راهکارهای رسیدن به میزبانی سبک زندگی اسلامی بررسی شد
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجتالاسلام رضا غلامی، رییس مرکز پژوهشهای علوم انسانی اسلامی صدرا در پایان نخستین هم اندیشی میزبانی سبک زندگی اسلامی که در هتل صادقیه قم برگزار شد، به بررسی دیدگاههای حاضران و جمع بندی آن پرداخت و گفت: ما باید برای ایجاد تغییر و تحول در سبک میزبانی و اسلامی کردن آن از دو روش کوتاه و بلند مدت استفاده کرد.
وی ادامه داد: در دوره کوتاه مدت تغییر باید با حفظ بنا انجام شود، یعنی برای اسلامی کردن سبک یک هتلها یا مهمانسرا نباید آن را خراب کنیم بلکه باید از درون آن را تغییر داده و با افزایش و یا کاهش برخی ساختارها آن را اسلامی کنیم ولی در دوره بلند مدت از ابتدا ساخت آن را اسلامی میکنیم.
رییس مرکز پژوهشهای علوم انسانی اسلامی صدرا درباره تغییر کوتاه مدت هتلها، مهمانسراها و اسلامی کردن آنها اظهار داشت: جای تأسف دارد که در برخی از هتل و مهمانسراها یک اتاق کوچک و کثیف به عنوان نمازخانه دارند در حالی که میتوان با یک تغییر در درون هتل یک نمازخانه خوب و مطلوبی را برای هتل فراهم کرد.
وی افزود: همچنین میتوان با یک سازکار ساده که شخصیت افراد نیز خدشه دار نشود از اسراف که یکی از دقدقه رهبری است در هتلها و مهمانسراها جلوگیری کرد، همچنین استفاده از مدلهای فارسی به جای عناوین بیگانه در هتلها از دیگر مواردی است که میتوان در دوره کوتاه مدت استفاده کرد.
این کارشناس حوزوی تأکید کرد: بیشتر مدلهای ما در هتلها و مهمانسراها غربی است تا جای که این مدل به عنوان یک تشخص به شمار میآید، البته هتلهای بین المللی به سبب اقتضائات با دیگر هتلها متفاوت هستند، حتی نوشته تابلوهای راهنمایی و رانندگی و ماشینهای پلیس انگلیسی است در استفاده از مفاهیم انگلیسی نباید افراط و تفریط کرد.
وی تصریح کرد: همچنین باید نسبت به موضوع محرم و نامحرم در هتل توجه شود چه لزومی دارد مسؤول پذیرش آقایان برای هتل یک بانوی با آرایش نامناسب باشد، در هتل و مهمانسرا فروشگاهها میتوانند اجناس معنوی را به مشتریان ارائه داده و مسؤولان هتل از تلویزیونهای داخلی خود برای پخش برنامههای آموزنده استفاده کنند.
حجتالاسلام غلامیخواستار ایجاد نمادهای اسلامی ایرانی به جای غربی در داخل هتلها شد و گفت: باید کاری کنیم که فرد متدین در آن احساس غربت نکند و همچنین پیشنهاد میشود در مناسبتهای مذهبی در نمازخانه هتلها مراسم برگزار شود و در صورت امکان از یک روحانی برای اقامه نماز جماعت در این هتلها دعوت شود.
وی یادآور شد: بهتر است در هر اتاقی افزون بر مهر و سجاده سمت قبله نیز مشخص باشد و یک سامانه پاسخ گویی به سؤالات شرعی مردم وجود داشته باشد تا مردم از مسائل شرعی به ویژه مسائل مسافرت آشنا شوند.
رییس مرکز پژوهشهای علوم انسانی اسلامی صدرا با تأکید بر اینکه در بلند مدت نیازمند بررسی جهان بینی اسلامی هستیم، اظهار داشت: اکنون یک تعریف جامع برای سبک جهان بینی اسلامی نداریم که نیازمند کار پژوهشی بوده و باید در این زمینه کار اجتهادی صورت گیرد.
وی افزود: ما نسبت به غرب نباید نگاه بی منطق داشته باشیم قطعا آنها نقاط مثبتی دارند و با نگاه منتقدانه باید از ویژگیهای مثبت آنها استفاده کرد، معماری مهمانسراها باید براساس آداب اسلامی باشد.
این کارشناس حوزوی با تأکید بر آموزش نیروهای هتل برای ارائه خدمات بهتر، عنوان کرد: نظام کسب و کار در مهمانسراها باید مورد توجه قرار گیرد و یک نظام اقتصادی جدید بدون احساس خسران داشته باشیم.
وی تصریح کرد: باید به سمت الگو سازی برویم و اگر در کشور چند الگو نباشد با حرف زدن کاری صورت نمیگیرد، همچنین این هم اندیشی باید ادامه داشته و با هتل و مهمانداران نیز جلسه هم اندیشی برگزار کرد./993/پ203/ی