۱۵ شهريور ۱۳۹۲ - ۱۳:۲۶
کد خبر: ۱۸۳۱۲۹
نماینده ولی فقیه در وزارت جهاد کشاورزی:

رسانه‌ها اهمیت پرداخت زکات را برای مردم تبیین کنند

خبرگزاری رسا ـ نماینده ولی فقیه در وزارت جهاد کشاورزی به بیان نقش زکات در اقتصاد اسلامی و تحقق حماسه اقتصادی پرداخت و از رسانه‌ها خواست تا اهمیت پرداخت زکات را برای مردم تبیین کنند.
گفت‌وگو با آيت‌الله حسن عالمي

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، آیت‌الله حسن عالمی در سخنرانی پیش از خطبه‌های نماز جمعه این هفته تهران به بررسی نقش زکات در اقتصاد اسلامی و تحقق حماسه اقتصادی پرداخت و با بیان اینکه احکام اسلامی و دینی بر بندگان واجب شده است، از رسانه‌ها خواست که اهمیت پرداخت زکات را برای مردم تبیین کنند.

 

وی افزود: جامعه انسان‌ها به لحاظ استعداد گوناگون هستند، برای اینکه سیر کاروان مسلمانان با یک آهنگ مناسبی به سوی خیر و سعادت و زندگی مناسب حرکت کنند، خداوند عالم عبادت‌های مالی را بر بخشی از بندگان به ویژه ثروتمندان و صاحبان محصول واجب کرده است.

 

نماینده ولی فقیه در وزارت جهاد کشاورزی تصریح کرد: حقیقتا فلسفه اصلی واجبات مالی آن است که جامعه ما یک آهنگ مناسب و موزون به سوی خیر و سعادت هم در دنیا و هم در آخرت داشته باشد؛ از این‌رو پروردگار عالم زکات را برای جبران کاستی‌ها و بخشی از ناتوانایی‌ها که در بین مردم وجود دارد، قرار داده است.

 

وی ادامه داد: در ماه‌های پایانی تابستان و ماه‌های ابتدایی پاییز فصل برداشت محصولاتی است که زکات بر آنها تعلق می‌گیرد، رسانه‌های گروهی به ویژه تریبون نماز جمعه در این موضوع باید وظیفه‌ای را که خداوند عالم بر عهده برخی مردم گذاشته را یادآور شده و به تبیین اهمیت پرداخت زکات بپردازند.

 

نماینده رهبر معظم انقلاب در شورای جهاد با بیان اینکه هیچ کتاب فقهی نیست که زکات را به عنوان یک فریضه الهی مؤکد مطرح نکند، گفت: هر مسلمانی که منکر زکات شود، کافر است؛ چنانچه از ائمه معصومین‌(ع) نقل شده که «مَنْ مَنَعَ قِیرَاطاً مِنَ الزَّکَاه فَلَیْسَ بِمُؤْمِنٍ وَ لَا مُسْلِم؛ کسی که منع کند مقداری کمی از زکات را از مؤمنان نیست و از گروه مسلمانان خارج است».

 

وی با اشاره به روایت دیگری از معصوم‌(ع) مبنی بر این‌که «انسانی که زکات ندهد بین دو مرگ مخیر است یا بمیرد با حال یهودیت یا بمیرد با حال نصرانیت»، ابراز کرد: لغت‌شناسان معنای زکات را زیادت، رشد و نمو، پاکی و پاکیزگی گفته‌اند، یعنی کسی که زکات را ادا کند، نه تنها این مال کاسته نمی‌شود بلکه رشد می‌کند و زیاد می‌شود.

 

آیت‌الله عالمی با بیان اینکه زکات مانند نماز در نزد پروردگار عالم ذخیره می‌شود، ادامه داد: مؤمن باید نماز و زکات را برای روزی که از همه اوقات نیازمندتر و محتاج‌تر است، پس‌انداز کند؛ خداوند عالم نماز و زکات را در نزد خودش نگه می‌دارد و در روز قیامت پاداش آن را به عمل‌کنندگان به نماز و زکات تحویل می‌دهد.

 

وی در ادامه آماری از جریان زکات در کشور ارائه کرد و گفت: ستاد احیای زکات از حدود سال 83 با مأموریتی که حجت‌الاسلام والمسلمین قرائتی از سوی رهبر معظم انقلاب پیدا کرد فعال شد و در نخستین سال فعالیت آن، حدود 12 میلیارد ریال زکات جمع‌آوری و در مواضع خود مصرف شد.

 

نماینده ولی فقیه در وزارت جهاد کشاورزی افزود: در سال 86 برابر با 127 میلیارد، در سال 87 برابر با 234 میلیارد، در سال 88 برابر 689 میلیارد، در سال 89 برابر با 584 میلیارد، در سال 90 برابر با 980 میلیارد، در سال 91 برابر با 1365 میلیارد ریال زکات جمع‌آوری و در موارد خود مصرف شده است، در سال 92 که هنوز به پایان سال زراعی نرسیده‌ایم، تاکنون 620 میلیون ریال جمع‌آوری شده است.

 

وی گفت: زکات جمع‌آوری شده برای تأمین جهازیه دختران بی‌بضاعت 4246 مورد، احداث مسکن 3357 مورد، درمان نیازمندان 11 هزار و 940 مورد، کمک به امور تحصیلی دانش‌آموزان 20 هزار مورد و همچنین کمک‌هایی که برای طلاب علوم دینی و حوزه‌های علمیه و ابن سبیل‌ها که در فقه ما آمده مصرف شده است./920/پ202/ی

ارسال نظرات