«جامع الانوار» زندگی برترین بانوی عالم را بررسی کرد
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، کتاب جامع الانوار نوشته آیت الله شیخ عبدالله محمدی از مقدمه و هفت فصل منتشر و موضوعات این کتاب شامل «برترین بانوی عالم آفرینش»، «کیفیت ولادت»، «تاریخ و ولادت و وفات فاطمه(س)»، «بیان اسماء آن حضرت»، «باب تزویج فاطمه(س)»، «در بیان فضائل و مناقب و بعضی احوال آن سیده نساء العالمین»، «قسمتی از معجزات فاطمه(س) و اشاره به سیره زندگی آن مجلله» و «باب علم فاطمه(س)» است.
در فصل سوم این کتاب اشاره به وجه تسمیه زهرا(س) آمده: از عیون اخبار الرضا(ع) با ذکر تمام سلسله سند به جابر(جعفی).جابر می گوید: از امام صادق(ع) سوال کردم چرا جده شما فاطمه را زهرا(س) می گویند؟ حضرت در جواب فرمود: به علت اینکه خداوند عزوجل آن معصومه را از نور عظمت خود آفرید چون آن نور متجلی شد.
آسمانها و زمین را منور نمود و چشمهای ملائکه را خیره ساخت در آنوقت ملائکه برای خدا بسجده افتادند و گفتند: ای پرودگار و سید ما این نور از نور خودم می باشد و او را در آسمانها مستقر نموده ام و از صلب پیمبری از پیغمبران خود که او را بر همه پیغمبران برتری داده ام بیرون می آورم و از این نور نورهای امامانی که به اوامر من قیام می کنند و مردم را به سوی من هدایت می نمایند بیرون آورم و آنها را خلفا و حجج خود در زمین پس از انقطاع وحی قرار می دهم.
در بخشی دیگر از از این کتاب بر بیان معجزات حضرت اشاره کرده است؛ صاحب کتاب خرایج روایت کرده که یهودیان مدینه مراسم عروسی داشتند بزرگان آنها خدمت پیامبر اسلام(ص) شرفیاب شدند و گفتند: ما مجلس عروسی داریم تقاضامندیم که اجزه بفرمایید که دخترت فاطمه تشریف بیاورد وزینت بخش مجلس ما شود.
حضرت فرمود: فاطمه همسر علی بن ابی طالب(ع) است و اختیار او با علی می باشد؛ آنها اصرار کردند بخاطر حق همجواری ما با شما وساطت کن تا علی اجازه دهد فاطمه در عروسی شرکت کند؛ زنهای آنها لباسهای فاخر پوشیده و از طلا و جواهرات سر تا پای خود را زینت کرده بودند و غالبا هدف آنها این بود که فاطمه با لباس زاهدانه در چنین مجلسی شرکت کند و تحقیر شود.
پیامبر اسلام(ص) موضوع را با امام علی مطرح کرد وقتی تمایل پیامبر را احساس کرد موافقت کرد ولی حضرت فاطمه(س) کراهت داشت که با آن لباس در چنین مجلسی شرکت کند؛لذا نگران بود و از طرفی هم پیامبر و علی تقاضای مصرانه یهود را پذیرفته بودند.
در آن حال جبرائیل نازل شد یک دست لباس بهشتی و زینت و زیور از یاقوت و مروارید بهشتی که بیننده را مبهوت و متحیر می کرد از بهشت آورد و عرض کرد فاطمه از لباسها و زینتها را بپوش و در مجلس عروسی زنان یهود شرکت نماید.
بخش دوم این کتاب به موضوع تفسیر سوره حمد با موضوعات «وجه الحاق تفسیر سوره حمد به کتاب برترین بانوی عالم»، «فضیلت سوره حمد»، «نامهای سوره حمد»، «تقسیم خداوند سوره حمد را بین بندگانش»، «محتوای اجمالی سوره مبارکه حمد»، «تفسیر استعاذه»، آیههای این سوره مبارکه حمد پرداخته است.
در بخش سوم این کتاب اشاره به بخشی از مسائل اخلاقی از جمله «علائم نور ایمان در قلب و نبودن آن»، «فضیلت امر به معروف و نهی از منکر»، «علل بنیادر صلاح و فساد جامعه»، «بازگشت به قهقری مساوی با انحطاط»، «احکام و آداب مهجور اسلام» و در آخر فهرست منابع را شده است.
گفتنی است، کتاب «جامع الانوار» از انتشارات نشر حبیب با شمارگان 1000 نسخه در56 صفحه با قیمت 8500 تومان منتشر شده است./978/ن601/س