۰۲ تير ۱۳۹۳ - ۰۰:۵۶
کد خبر: ۲۱۰۴۳۵
وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح:

تبعیت محض از ولایت فقیه ویژگی بارز شهید چمران است

خبرگزاری رسا ـ وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح با بیان این که تجلی تقوا و خودسازی شهید چمران را در تبعیت محض او از ولی امر و ولایت فقیه باید دید، اظهار داشت: در زمانی‌که روشنفکران فکر می‌کردند می‌توانند با اتکای به فهم خود از دین، مسیر را درست انتخاب کنند، شهید چمران با همه وجود در مقام تسلیم در برابر ولی امر در می‌آید.
وزير دفاع حسين دهقان

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، سردار سرتیپ پاسدار دکتر حسین دهقان، وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح در آیین بزرگداشت شهادت شهید مصطفی چمران و شهدای جنگ‌های نامنظم که عصر امروز یکشنبه یکم تیرماه در تالار اندیشه حوزه هنری تهران برگزار شد، با بیان این‌که شهید چمران سرداری از سرداران بزرگ اسلام و سرباز جان‌نثار ولایت بود، اظهار داشت: برای بنده باعث غرور و افتخار است که در مسندی توفیق خدمت دارم که روزی شهید چمران بر عهده داشته است.

 

وی گفت: شهید مصطفی چمران انسان بزرگی بود که هیچ‌گاه فریب دنیا را نخورد و در هیج بعدی از ابعاد آن مانند جاه و مقام و علم و دانش و شهرت مرعوب آن نشد و از آن فاصله گرفت و همین رمز و رازی است که «چمران» را «چمران» می‌کند.

 

دهقان با اشاره به این‌که نمی‌توان مقام و عظمت شهدا را جز با آنچه در قرآن و روایات ائمه معصومین(ع) آمده است، وصف کرد، افزود: برای توصیف شهدا اولاً باید از خود شهدا مدد جست(شهیدان را شهیدان می‌شناسند) و ثانیاً تعابیر بلند و حکیمانه امام راحل(ره) است که می‌فرماید، از این قلم و بیان چگونه ساخته است که در مقام شهدا بخواهد قلم‌فرسایی کند؟

 

وی به آیه شریفه «فمن کان یرجو لقاء ربه فلیعمل عملا صالحا و لا یشرک به عباده ربه احدا» (کهف ـ 110) اشاره کرد و در خصوص ویژگی‌های شهید چمران یادآور شد: شهید چمران در مکتب اسلام و اهل بیت(ع) تربیت یافت و از همان عنفوان جوانی همه تلاش خود را در یک خانواده مذهبی بر آن قرار داد که خود را شایسته یک فرد مسلمان شیعی تربیت کند و بسازد و انصافاً هم چنین کرد.

 

وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح زندگی شهید چمران را سراسر رو به تعالی و تکامل دانست و تصریح کرد: این زندگی دائماً در حال حرکت به سمت کمال است، تا جایی‌که شهید این قدرت الهی را می‌یابد تا در نوشته‌های خود بتواند ادعا کند که از خود متعجب است که چگونه این لطافت طبع با صلابت جنگی در هم آمیخته و در کنار هم قرار گرفته‌اند؟

 

وی ویژگی مهم شهید چمران را یادآور شد و تشریح کرد: درباره ویژگی جمع اضداد بودن و بسط روحی داشتن پیامبر اکرم(ص) و امیرمومنان(ع) بسیار گفته شده است که امکان تجلی همه صفات و کمال الهی را داشته‌اند و شهید چمران هم به تأسی از معصومین(ع) از این ویژگی مهم برخوردار بود. وی یک قدرت روحی بالایی بر پایه ایمان مستقر داشت که در هر عرصه‌ای وارد می‌شد، موفق بود.

 

دهقان از ابتکار، خلاقیت، در اوج بودن و سلامت به عنوان شاخصه‌های شهید چمران یاد کرد و گفت: افزون بر این‌ها، روشن‌بینی، فهم درست، درک صحیح شرایط، انتخاب درست در مسیر انجام تکالیف، عشق، عرفان، مجاهدت و تلاش پیگیر برای موفقیت را نیز باید از ویژگی‌های مهم این شهید والامقام برشمرد که در وجود ایشان جلوه داشته است.

