حجتالاسلام نقویان:
ارائه دین به مردم باید با زبان روز و ادبیات قوی صورت گیرد
خبرگزاری رسا ـ حجتالاسلام نقویان با بیان اینکه ما امروز باید با سه زبان قول، قلم و قدم با مردم صحبت کنیم، گفت: ارائه دین به مردم باید با زبان روز و ادبیات قوی صورت گیرد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجتالاسلام ناصر نقویان، کارشناس مسائل مذهبی پیش از ظهر امروز در مراسم جشن دانشآموختگی دانشجویان دانشگاه باقرالعلوم(ع) که سالن اجتماعات این دانشگاه در استان قم برگزار شد، گفت: رسالت همه ما حوزویان با مسؤولیتها و جایگاههای مختلف تبیین آموزههای دینی به زبان روز برای مردم است.
وی با اشاره به آیه چهار سوره ابراهیم که خداوند میفرماید « و ما ارسلنا من رسول الا بلسان قومه»، افزود: لسان قوم در این آیه فقط معنای همزبانی قم را نمی رساند بلکه مهمترین زبان قوم به معنای به روز بودن و آشنا بودن به زبان و کردار آن قوم است.
این کارشناس مسائل مذهبی با بیان اینکه طب دارای سه مرحله پیشگیری، درمان و کنترل است، اظهار داشت: خداوند به پیامبر فرمود « لا تقربوا الصلاة و انتم سکری؛ یعنی ای پیامبر با افراد مست و مریض با حالت کنترل و مدارا برخورد کن و در مرحله نخست به آنها بگو نزدیک به نماز نشوید در حالی که مست هستید» و این نشان از این دارد که در تبلیغ دین هم باید با مدارا و کنترل قدم برداشت و به یکباره نمیشود دین و مرام کسی را تغییر داد.
حجتالاسلام نقویان خاطرنشان کرد: باید با زبان روز و ادبیات قوی دین را به مردم ارائه کرده و مطابق با زمان پیش برویم، یعنی دین را با جذابیت قالبها و محتواها ارائه کنیم.
وی با اشاره به تأثیر حکایت و داستان در کلام، تصریح کرد: متأسفانه ما از تأثیر داستان و حکایت در کلام خود غافل هستیم و تلاش نمیکنیم با زبان تمثیل با مردم صحبت کنیم و این در حالی است که حضرت امیرمؤمنان علی(ع) در نهجالبلاغه و سخنان خود تمثیلهای بسیار زیبایی را به کار برده است.
این کارشناس مسائل مذهبی با بیان اینکه امروزه باید با زبان تمثیل و طنز با مردم و به ویژه جوانان صحبت کنیم تا جذب به دین شوند، ابراز داشت: ولی منبریها، خطبا، روحانیان، اساتید، مدیران و مربیان در سخنان و کلام خود هیچ بهرهای از تمثیل و طنز نمیبرند و همین امر سبب دوری جوانان از دین میشود.
وی ادامه داد: ما امروز باید با سه زبان قول، قلم و قدم با مردم صحبت کنیم چون آحاد مردم از طریق گوش و حس شنوایی دین دارند که این مطلب ایجاب میکند آحاد طلاب و روحانیان باید از طریق زبان دین را به صورت قوی به گوش مردم برسانند.
حجتالاسلام نقویان با اشاره به اینکه باید اعمال ما عطر و بوی خدایی داشته باشد، بیان داشت: باید طوری عمل کنیم که مردم از عطر اعمال ما به سوی ما بیایند و به دین جذب شوند چون عمل بیشتر از کلام در هر کسی اثرگذار است.
وی با بیان اینکه مشکل امروز جامعه ما قول و قلم نیست، افزود: امروز درباره دین حرفها و قلمهای زیادی زده شده، ولی در مرحله عمل مشکلات زیادی وجود دارد که باید به واقعیت بپیوندد.
این خطیب برجسته گفت: امروز در مرحله عمل ما با مشکل مواجه بوده و بسیار کودکوار حرکت میکنیم و ناکامیهای بسیاری داریم که باید حوزه گام بلند در این راستا بردارد تا جامعه از حرکت به سمت بیدینی رهایی پیدا کند.
وی در پایان با تأکید بر اینکه طلاب و روحانیان باید در مرحله عمل حرکت بهتر و بیشتری انجام دهند، اظهار داشت: اگر مردم یک بوی معطر و معنبری از رفتار و کردار ما روحانیان ببینند قطعا هدایت و دیندار خواهند شد./907/ پ202/ن
ارسال نظرات