۱۶ مرداد ۱۳۹۲ - ۱۴:۱۰
کد خبر: ۱۷۹۷۸۹
آیت الله مکارم شیرازی:

روز جمعه به احتمال زیاد عید فطر است/ تقلید در رؤیت هلال لازم نیست

خبرگزاری رسا ـ حضرت آیت الله مکارم شیرازی بر اساس گفته های منجمان، امکان رؤیت هلال در غروب چهارشنبه را بسیار ضعیف دانست و گفت: بنابراین به احتمال زیاد روز پنج شنبه آخر رمضان و جمعه روز عید فطر خواهد بود.
نماز و تفسير قرآن کريم توسط آيت الله مکارم شيرازي در حرم مطهر حضرت معصومه(س) نماز و تفسير قرآن کريم توسط آيت الله مکارم شيرازي در حرم مطهر حضرت معصومه(س)

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حضرت آیت‌الله ناصر مکارم شیرازی از مراجع تقلید در بیست و نهمین روز از ماه مبارک رمضان در حرم کریمه اهل بیت(ع) چند مساله درباره زکات فطره و اثبات روز عید بیان کرد.

 

این مرجع تقلید با بیان این که فطریه زکات بدن است، تصریح کرد: هر مالی که در دریا و خشکی تلف می شود به دلیل این است که وجوهات شرعیه آن داده نشده است، فطریه نیز بدن انسان را بیمه می کند.

 

وی میزان فطریه بر اساس گندم به ازاء هر نفر سه هزار تومان و براساس برنج 15 هزار تومان اعلام کرد و درباره زمان پرداخت زکات فطره، گفت: باید قبل از نماز عید زکات فطره را به مستحق آن پرداخت کرد، البته اگر شخص فقیر معینی در دسترس نیست به نیت او می توان فطریه را کنار گذاشت و در نماز عید شرکت کرد.

 

این مرجع تقلید درباره مساله رؤیت هلال نیز گفت: غالب منجمین گفته اند امروز عصر و شب پنج شنبه امکان رؤیت هلال در منطقه ما نه با چشم معمولی و نه با چشم مسلح ممکن نیست،‌بنابراین احتمال عید بودن روز پنج شنبه بسیار ضعیف است از این رو جمعه عید فطر خواهد بود.

 

وی با بیان این که ما معتقدیم در مساله رؤیت هلال لازم نیست از مجتهد تقلید شود، تصریح کرد: اگر شخص خودش ماه را ببیند یا از گفته افراد موثق یقین پیدا کند کافی است و لازم نیست از مرجع تقلید خود تقلید کند؛ اما این که با چشم مسلح باید دید و یا با چشم عادی در این صورت باید از مجتهد تقلید کرد و ما معتقدیم رؤیت هلال با چشم عادی معتبر است.

حضرت آیت الله مکارم شیرازی با بیان این که ماه رمضان امسال ماه رمضان بسیار خوبی بود، بیان کرد: خوشبختانه هیچ گونه حادثه دردناکی در داخل کشور واقع نشد و خبرهای خوبی هم درباره انتقال دولت وجود داشت.

 

این مرجع تقلید اضافه کرد: اقبال مردم به مسائل،‌ جلسات و محافل قرآنی در ماه رمضان بسیار خوب بود که ما آن را به فال نیک می گیریم و امیدواریم ملت ما موفق و مؤید باشند.

 

استاد برجسته حوزه علمیه قم بیان داشت: البته در برخی نقاط جهان اسلام از جمله مصر، سوریه و عراق شاهد حوادث دردناکی بودیم و امیدواریم خداوند مشکلات مسلمانان جهان را حل کند.

 

حضرت آیت الله مکارم شیرازی در ادامه به تفسیر آیه چهلم سوره مبارکه احزاب پرداخت و دلائل خاتمیت حضرت رسول(ص) را با استناد به روایات شیعه و اهل سنت تبیین کرد.

 

مردم مصر مراقب باشند میراث پیامبر را با اختلاف از بین نبرند

 این مرجع تقلید همچنین با تاکید بر این که ما برای حفظ دین و این نظام متحمل رنج های فراوانی شده ایم از این رو باید قدر آن را بدانیم، گفت: آیا مصریان فکر نمی کنند میراث پیامبر را با این اختلافات از دست می دهند؟

 

استاد برجسته درس خارج حوزه علمیه قم در پایان بر ضرورت احیای فریضه امر به معروف و نهی از منکر در جامعه تاکید و تصریح کرد: سعی کنیم مساله امر به معروف را برای تقویت اسلام اجرا کنیم و تنها منتظر گشت ارشاد و نیروی انتظامی نباشیم؛ اگر امر به معروف و نهی از منکر فراموش شود دعاها مستجاب نخواهد شد./924/پ202/ج

ارسال نظرات