول سوره مبارکه اعلی گفته شده است که «سبح اسم ربک الاعلی» بر اساس همین آیه سوره مبارکه اعلی ما در سجده جمله «سبحان ربی الاعلی و بحمده» را میگوییم.
مبلغ و کارشناس حوزوی با اشاره به برخی از ثوابهای قرائت سوره مبارکه اعلی و با تأکید بر اینکه ثوابهایی که برای قرائت سورههای قرآن آمده است تنها برای صرف قرائت نیست، خاطرنشان کرد: مانند نسخههای پزشک است که تنها قرائت آن سبب شفا یافتن مریض نمیشود، بلکه باید به نسخه پزشک عمل کرد.
وی در ادامه به شرح آیات سوره مبارکه اعلی پرداخت و گفت: در ادامه این سوره مبارکه خداوند دستور میدهد که خدای متعال را تسبیح کن و در آیات بعد این صفات را برای خداوند برمیشمرد.
وی اظهار کرد: خداوند خود مکان و زمان را آفریده است و سؤال از اینکه خدا در کجا قرار دارد، اشتباه است، صفت دیگر خداوند که در سوره اعلی اشاره شده است «الذی خلق» است، خداوند خالق تمام موجودات در عین تنوع آنان است.
مبلغ و کارشناس حوزوی با اشاره به «فسوی» اظهار کرد: خداوند کار خلقت را مرتب و منظم بدون کژی و سستی استوار کرد، انسانهای بسیاری خلق کرده است اما سرانگشتان افراد مانند هم نیست، حتی تصویر چشم انسان با تصویر چشم دیگری برابر نیست.
وی با قرائت آیه «والذی قدر فهدی» ادامه داد: خداوند به زنبور عسل یاد داد که برود شیره گلها را بخورد، خداوند به فرزند انسان مکیدن را یاد داد، اینها دقت و اندازهگیری خداوند را میرساند، یکی از الطاف خداوند از یاد بردن دوران کودکی خود است.
وی با اشاره به اینکه در روایات ذکر شده است که خداوند را با ذکر «سبحان الله» منزه بدانیم، خاطرنشان کرد: در برخی موارد ما خداوند را متهم میکنیم، حاجتمان که برآورده نمیشود، درباره خدا سوء ظن است، همه کارهای خدا بر اساس حکمت است اما ما حکمتهای خداوند را نمیدانیم و نباید مرتکب گناه سوءظن به خداوند شویم.
مبلغ و کارشناس حوزوی ادامه داد: پیامبر اسلام(ص) با سختیهای فراوانی رو به رو شد، پدرش را پیش از تولد از دست داد و مادرش در همان دوران کودکی رحلت کرد، اما حکمت این سختیها به بعثت رساندن پیامبر(ص) بود و در سوره شرح میفرماید آیا ما به تو شرح صدر عطا نکردیم؟
وی با اشاره به آیه «والذی اخرج المرعی» گفت: خداوند برای نظام خلقت چراگاه و روییدنی قرار داده است، رگ حیاتی همه نیازهای ما همین روییدنیها است، حیوانات از روییدنیها تغذیه میشود، انسان هر چه میخورد به زمین بازمیگردد و دوباره تولید میشود./914/پ202/ی