فرمان امام علی به مالک اشتر منشور بی بدیل حاکمیت اسلامی است
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در اردبیل، حجت الاسلام و المسلمین سید حسن عاملی، نماینده ولی فقیه و امام جمعه اردبیل، در مراسم شب قدر در اردبیل، با اشاره به مولفه عدالت و همزادی آن با اصل توحید خاطرنشان کرد: انبیا و اولیای الهی مامور ایجاد قسط و عدالت در جامعه شدند به طوری که در جامعه اسلامی در کنار عدالت، احسان و نیکی نیز مورد تاکید قرار گرفته است.
وی افزود: در حاکمیت علوی شاهد تحقق عدالت، قسط، مساوات، احسان و نیکی هستیم و باید در این زمینه جامعه اسلامی ما نیز معیارهای حقیقی را رعایت کند.
حجت الاسلام و المسلمین عاملی، با اشاره به شاخصه های والای امام علی (ع)، تصریح کرد: علم، مدیریت و شجاعت به عنوان سه مولفه حضرت علی (ع) در رعایت اصل عدالت است و ما در این تفکر با اندیشه غرب در تعارض هستیم چرا که آنها به یک اصل خویشتن مالکی اعتقاد دارند در حالی که در اسلام یقین و اعتقاد بر این است که انسان از سوی خداوند متعال در همه شرایط مورد توجه و تکریم عادلانه است.
امام جمعه اردبیل اظهار داشت: اگر ما امروز سخن از عدالت علی (ع) به میان میآوریم آن عدالت تام و تمام است چرا که آن حضرت معیار حق را با قدرت روحی بالای خود به حدی رعایت میکند که اجازه نمیدهد در مسند قدرت کسی بخواهد بر اساس هوا و هوس خود رفتار کند.
حجت الاسلام و المسلمین عاملی، با تاکید بر لزوم مطالعه فرمایشات امام علی (ع) در نهج البلاغه، گفت: منشور فرمان علی (ع) به مالک اشتر منشور بیبدیل در حاکمیت اسلامی است که باید سازمان ملل با اقتباس از آن معیارها و محکهای حاکمیت امروز را به نگارش درآورد.
نماینده ولی فقیه در استان اردبیل، در بخش دیگری از سخنان خود، خاطرنشان کرد: در نگاه اسلام سیاه و سفید، مسلمان و مسیحی، باسواد و بیسواد، شهری و روستایی، بالانشین و پاییننشین و صدها مرزبندی دیگر جامعه امروزی ما از بین رفته و بیمعنا میشوند و آنچه که در نگاه اسلام به عنوان یک اصل حقیقی به شمار میرود توجه به کرامت انسانی است.
نماینده مردم اردبیل در مجلس خبرگان رهبری، بیان داشت: این کرامت امروز در برخی از حوزهها شکسته شده و جامعه بشری نتوانسته است حق و حقوق واقعی خود را استیفا کند چرا که یک کارگر جوان نیاز به پشتوانه امنیت روحی و روانی دارد که اگر حق و حقوق واقعی وی ادا شده و بیمه تامین شود دیگر در این صورت دغدغه دستیابی به پایداری شغل و یا برخی خلاها در این زمینه از بین میرود.
حجت الاسلام و المسلمین عاملی، وی از برقراری عدالت، توجه به احسان و نیکوکاری و ایمان به معاد به عنوان منشا حقوق جامعه بشری یاد کرد و گفت: تربیت انسانها یکی دیگر از این معیارها و منابع حفظ حقوق انسانها است چرا که اصلیترین نیاز بشر حضور در فضای سالم تربیتی و تربیت بهترین انسانها است تا در فضای سالم زندگی بتوانند تنفس کرده و رشد کنند./937/202/ع