۲۱ خرداد ۱۳۹۳ - ۱۲:۵۵
کد خبر: ۲۰۹۱۹۰

نگاهی به دویست و بیست و پنجمین شماره ماهنامه زائر

خبرگزاری رسا ـ دویست و بیست و پنجمین شماره ماهنامه زائر به صاحب امتیازی مؤسسه فرهنگی قدس منتشر شده است.
225 شماره ماهنامه زائر

 

به گزارش خبرگزاری رسا، دویست و بیست و پنجمین شماره ماهنامه بین‌المللی فرهنگی، اجتماعی و اعتقادی زائر به صاحب امتیازی مؤسسه فرهنگی قدس منتشر شده است.

  

در این شماره از ماهنامه زائر این مطالب را مطالعه می‌کنیم: «اشاراتی قرآنی به فاطمه سلام الله علیها»، «مترقی‌ترین سیاست‌ها در حوزه درمان و سلامت»، «فلسفه حرمت ربا در نظام اقتصادی اسلامی»، «زیارت راهی به سوی جامعه مطهر»، «حرم مطهر رضوی، نگارخانه‌ای بی نظیر از زیارت و ارادت»، «ویژگی‌های شعر رضوی برای کودکان»، «کتابی که ترجمه نمی‌شود!»، «امام رضا علیه‌السلام و قرآن»، «الگویی برای نسل جوان و پژوهنده»، «آداب زیارت از منظر علما و بزرگان دینی»، «خاطره موزه بزرگان عرصه علم و عرفان»، «حرم در گذر زمان»، «تاریخچه شفا یافته نگاری حرم امام رضا علیه‌السلام»، «توحید با زیارت کامل می‌شود»، «نگاهی به وقف در سنت و سیره پیامبر صلی­آل­علیه­وآله­وسلم»، «زیارت هجرتی به سوی خورشید»، «نیاز جامعه به ولی امر در کلام امام رضا علیه‌السلام»، «تعالیم قرآن را در خانواده نهادینه کنیم» و «آرامگاه سید تاج‌الدین غریب مأوای عاشقان اهل بیت علیهم­السلام».

 

در مقدمه مقاله «مترقی‌ترین سیاست‌ها در حوزه درمان و سلامت» مطلب آمده است: در طلیعه سال اقتصاد و فرهنگ با عزم ملی و مدیریت جهادی، رهبر معظم انقلاب که همواره همچون حکیمی عارف و ژرف اندیش سیاست‌های کلی مورد نیاز در همه بخش‌ها را ابلاغ می‌کنند؛ این بار با ابلاغ سیاست‌های کلی سلامت بارقه‌های امید را در دل مردم در حوزه بهداشت و درمان به وجود آوردند.

 

باید گفت که سلامت با اقتصاد دارای رابطه تنگاتنگ است و در کنار آن ضرورت دارد شاخصه‌های مهم فرهنگ سلامت در جامعه اسلامی ایران طراحی و در اختیار مردم قرار گیرد، اگر آنچه که مد نظر رهبر معظم انقلاب در حوزه سلامت است عملی شود و در اختیار مردم قرار گیرد دیگر در حوزه سلامت دغدغه‌ای نخواهد داشت. ابلاغ این سیاست‌ها از جانب همه موارد استقبال قرار گرفته و همگی را برای پر کردن خلأهای موجود در نظام سلامت امیدوار کرده است.

  

در قسمت «برگی از تعالیم آموزه‌های اقتصادی امام رضا علیه‌السلام» به موضوع «فلسفه حرمت ربا در نظام اقتصادی اسلامی» پرداخته شده است که در بخشی از آن می خوانیم: با برپایی نظام اقتصادی سالم چرخش تولید درست، بهره‌برداری از نیروی انسانی و برقراری روابط سالم اقتصادی یک امر ضروری به نظر می‌رسد، تا انسان‌ها با پرهیز از هرگونه بردگی و بهره‌کشی از یکدیگر در پی جامعه آرمانی، باشند و این تحقق پیدا نمی‌کند جزء با تسلیم شدن در برابر قوانین دینی و مدنی.

