۳۰ مهر ۱۳۹۲ - ۱۵:۲۵
کد خبر: ۱۸۷۸۰۴

کتاب «من فاطمه هستم» منتشر شد

خبرگزاری رسا ـ کتاب من فاطمه هستم اثر سیدمحمدتقی قادری به همت انتشارات نصایح به بازار نشر رسید.
کتاب من فاطمه هستم

 

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، کمتر از ده روز پس از رحلت پیامبر اسلام صلی‌الله علیه‌وآله شش واقعه تکان‌دهنده و بس شگفت و عبرت‌انگیز رخ داد، واقعه شش‌گانه‌ای که حکایت‌گر دو جنبش متقابل بود؛ از یک سو جنبش مهاجرینی چون ابوبکر و عمر قرار داشتند که خواهان تجدیدنظر و تغییر در سنت‌های رسول خدا صلی‌الله ‌علیه‌وآله از جمله نظام سیاسی اسلام بودند، از سوی دیگر جنبش حضرت فاطمه سلام‌الله‌علیها قرار داشت که هرگونه تغییر و تجدیدنظر در سنت رسول خدا و نظام سیاسی اسلام را بازگشت به دوران جاهلیت و بدعت در دین می‌دانست و در مقابله با آن، از هزینه کردن جان تا رسیدن به شهادت دریغ نمی‌کرد.

 

ویژگی این کتاب، آموزشی و تحلیلی بودن آن بر مبنای پژوهش‌های تاریخی است و برای این‌که متن آموزشی باورپذیرتر باشد، در قالب هفت گزارش و هر گزارشی با پرسش‌ها و پاسخ‌های تحلیلی تدوین شده است.

 

نویسنده این کتاب را با یک مقدمه و هفت گزارش با موضوعات «همایش انصار، غصب خلافت، غصب فدک، خطبه فدکیه، شرح خطبه فدکیه، تهاجم به خانه وحی، و وصیت‌نامه الهی، سیاسی» گردآوری کرده است.

 

گزارش یکم که در حقیقت سرآغاز فتنه‌ای دامنه‌دار است، پرسش‌های تکان‌دهنده‌ای را در برابر ما قرار می‌دهد. نخست این‌که چرا انصار اقدام به نشست سیاسی انحرافی کردند؟ دوم این‌که چرا انصار ادعای رهبری بعد از پیامبر صلی‌الله‌علیه‌و‌آله را داشتند؟ سوم این‌که چرا همایش سیاسی انصار نافرجام ماند و به شکست انجامید؟ چهارم این‌که نشست سیاسی انصار چه دستاوردی برای آنان داشت؟  

 

گزارش دوم به مباحث «ابوبکر و عمر چگونه از همایش انصار آگاه شدند، چگونه ابوبکر توانست اداره همایش را در اختیار بگیرد، آیا غصب خلافت یک اتفاق بوده است یا توطئه، چرا شهروندان مدینه با غصب خلافت مخالفت نکردند، خلافت ابوبکر چگونه تثبیت شد و چرا امام علیه‌السلام از پیشنهاد عباس بن مطلب استقبال نکردند» پرداخته است.

 

عناوین گزارش سوم عبارتند از: «چرا ابوبکر فدک را غصب نمود، ابوبکر با چه توجیه شرعی فدک را غصب نموده است، اشکالات حقوقی و شرعی غصب فدک چیست، فدک چگونه در اختیار حضرت فاطمه سلام‌الله‌علیها قرار داشت و اقدامات حضرت فاطمه سلام‌الله‌علیها در برابر غصب فدک چه بوده است»

 

گزارش چهارم این کتاب دربردارنده «چرا فاطمه سلام‌الله‌علیها خطبه فدکیه را ایراد کردند، چرا مهاجر و انصار از فاطمه سلام‌الله‌علیها حمایت نکردند، آیا حضرت فاطمه سلام‌الله‌علیها به امام علی علیه‌السلام اعتراض کردند، راز ماندگاری خطبه فدکیه چیست، چرا خطبه فدکیه مسجع است نه نثر، چرا در خطبه فدکیه به واقعه غدیر استناد نشده است، از نظر سند خطبه فدکیه تا چه میزان اعتبار دارد و راویان خطبه فدکیه چه کسانی هستند» است.

 

از مباحث گزارش پنجم می‌توان به «پیام‌های ایراد خطبه چیست، پیام‌های شکر خداوند متعال چیست، پیام‌های توحید در ذات؛ صفات و افعال چیست، تفاوت پیامبر اسلام با انبیای دیگر چیست، فلسفه بعثت پیامبر اسلام صلی‌الله‌علیه و‌آله چیست، مسؤولیت انصار چیست، ویژگی‌های قرآن چیست، فلسفه احکام چیست و پیام‌های اخلاقی خطبه فدکیه چیست» اشاره کرد.

 

گزارش ششم مباحث «تهاجم به خانه وحی در چند مرحله انجام گرفته است، راز آتش‌افروزی سران سقیفه چه بوده است، راز حمایت حضرت فاطمه سلام الله علیها از ولایت چه بوده است، آیا گزارش تهاجم در منابع تاریخی اهل سنت نقل شده است، آیا در منابع رجالی اهل سنت راویان تهاجم مورد تأیید می‌باشند، مجازات سران سقیفه چیست، طرفداران سران سقیفه تهاجم را چگونه توجیه می‌کنند، چرا طرفداران سقیفه تهاجم را توجیه می‌کنند و گزارش تهاجم در منابع شیعه چگونه آمده است» را در بردارد.

 

گزارش هفتم نیز در مورد «چرا حضرت فاطمه سلام‌الله‌علیها عذرخواهی ابوبکر و عمر را نپذیرفتند،  خطبه در جمع زنان انصار در چند محور ایراد شده است، چگونه امام علی علیه‌السلام به این وصیت‌نامه عمل نمودند، واکنش مردم در برابر دفن شبانه چه بوده است، واکنش ابوبکر و عمر چه بوده است و واکنش امام علیه‌السلام در برابر ابوبکر و عمر چه بوده است» مطالبی را به نگارش درآورده است.

  

لازم به ذکر است کتاب من فاطمه هستم به کوشش سیدمحمدتقی قادری در 240 صفحه و در قطع وزیری و با تیراژ 2000 نسخه و با قیمت 10000 تومان از سوی انتشارات نصایح در دسترس علاقه‌مندان قرار گرفته است./992/ن601/ق

ارسال نظرات
captcha