۳۰ مرداد ۱۳۹۲ - ۱۴:۳۴
کد خبر: ۱۸۱۲۷۰

کتاب مکتب اسلام و تغییر خط در یک نگاه

خبرگزاری رسا ـ کتاب مکتب اسلام و تغییر خط به بررسی مواضع مجله درس‌هایی از مکتب اسلام نسبت به تغییر خط پرداخته است.
مکتب اسلام و تغيير خط

به گزارش خبرگزاری رسا به نقل از کتابخانه مجلس شورای اسلامی، در دهه 1330 گروهی از طلاب حوزه علمیه قم به پیشنهاد و زیرنظر آیت‌الله سید کاظم شریعتمداری اقدام به تأسیس مجله مکتب اسلام کردند. سید مرتضی جزایری در کنار آیة الله ناصر مکارم شیرازی، امام موسی صدر، مرحوم علی دوانی، مجدالدین شیرازی، آیت‌الله عبدالکریم موسوی اردبیلی و محمدجعفر سبحانی مؤسسین این مجله بودند.

 

در پیشگفتار کتاب آمده است: بدون مطالعه و مراجعه به مطالب مقالات موجود در نشریه مکتب اسلام از تیترها و عناوینی چون، نغمه‌های استعمار!، نقشه‌های استعمار، توطئه‌ تغییر خط!، خواب‌های پریشانی که درباره تغییر خط دیده‌اند، این نوسازی نیست ویرانگری است می‌توان موضع مکتب اسلام را در سوء نیت طراحان تغییر خط مشاهده کرد. هرچند که ممکن است خط و یا تغییر خط، به خودی خود، هدف نباشد، اما مکتب اسلام آن را مقدمه‌ای برای رسیدن به اهداف دیگری که مقابله و محو اسلام از سطح جامعه بود،‌ می‌انگاشتند.

 

فهرست مطالب کتاب شامل «پیشگفتار، معرفی مجله درس‌هایی از مکتب اسلام، نغمه‌های استعمار، باز هم در پیرامون تغییر خط، باز هم مسئله تغییر خط، توطئه‌ تغییر خط، درباره خط فارسی، درباره زبان و خط فارسی، از پوست پلنگ تا تغییر خط فارسی، در دنیای افراط و تفریط، این نوسازی نیست ویرانگری است،چرا ایرانیان خط عربی را بجای خط پهلوی برگزیدند، الفبای فارسی تقصیر ندارد، هشدار به پاسداران فرهنگ کهن ایران، خواب‌های پریشانی که درباره تغییر خط دیده‌اند، اشکالات خط لاتین به مراتب از خط فارسی بیشتر است، بریدگی فرهنگی در ترکیه مولود تغییر خط و نقشه‌های استعمار برای از بین بردن وحدت و عظمت اسلام» است.

 

کتاب مکتب اسلام و تغییر خط نوشته کاظم استادی از مجموعه کتاب‌های دانش‌نامه خط فارسی در 1100 نسخه از سوی نشر علم منتشر شده است.

 

شماره ثبت این کتاب در کتابخانه شماره یک مجلس شورای اسلامی 496947 می‌باشد./992/د102/ی

ارسال نظرات
captcha