احیا و شکلگیری تمدن اسلامیبدون افول تمدن غرب امکانپذیر نیست
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، نخستین هم اندیشی میزبانی سبک زندگی اسلامی روز گذشته در هتل صادقیه قم برگزار شد که در این مراسم حاضران به بیان دیدگاه های خود نسبت به چگونگی رسیدن به میزبانی سبک زندگی اسلامیپرداختند.
عطاالله رفیعی آتانی، رییس دبیر مرکز پژوهشهای علوم انسانی اسلامیصدرا در سخنانی گفت: حرکت ما با حرکت عالم صورت میگیرد و وقتی حرکت عالم تمام شود حرکت ما نیز تمام میشود .
وی ادامه داد: سبک زندگی نیز همانند شخصیت افراد است که میتواند متفاوت باشد و متأسفانه اکنون فضای فرهنگی کشور بیشتر از سبک زندگی غربی استفاده و بهره میگیرد که باید با تدابیر مدیریت مناسبی بر سبک اسلامیبرسیم.
رییس دبیر مرکز پژوهشهای علوم انسانی اسلامیصدرا با بیان اینکه ملاک اخلاق از نظر اسلام کرامت است، اظهار داشت: شهید مطهری در کتاب فلسفه اخلاق خود میگوید «ملاک فعل اخلاقی از منظر اسلام کرامت است».
وی تصریح کرد: اگر فردی یک فعلی را انجام بدهید که با کرامت انسانی سازگار باشد در حقیقت اخلاق را انجام دادند و گرنه این فعل اخلاقی نیست، سبک میزبانی نیز از بهترین عرصه برای تحقق اخلاق اسلامیاست و تفکیک غیر منطقی مباحث زندگی مانند مباحث اقتصادی از فرهنگی که از ساختههای غربی است سبب ایجاد مشکلات در کشور میشود.
حجتالاسلام احمدی، استاد حوزه و دانشگاه نیز هتلداری را خرید خدمت دانست و خاطرنشان کرد: فرد با دریافت پول از مشتری ملزم به انجام کارهای میشود که اگر در انجام آن کوتاهی کند مرتکب حق ناس شده است.
وی ادامه داد: در هتلداری از زمان دریافت مجوز برای احداث آن تا پذیرای از مهمان یک سری قوانین است که فرد آنها را قبول میکند حال اگر کم کاری یا کم فروشی کند گرفتار حق ناس شده است.
حجتالاسلام احمدی با بیان اینکه باید در بحث خدمت به زائران به جایگاه و تأمین امکانات توجه کرد، اظهار داشت: باید به مرحله برسیم که افزونبر صرف هزینه کم و ارائه بهترین خدمات برای زائران سرمایه نیز کسب کرد.
وی اظهار داشت: تمام بخشهای هتل باید به عنوان محل ارائه فرهنگ باشد یعنی فرد باید از بدو ورود با مسائل فرهنگی آشنا شود، مسؤول هتل در واقع خادم ملت است نه آقای آنها.
حجتالاسلام عبد الله عمادی، نماینده دانشگاه دالحدیث سخنران دیگر در مراسم هم اندیشی میزبانی سبک زندگی اسلامی با بیان اینکه باید پذیرایی از مهمان بر اساس روایت باشد، گفت: در این زمینه نیاز به کار تحقیقی و پژوهشی دارد و باید به گونهای باشد که فرد احساس خجالت نکرده و خود را سربار دیگران نداند.
حجتالاسلام شریفی، عضو هیأت علمیمؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) با بیان اینکه معماری در شخصیت افراد تأثیر میگذارد، اظهار داشت: معماری غربی از فلسفه غربی گرفته شده است.
وی عنوان کرد: فلسفه غربی دارای آشفتگی و در هم ریختگی است، از اینرو نباید از معماری غربی که سبب تأثیرگذاری بر شخصیت افرا میشود استفاده کرد، در شهر سازی ما باید براساس فلسفه اسلامیکه آشفتگی ندارد بهره بگیریم.
