کنگره بینالمللی سبط النبی آغاز بهکار کرد
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، کنگره بینالمللی سبط النبی الاکبر ـ امام حسن مجتبی(ع) صبح امروز یکشنبه دوم تیرماه با حضور رییس جمهور در سالن اجلاس سران کشورهای اسلامی آغاز بهکار کرد.
براساس این گزارش در این مراسم رییس جمهوری نرمش قهرمانانه را سخت تر از جهاد قهرمانانه خواند و تصریح کرد که عاقبت بینی و تدبیر ، عافیت طلبی نیست.
وی گفت: صلح به معنای در نظر داشتن هدف و آرمانی برتر و والاتر است ، اما افراد تنگ نظر نه تنها پشت پرده که روی پرده را نیز خوب نمی بینند.
دکتر روحانی با اشاره به اینکه در جهاد و در مبارزه هم پیروزی حق و هم پیروزی شخص، به یک معنا مسجل می شود، گفت: آنکه برای رضای خدا جهاد می کند و خون و جان می دهد هم حق را پیروز ساخته و هم شخص او پیروز میدان شده است اما گاهی در جهاد حق پیروز می شود اما شخص در تنگنا و فشار قرار میگیرد. در صلح و قرارداد صلح و نرمش پیروزی حق کاملا مشهود است اما شخص را در منگنه فشار قرار می دهد. اینجاست که اجر بیشتری برای این فرد محاسبه می شود.
رییس جمهور گفت: ما در تمام زندگی امام راحل آشکارا دیدیم او فرمانده میدان جنگ بود و روزی هم مسیر صلح را برگزید اما در زمان جنگ از نظر روحی او راحت بود و در هنگام قبول صلح فشارها بسیار شد.
رییس جمهور ادامه داد: درباره امام حسن مجتبی (ع) به اعتقاد من زیباترین تعبیر را مقام معظم رهبری دارد که صلح امام حسن (ع) را شکوهمندترین نرمش قهرمانانه تاریخ می نامند ، نرمش قهرمانانه سخت تر از جهاد قهرمانانه است و امام حسن(ع) سبط النبی این قهرمانی و شجاعت را برگزید.
رییس جمهور گفت: ما امروز نیازمند به ادامه دادن راه و مسیر امام حسن مجتبی که راه وحدت صلح و ثبات در جهان اسلام است می باشیم.
رییس جمهور گفت: امروز روز غم برای مسلمانان و روز شادی برای صهیونیست ها است زیرا آنها مسلمانان را به جان هم انداخته اند و از این کشتار و خونریزی لذت می برند و در این حال بر مردم غزه می تازند و فضایی را به وجود آورده اند که هیچ کس به فکر فلسطین، قدس و فلسطینیان بیگناه نباشد.
رییس جمهوری افزود: امروز بیش از هر زمان دیگری به وحدت در دنیای اسلام نیازمندیم و مسلمانان باید ضمن به اهتزاز درآوردن پرچم صلح حسنی و به حرمت زاده ماه رمضان که برای وحدت مسلمانان محنت، فشار و زخم زبان را به جان خرید ، در کنار هم قرار گیرند.
دکتر روحانی با بیان اینکه رشته ولایت، سرپرستی و محبت میان همه دنیای اسلام باید برقرار شود، خطاب به کشورهای اسلامی و کسانی که متاسفانه با دلارهای نفتی به تروریست ها کمک می کنند، گفت: به شما توصیه و تاکید می کنم بدانید فردا نوبت شماست فکر نکنید این وحشی های تروریست را که به جان دیگران انداخته اید، به خونریزی و آدمکشی در سایر نقاط دست نخواهند زد.
براساس این گزارش حجتالاسلام اختری، دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت(ع) به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجتالاسلام اختری، دبیر کل مجمع جهانی اهل بیت(ع) صبح امروز در «کنگره بینالمللی سبط النبی الاکبر ـ امام حسن مجتبی(ع)» که در سالن اجلاس سران کشورهای اسلامی برگزار شد، به ایراد سخن پرداخت.
وی ابراز داشت: در سالی که از سوی رهبر معظم انقلاب بهعنوان «اقتصاد و فرهنگ با عزم ملی و مدیریت جهادی» نامگذاری شده است، توفیق پیدا کردیم، «کنگره بینالمللی سبط النبی الاکبر ـ امام حسن مجتبی(ع)» را برای شناساندن و شناختن ابعاد مختلف زندگانی امام حسن مجتبی(ع) برگزار کنیم.
حجتالاسلام اختری با اشاره به ارسال 130 مقاله در زمینههای مختلف زندگانی امام حسن مجتبی(ع) به این کنگره از داخل و خارج کشور، خاطرنشان کرد: امیدواریم در کمیسیونهای این کنگره بتوانیم دستاوردهای بسیار خوبی را برای علاقمندان و عاشقان اهل بیت(ع) و برای جهانیان عرضه کنیم.
