۰۴ ارديبهشت ۱۳۹۳ - ۲۳:۵۱
کد خبر: ۲۰۳۲۳۵
حجت الاسلام پناهیان در برنامه دیروز امروز فردا:

در دانش مدیریت فرهنگی ضعف داریم/ سیاست و فرهنگ را نمی شود از هم جدا کرد

خبرگزاری رسا ـ حجت الاسلام پناهیان با تاکید بر این که ما در دانش مدیریت فرهنگی ضعف داریم، گفت: نمی شود مساله فرهنگ را مثل بخش نظامی و امنیتی مجزا دید.
پناهيان حجت‌الاسلام پناهيان
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجت الاسلام علیرضا پناهیان در برنامه دیروز امروز فردا، در پاسخ به سؤالی درباره مهم ترین معضلات فرهنگی کشور گفت: همیشه در طول تاریخ قدرت ها در فرهنگ مؤثر بوده اند.
 
حجت الاسلام پناهیان با بیان این‌که دولت ها نقش خود را در طول انقلاب اسلامی در عرصه فرهنگی به خوبی ایفا نکرده اند، گفت: البته دخالت بیجای دولت در امور فرهنگی نتیجه معکوس می دهد و این که امسال را رهبری سال فرهنگ و اقتصاد نامگذاری کرده اند مقدمه دارد.
 
وی با اشاره به نگرانی های حضرت امام و رهبر معظم انقلاب درباره مسائل فرهنگی، گفت: این دغدغه ها بخشی از آن ناظر به عملکرد ضعیف دولت ها در عرصه فرهنگی بوده است.
 
این استاد حوزه و دانشگاه تصریح کرد: مهم ترین مشکل فرهنگی ما این است که حاکمیت در بخش های مختلف در آن جاهایی که می تواند در عرصه فرهنگ تاثیر بگذارد خوب استفاده نکرده است و نمی شود این وضع را تحمل کرد؛ از این رو دولتمردان، کارشناسان و نخبگان باید کمک کنند و ملت هم عزم داشته باشند و مطالبه کنند.
 
شورای عالی انقلاب فرهنگی مغز متفکر فرهنگ کشور است
حجت الاسلام پناهیان با بیان این که زمینه های رشد فرهنگی در جامعه ما بسیار بالاست، گفت: این مساله رسالت مسؤولان و دولت را بسیار سنگین تر می کند و باید رسالت خود را به خوبی ایفا کنند.
 
این استاد حوزه های علمیه در باره متولیان عرصه فرهنگ، با تاکید بر این که تمام بخش های حاکمیت مسؤولیت فرهنگی دارند، گفت: نمی شود مساله فرهنگ را مثل بخش نظامی و امنیتی مجزا دید و شاید مغز متفکر فرهنگی شورای عالی انقلاب فرهنگی باشد.
 
در دانش مدیریت فرهنگی ضعف داریم
وی اضافه کرد: ما یک رشته درست و حسابی مدیریت فرهنگی در دانشگاه نداریم، ما وقتی با حقوقدانان صحبت می کنیم می بینیم که قدرت ارزیابی آثار حقوقی احکام و آثار را ندارد، ما در دانش مدیریت فرهنگی ضعف داریم و این ضعف در حوزه های علمیه هم وجود دارد.
 
این خطیب برجسته افزود: متاسفانه تولیدات علمی حوزه برای چگونگی اداره جامعه از سوی حاکمیت بسیار اندک است، ما باید به سمت نظام سازی حرکت کنیم و احکام را در مجموعه ای ببینیم تا بتواند برای ساختار سازی حرف داشته باشد.
 
حجت الاسلام پناهیان تصریح کرد:  در عرصه فرهنگ نمی توانیم به این سادگی یک متولی خاص پیدا کنیم، حوزه و دانشگاه باید تولید دانش کنند، اما اینها همه مقدمات بعیده بودند، دولتمردان ما رفتار و گفتارشان در جامعه بسیار تاثیرگذار است چون مردم به حاکمان و امرای جامعه خود نگاه می کنند.
 
وی بیان داشت: اگر یک دولتمردی از نظر فرهنگی رفتار خلافی داشته باشد که متدینان نپسندند، وقت نیروهای متدینان صرف مقاومت می شود و این هم آثار منفی دارد.
 
این استاد حوزه و دانشگاه با تاکید بر هماهنگی اقتصاد و فرهنگ، گفت: تلفیق این دو عنصر را در نامگذاری سال های قبل هم مشاهده می کنیم، دولت در اقتصاد و خصوصی سازی اقتصاد چه نقشی دارد و رهبری گلایه کردند که چرا آن گونه که انتظار بوده محقق نشده است.
 
دولت باید زیرساخت های کار فرهنگی سالم را فراهم کند
حجت الاسلام پناهیان تاکید کرد: دولت باید زیرساخت ها را فراهم کند تا افراد در یک رقابت سالم به کار بپردازند و دولت جلوی تولیدات مسموم را بگیرد، در عرصه فرهنگ نیز دولت باید زیرساخت ها را برای کار فرهنگی سالم فراهم کند.
 
وی بیان داشت: همان گونه که باید جلوی حمایت های بیخود را بگیریم باید زمینه رقابت افراد با عرضه، توانمند و سالم را فراهم کنیم و اجازه ندهیم برخی بازار را خراب کنند.
 
این استاد حوزه و دانشگاه خواستار سرمایه گذاری پژوهشی دولت و انجام سفارش های تحقیقی در این راستا به حوزه های علمیه شد.
 
سیاست و فرهنگ را نمی شود از هم جدا کرد
حجت الاسلام پناهیان در پاسخ به این سؤال آیا فرهنگ در کشور ما سیاسی شده، گفت: تا حدی این دو را نمی شود از هم جدا کرد،  سیاست وقتی غلط باشد در هر عرصه ای از جمله اقتصاد و فرهنگ که بخواهد تاثیرگذار باشد غلط است اما اگر سیاست، سیاست درستی باشد در هر بخش درست عمل می شود.
 
وی با تاکید بر این‌که آمیختگی سیاست و فرهنگ باید اصولی و درست باشد، گفت: فرهنگ اگر ابزار قرار گیرد در دست سیاست صحیح و درست، این خوب است؛ اگر فرهنگ برای اعتلای سیاست بکار رود نباید از آن وحشت کنیم، همان گونه که نباید از تلفیق دین و فرهنگ وحشت داشت.
 
تحول فرهنگی به مدیریت جهادی نیاز دارد
حجت الاسلام پناهیان بیان کرد: انتظار نیست که یک شبه در عرصه فرهنگ تحول ایجاد کنیم اما باید در عرصه فرهنگ مدیریت جهادی داشت؛ اگر مدیریت جهادی باشد و فرهنگ دچار سیاست زدگی نشود می توان به تحول امیدوار بود.
 
ماجرای ستاره دار شدن حجت الاسلام پناهیان
وی اضافه کرد: وقتی فرهنگ را سیاست زده نکرده ایم که از کلمات به جا استفاده کنیم. من یک وقت می خواستم در برخی برنامه ها که به مناسبت های مختلف سخنرانی کنم حراست استانداری برخی استان های جلوی سخنرانی من را می گرفتند و وقتی می گفتم سخنرانی من دینی است نه سیاسی آنها می گفتند شما دینی هم که صحبت می کنید سیاسی برداشت می شود.
 
مشاور فرهنگی رییس جمهور در این لحظه خطاب به حجت الاسلام پناهیان گفت پس شما هم تجربه ستاره دار شدن را دارید که وی در پاسخ گفت: بله. /924/
ارسال نظرات