تذکر اعتقادی به همنوعان یک اصل در جامعه ایمانی است
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در مشهد، در سال اقتصاد و فرهنگ با عزم ملی و مدیریت جهادی که مطابق منویات مقام معظم رهبری نامگذاری شد، دورههای آموزشی واجب فراموش شده امر به معروف و نهی از منکر به عنوان جهاد اکبر از سر گرفته شد.
خانم خادم، مدرس حوزه علمیه، عصر امروز 25 فروردین در اولین نشست از سلسله دوره های آموزشی واجب فراموش شده امر به معروف و نهی از منکر بعنوان جهاد اکبرکه در مسجد امام رضا(ع) دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد، در خصوص توجیهات به ظاهر شرعی برای عدم امر به معروف و نهی از منکر اظهار داشت: بعد از گذشت 35 سال از انقلاب شکوهمند اسلامی و 1400 سال پس از ظهور اسلام، با تأخیر فراوان تازه به دنبال ادای فریضه دینی در جامعه و یادگیری الفبای امر به معروف و نهی از منکر هستیم.
با استناد به سخن مقام معظم رهبری مبنی بر یادگرفتنی بودن امربه معروف و نهی از منکر همانند نماز، گفت: آشنایی با اذکار، مقدمات، اسرار و احکام امر به معروف و نهی از منکر زمینه ساز تأثیرگذاری هرچه بهتر این واجب فراموش شده است.
بنابر اظهارات وی، آشنایی با معارف امر به معروف و نهی از منکر، سرفصل ها و نقشه راهی دارد که از مهم ترین آنها می توان به جایگاه، اهمیت و ضرورت امربه معروف و نهی از منکر، تعریف آن، مصادیق معروفات و منکرات، آثار فواید و ثمرات این واجب فراموش شده، شرایط و وظایف آمران و ناهیان، مراتب و مراحل آن، روش ها و شیوه های موثر بر آن، علل و نتایج ترک، علل نپذیرفتن آن، احکام و استفتائات آن، شرایط وجوب آن، هشدارها، نکات و توصیه ها و آسیب شناسی آن اشاره کرد.
در امر به معروف و نهی از منکربه دنبال اصلاح و تربیت نیستیم
این مدرس حوزه علمیه تصریح کرد: هدف اولیه از انجام امر به معروف و نهی از منکر، ادای فریضه شرعی هر انسانی در قبال خودش و جامعه است نه اصلاح و تربیت دیگران؛ با این وجود اصلاح و تربیت دیگران در نتیجه تأثیر امر به معروف و نهی از منکر حاصل می شود که بسیار مطلوب است.
خادم در همین راستا، ارشاد، تذکر، موعظه و نصیحت و دعوت به خیر را از مقدمات امر به معروف و نهی از منکر برشمرد و افزود: این واجب فراموش شده برای کسانی است که آگاهانه و به عمد معروف را ترک و منکری را انجام می دهند.
وی خاطرنشان کرد: رهبر کبیر انقلاب خواستار تشکیل وزارت امر به معروف و نهی از منکر بودند و نیز اصل هشت قانون اساسی به این واجب فراموش شده می پردازد اما وظیفه آحاد مردم نباید در سایه وظیفه مسؤولان کمرنگ شود چراکه هر انسانی نسبت به دیگر انسان ها ولی و مسؤول است.
خادم با استناد به آیه 71 سوره توبه، شرایط و آداب امر به معروف و نهی از منکر را توصیه مردان به مردان و زنان به زنان، اتفاق افتادن آن در جامعه ایمانی نه کفر و ولایت متقابل تمام انسان ها نسبت به یکدیگر دانست؛ بدین معنا که انسان ها اجازه مداخله در امور دینی یکدیگر را دارند./934