تبیین مبانی مبدأ و معاد بهترین شیوه تبلیغ عفاف و حجاب است
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در مشهد، گردهمایی «ترنم عفاف» صبح امروز با حضور بانوان طلبه ایرانی و غیرایرانی در محل دفتر تبلیغات اسلامی خراسان رضوی برگزار شد.
رابطه تنگاتنگ حجاب با عقلانیت
سکینه نیک، استاد حوزه و دانشگاه در این همایش، با اشاره به رابطه تنگاتنگ حجاب با حیا و حیا با عقلانیت، گفت: از کارکردهای عقل، سودانگاری است و در این رویکرد باید فواید رعایت حجاب را برای فرد تبیین کرد. می بایست با دلایل منطقی این واقعیت را به دنیای حس و تجربه گرایی نشان دهیم که پوشیده بودن زن در تحکیم روابط خانوادگی او مؤثر و سودمند است.
وی با بیان این که برای ترویج حجاب باید نقش حجاب و عفاف در بهداشت روان زن و مرد تبیین شود، اضافه کرد: بر اساس متون متقن دینی، زن در نگاه اسلام، محور عالم هستی و اصل و اساس خانواده است و دشمنان ما این نکته را به خوبی دریافته اند و از همین رو برای تضعیف بنیان خانواده به عنوان پایه شکل گیری تمدن اسلامی، بی حجابی زن را ترویج می کنند.
حضور اجتماعی زن باید آراسته به زیور عفاف باشد
مدیر مدرسه علمیه حضرت خدیجه(س) با اشاره به آیات و روایات بسیاری که در زمینه تبیین حقوق و جایگاه زن وجود دارد، ابراز کرد: برای این که گوهر زیبای زن از چشم و دست اجانب، مصون بماند، خداوند او را در صدف حجاب قرار داده است بنابراین حضور اجتماعی زن باید آراسته به زیور عفاف باشد.
نیک تصریح کرد: حدود 70 سال پیش بسیاری از زنان متمول و یا تحصیل کرده که در جامعه جایگاهی داشتند، کشف حجاب کردند و به دنبال آن طبقات پایین جامعه نیز بی حجاب شدند. اما امروز با گذشت سال ها و با وجود تغییر این رویکرد، گویا ارباب رسانه هنوز این ذهنیت را دارند و در آثاری که نمایش می دهند، زنان با حجاب یا از اقشار پایین جامعه هستند یا بی سواد و گرفتار و نابسامان.
رسانه ها از به تصویر کشیدن موفقیت های بانوان محجبه دریغ نکنند
وی ادامه داد: امروز با گذشت سه دهه از انقلاب اسلامی که بانوان محجبه تحصیل کرده و فرهیخته وموفق پرورش یافته اند، در اثر القائات داخلی و خارجی، هنوز این نگرش در دختران ما وجود دارد که زنان محجبه موفق نیستند و زندگی خوبی و خوشی ندارند. دشمن به جوانان ما می گوید باید در جوانی راحت باشید و خوش بگذرانید اما بررسی نکرده اند که این خوشی چگونه ایجاد می شود؟
استاد حوزه و دانشگاه مشهد گفت: پس از سال ها کار و حضور در عرصه های مرتبط با زنان با قاطعیت می توانم بگویم کسانی که مقید به حجاب و عفاف و آراسته به دیگر فضایل اخلاقی هستند، به اعتراف خود روانشناسان زنانی با نشاط، موفق و خوشبخت هستند.
آسایش و آرامش در سایه پایبندی به اخلاق فراهم می شود
وی با اشاره به آیه شریفه «لِمَن خاف مقام ربّه جنّتان»، گفت: برای کسی که از خدا می ترسد، دو بهشت وجود دارد یکی در این دنیا و یکی در آخرت. می بایست به جوانان تفهیم کنیم که زنان با حجاب بیشتر از زندگی لذت می برند چرا که فضایل و حقوق اسلامی در زندگی شان حاکم است و در یک زندگی اخلاقی، قطعا حقوق هم به بهترین نحو رعایت و آسایش و آرامش فراهم می شود.
نیک با بیان این که اگر حسن معاشرت همراه با رعایت حقوق باشد، آمار طلاق اینگونه رو به رشد نخواهد بود، افزود: بنابراین افراد باید توجیه شوند که حتی اگر طالب زندگی خوب در همین دنیا هم هستند و می خواهند در این دنیا لذت ببرند، راه آن مزین شدن به زیور عفاف و فضایل اخلاقی است.