 

زندگی آرمانی در نظام اقتصادی در صورتی امکان پذیر است که در داد و ستدها، تولید و توزیع کالا و ثروت و انباشت آن‌ها مقوله ربا در آن ملاحظه و مشاهده نگردد؛ و بر همین اساس امام رضا علیه‌السلام در فرازهای مختلفی و در فضاهای گوناگونی موضوع ربا را تشریح نموده و ترویج و کار بست آن را مذموم و حرام کرده‌اند، چرا که معاملات ربوی خسارت‌های جبران ناپذیری در نظام اقتصادی پدید می‌آورد.

 

آیا علت حرمت ربا در کلام الهی و ائمه آمده است یا نه؟ باید گفت در قرآن و و روایات از عواملی به صورت مستقیم یا غیر مستقیم به عنوان حرمت ربا یاد شده است.

 

علی سکندری در این مقاله ای به بررسی حرمت ربا در معاملات با رویکرد بیانات امام رضا علیه‌السلام پرداخته است.

  

در بخش نگاهی به اهداف مستشرقان در ترجمه قرآن با عنوان «کتابی که ترجمه نمی‌شود» آمده است: ترجمه کردن از دیرباز یکی از راه‌های انتقال دانش و فرهنگ از یک ملت به ملت دیگر بوده است فن ترجمه امروزه یکی از دانش‌ها و فنونی است که دارای قواعد و اصول خاص خویش می‌باشد و مترجم موفق کسی است که به زبان مبدأ و مقصد احاطه کامل داشته باشد و بتواند اصطلاحات و تمثیل‌های هر زبانی را که می‌تواند بار معنایی فراوانی را داشته باشند به زبان مقصد، به نحو شایسته و احسن برگردان نماید و ترجمه نیز خود دارای اشکال گوناگونی است که هر یک دارای انتقال سطح معنایی خاصی می‌باشند ولی می‌توان به جرأت گفت که برخی از متن‌ها را نمی‌توان دقیقا ترجمه کرد.

 

بی شک قرآن را نمی‌توان به خاطر داشتن محتوای بسیار بالا و بهره‌مندی از ساختارهای صرفی، نحوی، فصاحت بلاغت ترجمه کرد. اعتراف به این حقیقت نه تنها در میان اندیشمندان مسلمانان رواج دارد بلکه اندیشمندان و زبان‌شناسان غیر مسلمان که دارای تحقیقات اسلامی فراوان می‌باشند نیز به این حقیقت اعتراف دارند.

 

گرچه خاورشناسان ترجمه های متعددی از قرآن و به زبان‌های اروپایی و آفریقایی و هندی ارایه داده‌اند اما هر یک به زبان آورده‌اند که ترجمه‌شان، برگردان دقیقی از زبان قرآن به زبان مقصد مورد نظرشان نمی‌باشد. در این نوشتار سعی شده است که به دیدگاه برخی از این مترجمان پیرامون ترجمه قرآن پرداخته شود.

  

در این مقاله سخنان اسلام‌شناسان غربی از جمله محمد مامادک پیکتال اسلام­شناس و مترجم قرآن زبان انگلیسی، پروفسور آربری مترجم قرآن به زبان انگلیسی، پروفسور ایزوتسو مترجم قرآن به زبان ژاپنی، پروفسور سنت هیلر مستشرق فرانسوی، پروفسور ا. گیوم اسلام شناس اروپایی و حاج تعلیم علی رییس بخش علوم و فنون اسلامی کالج آمریکایی در مورد ناتوانی در ترجمه کردن به قرآن و دستیابی مفاهیم آن آورده شده است.

 

گفتنی است دویست و بیست و پنجمین شماره ماهنامه زائر ویژه اردیبهشت ماه 1393 در 35 صفحه و با قیمت هزار تومان از سوی مؤسسه فرهنگی قدس چاپ و منتشر شده است. /998/پ202/ق

ارسال نظرات
captcha