۱۲ خرداد ۱۳۹۳ - ۱۸:۱۸
کد خبر: ۲۰۸۲۷۳
شاعر و نویسنده ادبیات کودک:

ادبیات کودک باید کاربردی و با مفهوم دینی باشد

خبرگزاری رسا ـ شاعر و نویسنده ادبیات کودک در نشست ادبیات کودک و تربیت دینی گفت: مطالبی که به کودکان آموزش داده می‌شود باید کاربردی، دینی و در حد فهم آن‌ها باشد.
يحيي علوي‌فرد

 

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، یحیی علوی‌فرد شاعر و نویسنده ادبیات کودک در نشست «ادبیات کودک و تربیت دینی» اظهار داشت: گرایش فطری کودکان در مسیر الهی خود قرار دارد ولی با ادبیات نمی‌توان همه گرایش‌های فطری مخاطب را تغییر داد، با ادبیات می‌توان علاقه کودکان را به گرایش­های فطری افزایش داد.

 

وی افزود: ادبیات نشان‌دهنده راه و وسیله‌ای برای رسیدن به هدف مطلوب است اما ادبیات آسیب‌ها و آفات‌هایی دارد که باید شناخته شود و مورد کنکاش قرار گیرد. 

 

این شاعر و نویسنده ادبیات کودک ابراز کرد: گاهی برخی توقعات شاعران و نویسندگان می‌تواند آسیبی برای حوزه ادبیات باشد؛ زیرا عده‌ای فکر می‌کنند با ادبیات باید همه مفاهیم و پیام‌های دینی را یکجا به مخاطب آموزش داد.

 

یحیی علوی فرد نویسنده و پژوهشگر ادبیات کودک با اشاره به آسیب‌ها و آفت‌های ادبیات دینی گفت: همه آسیب‌های ادبیات دینی از سوی شاعران و نویسندگان ادبیات نیست بلکه برخی از این آفت‌ها از سوی مؤسسات و انتشارات دینی به وجود آمده است.

 

علوی فرد اظهار کرد: انتشاراتی وجود دارند که دغدغه دینی دارند، ولی برای نوشتن به متخصصان دینی و ادبی مراجعه نمی‌کنند و برخی دیگر از مؤسسات نگرانی بازگشت سرمایه خود را دارند که بیشتر شامل مؤسسات خصوصی می‌شود و مؤسسات فرهنگی وابسته به دولت فقط به دنبال تولید اثرات غیر کارشناسی شده در ادبیات دین با تیراژ بالا هستند.

 

شاعر و نویسنده ادبیات کودک با بیان اینکه کار در ادبیات دینی بسیار مشکل و دقیق است گفت: در بیان مطالب و موضوعات باید در ابتدا تقسیم‌بندی شده و پس از آن مطرح شود و همواره باید مفاهیم دینی کاربردی بیان شود، نباید تنها به دنبال انبار کردن مطالب در ذهن کودک باشیم و باید بدانیم که چقدر از مطالب و مفاهیم دینی در زندگی کودکان و نوجوانان کارآیی دارد.

 

علوی فرد با تاکید بر اینکه باید در جامعه نویسنده و شاعر دین را پرورش دهیم، اظهار کرد: شاعران و نویسندگانی که هیچ اطلاعی از دین ندارند به ادبیات دینی می‌پردازند، هم به ادبیات و هم به دین ضربه وارد می‌کنند./998/پ202/ق

ارسال نظرات
captcha