۱۶ ارديبهشت ۱۳۹۳ - ۱۳:۳۹
کد خبر: ۲۰۴۷۳۸
رییس جمهوری در مراسم تجلیل از معلمان نمونه کشور:

آستانه تحمل جامعه پایین آمده است

خبرگزاری رسا ـ رییس جمهور بیان اینکه امروز آستانه تحمل جامعه پایین آمده است اما باید با در نظر گرفتن منافع ملی دست در دست یکدیگر بدهیم گفت: خوشبختانه ما الگوی بزرگی نظیر معلم شهید مطهری داریم که دنیای صبر و تحمل بود و با وجود هجمه‌های بسیار متحجرین، افراطی‌ها و غرب زده‌ها بر راه اعتدال پافشاری کرد.
سخنراني رييس جمهور در مراسم تجليل از معلمان نمونه کشور

به گزارش خبرگزاری رسا، حجت الاسلام و المسلمین دکتر حسن روحانی که صبح امروز (سه‌شنبه) و در مراسم تجلیل از معلمان نمونه کشور سخن می گفت افزود: معلمان و دانش آموزان ایرانی در طی سالهای دفاع مقدس با ایثار و شهادت نشان دادند که برای کشور و ملت فداکاری می کنند و امروز نیز ما نیازمند همان دانش آموزان و معلمان هستیم.


دکتر روحانی با ابراز ناخرسندی از گسترش برخی آسیب های اجتماعی نظیر افزایش طلاق و اعتیاد، اظهار امیدواری کرد تحول در نظام آموزش و پرورش باعث شود تا خروجی نهاد مدرسه جوانانی باشند که قابلیت رویارویی با مشکلات و معضلات جامعه را داشته باشند.


رییس شورای عالی انقلاب فرهنگی با تشریح اینکه اساس تفکر اسلامی بر مبنای واکسینه کردن جامعه در برابر تهاجمات است، مقاوم‌سازی جامعه در برابر تهاجماتی که همه عرصه‌های زندگی ما را تحت تاثیر قرار داده است را کاری پیچیده توصیف کرد و گفت: امروز غرب به سرکردگی آمریکا مدعی رهبری فکری و فرهنگی دنیاست اما جمهوری اسلامی ایران که یکی از پایه‌های انقلابش بر مبنای استقلال بنا شده، برای حفظ هویت فکری و فرهنگی خود در برابر این ادعای نادرست ایستاده است.


وی خطاب به معلمان کشور گفت: وظیفه سنگین آموزش و پرورش آماده‌سازی دانش‌آموزان برای مواجهه با دنیای پیچیده‌ای است که در آن کودکان حتی قبل از نوشتن تحت تاثیر انواع وسایل ارتباطی نظیر تلفن همراه و اینترنت قرار دارند.


رییس جمهور در بخش دیگری از سخنانش با تاکید بر اهمیت ایجاد محیطی امن و آزاد برای پرسشگری دانش آموزان، تصریح کرد: دانش آموز باید بتواند بدون ناراحتی، دغدغه و لکنت زبان سوال خود را در عین رعایت نظم و ادب مطرح کند و معلم نیز با نگاه مهربانانه حق او را محترم بشمارد.

 

دکتر روحانی ادامه دارد: دانش آموزان نه تنها حق دارند شیوه اداره کلاس درس را مورد نقد قرار دهند بلکه می توانند انتقاد خود به نحوه اداره کشور را نیز آزادانه مطرح کنند. زیرا هر چه کلاس امن‌تر باشد و دانش‌آموزان راحت‌تر بپرسند، آن کلاس برای تربیت و خلاقیت مفیدتر است.

 

رییس شورای عالی انقلاب فرهنگی همچنین خواستار آموزش مدارا، سعه صدر و تحمل به دانش آموزان شد و با یادآوری اهمیت این موضوعات در دین مبین اسلام گفت: جامعه اسلامی، جامعه تعاون و یاری است و باید فضایی فراهم کنیم که افراطی‌گری و خشونت که برخی از شئون زندگی فردی و اجتماعی ما را در بر گرفته است از جامعه رخت بربندد.

