کوتاهی در تبیین شخصیت امام حسن پذیرفتنی نیست
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در اصفهان، حضرت آیتالله حسین مظاهری، رییس حوزه علمیه اصفهان، یکشنبه پس از نماز صبح در مسجد امیرالمؤمنین(ع) در جلسات تفسیر خود با تبریک ولادت امام حسن مجتبی(ع) گفت: متأسفانه راجع به امام حسن مجتبی(ع) کم حرف زده میشود، این یکی از کوتاهیهای منبریها و غیرمنبریها است.
وی با اشاره به اینکه درباره برخی از ائمه(ع) کم سخن گفته میشود، اظهار کرد: گاه میشود که ولادت یا شهادت امام جواد(ع) میآید، یا ولادت امام حسن(ع) میآید اما خبری نیست، در حالی که در روایات درباره اهلبیت(ع) سفارش شده است.
استاد درس خارج حوزه علمیه ابراز کرد: روایتشده درباره اهلبیت(ع) که در وقت شادیهای آنان شاد باشیم و در هنگام عزاداریها جلسه عزا داشته باشیم، این امر اختصاص به شیعه دارد و سنی از این موضوع بیخبر است.
وی با قرائت آیه «ذَٰلِکَ وَمَن یُعَظِّمْ شَعَائِرَ اللَّهِ فَإِنَّهَا مِن تَقْوَى الْقُلُوبِ» ادامه داد: این یکی از نعمتهای بزرگ خداوند است که این شعارها را به شیعیان آموخته و بخشیده است، تعظیم این شعائر اگر هیچ نداشته باشد به غیر از نظر لطف معصوم برای آخرت و دنیای ما بس است.
حضرت آیتالله مظاهری ابراز کرد: به عنوان مثال دیشب و امروز میلاد پربرکت امام حسن مجتبی(ع) بوده است، اما مجالسی که درباره آن حضرت در اصفهان گرفته شد، به اندازهای نبود که باید باشد و این کوتاهی ما است.
وی خاطرنشان کرد: حضور در مجالس ائمه(ع) و شنیدن از منقبتها و فضایل آنان انسان را سعادتمند میکنند، حرفهای بسیار خوبی در این مجالس زده میشود، ممکن است یک سخن و یک جمله حال انسان را منقلب کند.
رییس حوزه علمیه اصفهان با بیان اینکه درباره صلح امام حسن(ع) کتابها نوشته شده است، خاطرنشان کرد: صلح امام حسن(ع) از نظرهای مختلف سیاسی و فرهنگی مورد بررسی قرار گرفته است اما ما هیچ خبری نداریم و درباره این موضوع اصلا مطالعه نکردیم و نمیکنیم.
وی ابراز کرد: درباره اخلاق عملی امام حسن(ع) نیز مطالب بسیاری نوشته شده و چه حرفهایی زده است، همین قضیه جناده که در کتابها آمده است، قضیه بسیار تأثیر برانگیزی است و ممکن است حال انسان را عوض کند.
حضرت آیتالله مظاهری با انتقاد از برخی از مجالسی که برای اهلبیت(ع) گرفته میشود، اظهار کرد: سفارش شده است که در شادیها شاد باشیم، اما مجالس شادی اهلبیت(ع) که در آن کف زده میشود و حالت لهو پیدا میکند یا جلسههای عزاداری که در آن کارهایی در غیر شأن اهلبیت(ع) انجام میشود، مناسب نیست.
وی با بیان این حدیث از امام حسن مجبتی(ع) که «قضاء حاجت المؤمن أفضل من عبادة شهرا» خاطرنشان کرد: اگر فردی گرهی از کار شخص مؤمن باز کند، برای او از یک ماه عبادت، یک ماه روزهداری، یک ماه شبزندهداری بهتر است.
استاد درس اخلاق حوزه علمیه گفت: از این جمله امام حسن(ع) استفاده کنیم و تصمیم بگیریم هر روز به هر اندازه که میتوانیم مسلمانی را خشنود کنیم و دلی را به دست آوریم، اگر چه به یک سلام یا اظهار محبت باشد./914/پ202/ب