وی با تأکید بر این که تحکیم خانواده در گرو رشد مکارم اخلاق است، یادآور شد: رنگ پوشش زن نیزمعنادار بوده و از سوی خدا انتخاب شده است. رنگ سیاه، رنگی است که میان ما و بیگانه جدایی می اندازد و کمترین جلب توجه را دارد چنان که رنگ سفید، رنگ صلح و سازش و تسلیم است.
مدیر مدرسه علمیه حضرت خدیجه(س) با بیان این که خداوند می خواهد زن، زیبا، راحت و در امنیت باشد، گفت: افراد بی بندوبار نه تنها اسباب تزلزل زندگی خود می شوند بلکه زندگی دیگران را هم متزلزل می کنند.
اهمیت آموزش حجاب در کودکی
وی در تبیین راهکارهای ترویج عفاف و حجاب تصریح کرد: آموزش از دوران کودکی بسیار مهم است؛ وقتی از سنین پایین دختر را آزاد گذاشته و با حجاب آشنا نکنیم، به سن تکلیف که می رسد دیگر حیای او از بین رفته و نگاه و لمس و نظر هیچ قبحی برایش ندارد.
تبیین مبانی مبدأ و معاد؛ بهترین شیوه تبلیغ عفاف و حجاب
نیک افزود: بهترین شیوه تبلیغ عفاف و حجاب، تشریح مبانی مبدأ و معاد است که اگر این مبانی محکم شود و فرد به آن ها یقین کند، اوامر قرآنی را نیز به عنوان فرمان خدا واجب الاطاعة می بیند و زمانی که در بزرگسالی آیاتی چون «ولیضربن بخمرهنّ جلابیبهنّ...» و «و لاتبرّجن تبرّج الجاهلیّة» را می شنود برایش قابل درک است و در اصل تبعیت از فرمان خدا تردید نمی کند.
این استاد حوزه علمیه خواهران، دومین راهکار ترویج عفاف را اطلاع رسانی و آگاه سازی والدین به عنوان مربیان دختران و پسران دانست و گفت: متأسفانه گاهی خود خانواده به دلیل ناآگاهی از فرزندش می خواهد بی حجاب باشد.
وی اظهار کرد: شهرداری ها در این زمینه در همه جای کشور و خصوصا در مشهد (با وجود موفقیت جهانی در زیباسازی شهری)، متأسفانه کم کاری دارند با این که از نظر بودجه هم مشکلی ندارند. چند المان نوروزی سطح شهر مشهد به صورت مستدل عفاف وحجاب را ترویج کرده است؟ رسانه های ما چقدر بانوان محجبه موفق را معرفی کرده اند؟.
نیک یادآور شد: میان فیلمسازان افراد بسیجی، مخلص و متعهد وجود دارند که باید با بهره گیری از نظرات متخصصان دینی، فیلم های فاخر با محوریت حجاب تولید کنند.
تبیین فواید حجاب و مضرات بدحجابی در تبلیغات شهری
مدیر مدرسه علمیه حضرت خدیجه(س)، تبیین فواید حجاب و مضرات بدحجابی را از دیگر راهکارهای ترویج عفاف برشمرد و افزود: در مقایسه با تبلیغات کالا و خدمات که صاحبان آن ها مبالغ هنگفت به شهرداری می پردازند، ارزش زن پاک و باحجاب چقدر تبیین شده است؟.
بی بندوباری نوعی معلولیت روانی است
وی با طرح این سؤال که چرا مسؤولان متوجه نیستند هزینه ای که برای ساماندهی پیامدهای بدحجابی می دهیم بسیار سنگین تر از هزینه های پیشگیری است، گفت: مدیران برای درمان بیماری ها و پیشگیری از معلولیت های جسمی اینقدر دغدغه و اختصاص بودجه دارند ولی برای بی بندوباری که ضرر آن بیش از معلولیت جسمی و متوجه روح و روان جامعه است، حساسیت و توجه درخوری ندارند.
این استاد حوزه ودانشگاه با اشاره به کاهش آمار ازدواج و افزایش طلاق در نتیجه رواج بی بندوباری، خاطرنشان کرد: خانم های با حجاب ضمن تلاش از برخورد سلیقه ای با مسأله حجاب، تلاش کنند در درجه اول خودشان الگوی عفاف و حجاب و محاسن اخلاقی باشند./930/پ201/ب