 

رییس جمهوری با بیان اینکه امروز آستانه تحمل جامعه پایین آمده است اما باید با در نظر گرفتن منافع ملی دست در دست یکدیگر بدهیم گفت: خوشبختانه ما الگوی بزرگی نظیر معلم شهید مطهری داریم که دنیای صبر و تحمل بود و با وجود هجمه‌های بسیار متحجرین، افراطی‌ها و غرب زده‌ها بر راه اعتدال پافشاری کرد.

 

دکتر روحانی حل مشکلات مادی و معنوی جامعه و بهبود زندگی مردم را در گرو حرکت و تلاش همه آحاد جامعه دانست و ادامه داد: رقابت‌های حزبی و جناحی و طرح نقد اشکال ندارد، اما باید اهداف بلند کشور و اصل فرهنگ و هویت ایرانی و اسلامی را نیز در خاطر داشته باشیم تا بتوانیم بر مشکلات غلبه کنیم و نگذاریم که امید و نشاط مردم از بین برود و آنها صحنه را ترک کنند.


رییس جمهور تدوین نقشه راه برای اجرای اسناد بالادستی در حوزه آموزش و پرورش را امری زمان‌بر اما لازم به منظور دستیابی به اهداف فوق ارزیابی کرد و از وزیر، معلمان و همه دست‌اندرکاران حوزه تعلیم و تربیت خواست تا با تدبر و تدقق اصلاحات ضروری را انجام دهند.

 

دکتر روحانی تغییرات پیاپی در نظام آموزشی کشور در سالهای گذشته را مورد نقد قرار داد و با اشاره به در اختیار داشتن گزارش‌هایی مبنی بر ضعف برخی کتب درسی گفت: از وزیر آموزش و پرورش می خواهم تا تحقیقات دقیقی در زمینه میزان کاربردی بودن دروس و تاثیر آنها در زندگی جوانان پس از فراغت از تحصیل انجام دهند تا با استناد به آن برنامه ریزی هدفمند و جامعی انجام دهند.

 

رییس جمهوری ضمن تاکید بر پرهیز از تصمیم‌گیری در اتاق‌های در بسته تصریح کرد: معلمان با توجه به تجارب ارزشمندی که دارند بهترین راهنما در تحولات نظام آموزشی می‌باشند و باید با نشست با اصحاب صنعت، خدمات و کشاورزی از تفکرات آنها نیز استفاده شود.

 

وی با اشاره به اینکه معلمان و استادان در سالی که بنام «اقتصاد و فرهنگ با عزم ملی و مدیریت جهادی» نام‌گذاری شده وظیفه دوچندانی بر عهده دارند گفت: فکر کنید و بگویید که برای رشد و تعالی فرزندان و نسل آینده کشورمان چگونه کار و عمل کنیم تا موفق شویم کشور را با وجود همه مشکلات در مسیر توسعه مادی و معنوی پیش ببریم.


رییس جمهوری در بخش دیگری از سخنانش به تلاش دولت برای تحقق و افزایش بودجه آموزش و پرورش اشاره کرد و از اختصاص 700 میلیارد تومان به عنوان پاداش بازنشستگان خبر داد.


دکتر روحانی از معلمی به عنوان شغلی دشوار و در عین حال شیرین یاد کرد و با اشاره به احترام این قشر در میان تک تک افراد جامعه گفت: هنگامی که نکته‌ای آموزش داده می‌شود آن دانش متولد و زنده می‌شود و این لذت بخش ترین کار یک معلم است.


رییس‌جمهوری با اشاره به درخواست خود در آغاز سال تحصیلی برای اختصاص زنگ انشاء در مدارس ادامه داد: برای دوره دبیرستان نیز باید با تمهید فضاهایی چون زنگ گفت‌وگو، فرهنگ مدارا، تعاون و اعتدال را در جوانان تقویت کرد.

در پایان دکتر روحانی از بودجه نهاد ریاست جمهوری به رسم قدردانی به 45 معلم نمونه کشور حواله یک خودرو اهدا کرد. /904/د102/ج

ارسال نظرات