رییس «کنگره بینالمللی سبط النبی الاکبر ـ امام حسن مجتبی(ع)» در ادامه اظهار داشت: امام حسن مجتبی(ع) برای رویارویی با انحرافها و حفظ و حمایت از اسلام ناب، عمر شریف و تمام جایگاه و موقعیت خود را به این امر اختصاص دادند، امروز مشاهده میکنیم که امام حسن مجتبی(ع) و این خط به لطف خداوند متعال پیروز شد.
دبیر کل مجمع جهانی اهل بیت(ع) از همکاری اندیشمندان 33 کشور در این امر بزرگ علمی و فرهنگی خبرداد و گفت: دانشنامه مجازی مکتب اهل بیت(ع) ـ ویکی شیعه با زحمات و تلاشهای معاونت فرهنگی مجمع جهانی اهل بیت(ع) راهاندازی شده است.
همچنین حجتالاسلام محمدی، نماینده ولی فقیه در سازمان اوقاف و امور خیریه با اشاره به اینکه امام حسن مجتبی(ع) متولی موقوفات جد بزرگوارشان، مادر بزرگوارشان و پدر بزرگوارشان بودند، ابراز داشت: پیامبر اکرم(ص) هفت باغ را برای حضرت فاطمه الزهرا(س) وقف کردند، حضرت زهرا(س) فرمودند پس از خودم امیرمؤمنان(ع) و پس از او حسن(ع) تولیت و مدیریت آنها را بهعهده بگیرد.
حجتالاسلام محمدی با اشاره به اینکه در ایران و جهان تشیع موقوفاتی درباره امام حسین(ع) برای عزاداری ایشان و زنده نگهداشتن نهضت عاشورا داریم، ابراز داشت: بیاییم تصمیم بگیریم موقوفاتی را برای زنده نگهداشتن سیره امام حسن مجتبی(ع) و خط مشی ایشان بهوجود بیاوریم، همانطور که موقوفات قابل توجهی در ایران و جهان تشیع برای امام حسین(ع) داریم، موقوفاتی هم برای امام حسن(ع) ایجاد شود.
در این مراسم همچنین مولوی اسحاق مدنی محبت به اهل بیت(ع) را جزو مسائل اساسی و بنیادی و مورد وحدت نظر همه مسلمانان دانست.
وی با اشاره به اینکه امروز چیزهایی را میبینیم که گاهی اوقات بر وجود تفرقه بین امت اسلامی دلالت میکند، البته این مسائل، مسائل مذهبی نیست، اظهار داشت: چیزهایی که امروز شاهد هستیم، فتنههایی است که دشمنان ما اینها را رنگ و لعاب دینی داده و به خورد ما میدهند، اختلافات ما در اسلام نیست بلکه در عمل کردن به اسلام است.
مولوی اسحاق مدنی با بیان اینکه شرایط امروز دقیقا مانند شرایط زمان امام حسن(ع) و امام حسین(ع) است، گفت: در جهان اسلام یک وضع بسیار خطرناک بهوجود آمده که ابتدای خطر است نه انتها، تکفیریها صد در صد یک روز پشیمان خواهند شد.
وی خاطرنشان کرد: نیاز است تا مسلمانان از فکر، اندیشه و الگویی که بزرگان ما ارائه دادند، پیروی کنند تا از این مهلکهای که به دست خودمان بهوجود آوردیم، نجات پیدا کنیم.
مولوی اسحاق مدنی تأکید کرد: واقعیت امر این است که مشترکات مسلمانان بیش از آن چیزی است که فکر میکنند و چیزهایی که اختلاف دارند، خیلی کمتر و کم اهمیت است.
شایان ذکر است پیام ویدئویی حضرت آیتالله جوادی آملی و پیام آیتالله سبحانی سبحانی به کنگره بینالمللی سبط النبی ـ امام حسن مجتبی(ع) در این مراسم پخش و قرائت شد.
برپایه این گزارش در این مراسم از دانشنامه مجازی مکتب اهل بیت(ع) ـ ویکی شیعه که با تلاش معاونت فرهنگی مجمع جهانی اهل بیت(ع) طراحی شده، رونمایی شد.
لازم به ذکر است در این مراسم آیتالله تسخیری، آیتالله مجتهد شبستری، حجتالاسلام واعظ جوادی، نهاوندیان رییس دفتر رییس جمهور، سفرای برخی کشورهای اسلامی و اندیشمندانی از 33 کشور جهان حضور داشتند.
این گزارش حاکی است این کنگره دو روزه، امروز با برگزاری کمیسیونها و ارائه مقالات توسط اساتید داخلی و خارجی و برگزاری شب شعر سبط النبی(ع) با حضور شعرای برجسته داخلی و خارجی ادامه مییابد، برگزاری کمیسیونها و مراسم اختتامیه از برنامههای روز دوم این همایش است./956/پ202/ج