حجتالاسلام شریفی با بیان اینکه معماری یعنی مدیریت فضا که مدیریت فضا نیز شخصیت افراد را رقم میزند است، گفت: بهترین راه جذب توریست میتواند از طریق معماری باشد و معنویتهای نوپدیده و جنبشهای نوظهوری دینی بیشتر در معماری دست گذاشته و با معماری شعارهای خود را بیان میکنند.
وی تأکید کرد: فضا غرب پست مدرنیته است که شامل بی نظمی، پیچیدگی و در هم بودن است که در معماری کلان نهفته و بدون توجه به آثار آن ما نیز در این معماری گرفتار شدیم، معماری خانگی امروز مهمان گریز است در حالی که معماری سنتی مهمان گرا بود.
همچنین در این مراسم مهندس سید محمد باقر طباطبایی، کارشناس دبیر خانه طرح توسعه کمیو کیفی زیارت امام رضا(ره) به بیان مواضع و دیدگاه خود درباره میزبانی سبک زندگی اسلامیپرداخت و گفت: ضیافت به دو نوع فردی و عمومیتقسیم میشود که در مسایل سیاسی و اقتصاد از ضیافت عمومیاستفاده میشود.
وی ادامه داد: هر یک از ضیافتهای فردی و عمومیدارای ویژگی خود است و این ضیافت معیار و مبانی دارد که نمیتوان از آن صرف نظر کرد، مانند میزبانی در هتل که مبانی ویژه خود را دارد.
کارشناس دبیرخانه طرح توسعه کمیو کیفی زیارت امام رضا(ره) با اشاره به اینکه در میزبانی سبک اسلامیافزونبر توجه به بخش فرهنگ به بخش اقتصادی نیز باید توجه کرد، اظهار داشت: باید سبک زندگی اسلامیما معیار جهانی داشته باشد و افزونبر استفاده از تجربیات جهانی منابع خود را به دیگر کشورها بیان کنیم.
حجتالاسلام سید جواد ارشادی نیا، استاد حوزه و دانشگاه درباره اهمیت میزبانی در سبک زندگی اسلامیو توجه به آن در آموزههای اسلامیعنوان ساخت: واژه ضیافت واژه بسیار دقیقی دربحث گردشگری است.
وی بیان داشت: باید زیارت و ضیافت را در میان مردم جا بیندازیم و در متون دینی فراوان نسبت به این موضوع تأکید شده است، واژه ضیافت از تقدس ویژهای برخوردار است و ممکن است به سبب عدم واژه یابی از گردشگری استفاده کردیم.
حجتالاسلام تکیهای از اساتید حوزه علمیه قم با بیان اینکه لبیک گفتن به مطالبات رهبری درباره سبک زندگی اسلامیباید تداوم داشته باشد، خاطرنشان کرد: اگر ما الگوی صحیح ارائه دهیم قطعا استقبال میشود و باید نوع گردشگری را که متضاد با دین اسلام است را درست کنیم.
وی ادامه داد: اگر سراغ قرآن و اهلبیت(ع) برویم نقشه راه تعریف میشود و اگر بتوانیم الگوی دینی معرفی کنیم مورد استقبال قرار میگیرد چرا که مسائل که بار آسمانی بر آنها است مورد پذیرش فطرت افراد است، باید حسن فاعلی ایمان و فعلی عمل صالح باشد.
یزدان پناه سخنران دیگر مراسم هم اندیشی میزبانی سبک زندگی اسلامی بیان داشت: احیا و شکلگیری تمدن اسلامی در ایران امکان پذیری نیست مگر با افول تمدن غربی.
وی ادامه داد: امروز تمدن غربی بر بیشتر کشورها تسلط دارد که از میوههای این تمدن میتوان به کشورهای ترکیه، امارات و همانند آن اشاره کرد و باید دلایل اوج و افول این تمدن شناخته شود.
یزدان پناه خاطرنشان ساخت: انسان در دههای اخیر دچار بحران هویت شده و در جستجوی عناصری است که میخواهد نیازهای خود را برطرف کند، غرب تمدن خود را از طریق توریست و میزبانی به دیگر ملتها تحمیل و ارائه میدهد./993/پ202/ی