حجتالاسلام والمسلمین قرائتی:
منبرها با محوریت ترویج معارف قرآنی برپا شود
خبرگزاری رسا ـ رییس ستاد اقامه نماز بر برپایی منبرها با محوریت ترویج معارف قرآنی تأکید کرد و گفت: تبیین قرآن برای مردم مأموریت مبلغان است، هرگز نباید جایگاه خداوند و ائمه اطهار(ع) را با شعر و داستان عرفانی عوض کرد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجتالاسلام محسن قرائتی، رییس ستاد اقامه نماز در همایش مبلغان که در سالن همایشهای دفتر تبلیغات اسلامی قم برگزار شد با اشاره به اهمیت و ضرورت تبلیغ گفت: تبلیغ رحمت الهی است و بر اساس فرمایش خداوند در قرآن کریم«و ما علی الرسول الا البلاغ» یکی از وظائف مهم مبلغان، تبلیغ دین اسلام است.
وی افزود: خداوند در آیهای دیگر میفرماید «الا رحمة» و آوردن دو الا با هم نادرست است مگر اینکه معنای هر دو مستثنی یکی باشد و از آنجا که خداوند حرف لغو و ناروا نمیزند، بنابراین تبلیغ رحمت الهی است.
رییس ستاد اقامه نماز، ادامه داد: تبلیغ فصلی در قرآن و روایات وجود ندارد و درباره تبلیغ فعل «یبلغون» آمده است که معنای استمرار دارد و معنایش این است که تبلیغ در همه روزهای سال باید وجود داشته باشد.
وی اظهار داشت: در تبلیغ تنها چیزی که بسیار مهم است صدق نیت است و این که ما تبلیغ را برای خدا و اشاعه دین اسلام بر خود وظیفه بدانیم و با این رویکرد وارد موضوع تبلیغ بشویم.
حجتالاسلام والمسلمین قرائتی تصریح کرد: اگر چه کسب روزی از طریق تبلیغ هیچ اشکالی ندارد و خداوند برای کسی که برای روزی خانواده تلاش میکند، ثواب در نظر گرفته است ولی شعاع نوری که از تبلیغ برای روزی ساطع میشود کم نورتر از تبلیغ بدون چشم داشت است.
وی افزود: یکی از ویژگیهای یک مبلغ خوب این است که با نهایت علاقه به تبلیغ برود و این زمانی مشخص میشود که اگر مؤسسات اعزام مبلغ هم وجود نداشته باشند، به وظیفه خود عمل کند.
این مفسر قرآن کریم ابراز داشت: تقسیم رزق و روزی در دست خداوند است و گاهی پول و مال زیاد موجود است ولی برکتی در آن نیست و به آسانی از دست میرود و انسان را به تباهی میکشاند.
وی یادآور شد: اگر مال و ثروتی کم باشد ولی صاحب آن با اخلاص در عمل آن را بدست آورده باشد، خداوند از ناحیه جبروت خود به آن مال، برکت میدهد.
رییس ستاد اقامه نمازادامه داد: خداوند روزی مبلغان را تأمین میکند و همه چیز تحت سیطره خداوند است و مبلغ باید به وظیفه خود عمل کند و نتیجه را به خدا واگذار کند و آیه «ما رمیت اذ رمیت» مصداق این گفتار است.
وی تأکید کرد: محور اصلی مباحث مبلغان باید بر روی تبیین معارف قرآن باشد وتا جایی که امکان دارد باید از گفتن شعر و قصه و داستان در تبلیغ کم شود.
حجتالاسلام قرائتی خاطر نشان کرد: ما مأریت داریم که قرآن را تبیین کنیم و نه قرآن و قصه و شعر را بنابراین نباید جایگاه خداوند وائمه اطهار را با داستان عرفا عوض کنیم.
وی گفت: در روایات اقوال را ذکر نکنیم و مثل مادر که انواع غذاها را میخورد و به بچهاش شیر میدهد، برای مردم شیوا و روان صحبت کنیم و معارف را راحت انتقال دهیم.
رییس ستاد اقامه نماز اظهار داشت: محوریت تمام منبرها باید معارف قرآنی باشد و لشکال کار این جا است که ما مزه قرآن و مفاهیم آن را به مردم نچشاندهایم البته شعر ود استان خوب است ولی در پایان منبر و خطابه در حد خیلی کم باید استفاده شود.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به مخدوش بودن قرائن تاریخی گفت: تاریخ امروز مخدوش است چه رسد به چند صد سال گذشته، زمان آقای خاتمی کتاب تفسیر من کتاب سال شد و موقع گرفتن جایزه از رییس جمهور من دست بر روی سینه ایشان گذاشتم و تشکر کردم.
حجتالاسلام قرائتی ادامه داد: در همان سال روزنامه ها نوشتند که من به سبب رأی دادن به آقای ناطق نوری از آقای خاتمی حلالیت خواستهام و از این روی نمیتوان به تمام متون تاریخی اعتماد کرد./979/پ202/ی
ارسال نظرات