 

وی در ادامه به بیان بخشی از زندگی شهید چمران در دوران قبل از انقلاب پرداخت و خاطرنشان کرد: شهید چمران از سوی نظام شاهنشاهی بورسیه تحصیلی می‌گیرد، اما در دل جامعه ملحد قرن بیستمی قادر است در کنار جنبه علمی، به عنوان یک متفکر اسلامی هم حضور داشته و ابراز وجود کند. چمران در عین حال که در رشته فیزیک کوآنتوم به آن مراتب و ظرایف مهم مادی دست پیدا کرده است، می‌تواند خود را در اوج عرفان و روحیه معنوی قرار داده و فراموش نکند که انسان مکتب اسلام بایستی با هر دو بال ایمان و دانش به خدا برسد.

 

وزیر دفاع جمهوری اسلامی ایران اضافه کرد: چمران می‌توانست در جامعه آمریکایی، ضمن این‌که مسلمان باشد و فعالیت سیاسی هم داشته باشد، در آن بماند و بهترین زندگی را داشته باشد، اما وی خدمت به مردم لبنان را که محروم‌ترین افراد در شرایط هراسناک آن منطقه هستند برمی‌گزیند و جهاد و مبارزه و خدمت را در هم می‌آمیزد.

 

وی تجلی تقوا و خودسازی شهید چمران را در تبعیت محض او از ولی امر و ولایت فقیه دانست و اظهار داشت: در زمانی‌که روشنفکران فکر می‌کردند می‌توانند با اتکای به فهم خود از دین، مسیر را درست انتخاب کنند، شهید چمران با همه وجود در مقام تسلیم در برابر ولی امر در می‌آید و در نهضت امام خمینی(ره) تا روزی که شهید می‌شود، همین نگاه را حفظ می‌کند.

 

دهقان سپس به بیان شخصیت شهید چمران از دیدگاه امام راحل(ره) پرداخت و گفت: بعد از شهادت ایشان، امام(ره) پیام مهمی صادر می‌کنند و او را با عبارت «چمران عزیز» خطاب قرار داده و از این شهید به عنوان سرباز پرافتخار اسلام و مجاهد بیدار و متعهد نام می‌برند و آن‌گاه شهادت او را هم تسلیت و هم تبریک می‌گویند.

 

وی به آیه دیگری از قرآن کریم(و من یتق الله یجعل له مخرجا) اشاره و تصریح کرد: کسانی که بتوانند خود را از هیمنه غرور مادی و دنیاپرستی آزاد کنند، دو موهبت بزرگ نصیب‌شان می‌شود، اول آن‌که قلب‌شان آن‌قدر فراخ می‌شود که تحمل همه مسائل و شدائد برای‌شان شیرین و سهل می‌شود چون رضایت حق و تسلیم شدن در برابر قضا و قدر الهی برای آنها مهمترین است.

 

دهقان از رفع محدودیت‌های ذهنی به عنوان دومین موهبت نام برد و بیان کرد: محدودیت‌هایی که بر ذهن آدمی حاکم است، با داشتن تقوا برداشته شده و ذهن انسان که ظرفیتی بیش از تصور مادی دارد، به واسطه این خصلت تقوایی که در درون فرد ایجاد شده است، مانند یک اقیانوس بزرگ پذیرا می‌شود.

 

وی رشد علمی و نبوغ دکتر چمران را از همین منظر تفسیر کرد و یادآور شد: به دلیل وجود عنصر تقوا در شهید چمران، آن فضای پژوهشی و علمی در کنار جهاد، تقوا و اراده الهی به وجود می‌آید و این درسی برای همه ماست که اگر با نیروی تقوا و اراده و اعتماد به وعده‌های الهی، به همه توانمندی‌ها و نصرت الهی باور داشته باشیم، هیچ امر ناشدنی در دنیا وجود نخواهد داشت، زیرا انسان خود را به یک قدرت لایزال گره خواهد زد.

 

گفتنی است، مراسم نکوداشت سی و سومین سالگشت شهادت شهید دکتر مصطفی چمران و شهدای جنگ‌های نامنظم شنبه یکم تیرماه با حضور وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح، اعضای شورای اسلامی شهر تهران و جمع زیادی از علاقمندان به فرهنگ دفاع مقدس در تالار اندیشه حوزه هنری برگزار شد و از همسر شهید چمران و تعدادی از همرزمان آن شهید والامقام تجلیل به عمل آمد./9591/پ202/ب4

ارسال نظرات