۱۴ مرداد ۱۳۹۳ - ۱۱:۰۱
کد خبر: ۲۱۵۲۷۱

علما و اعتقادات دینی دو عامل مهم در حرکت‌های انقلابی ایران بوده است

خبرگزاری رسا ـ رییس برگزاری نخستین همایش بین المللی مشروطیت تبریز گفت: نقش محوری علما و مراجع تقلید همچنین پایه‌ اعتقادی اسلامی مردم ایران، دو عامل مهم در جریان حرکت‌های انقلابی ایران است.
خانه مشروطه در تبريز

دکتر مسلم اورنگی، رییس برگزاری نخستین همایش بین المللی «از نهضت مشروطیت تا قیام 29 بهمن و پیروزی انقلاب اسلامی» امروز در حاشیه آغاز به کار این رویداد علمی، فرهنگی و تاریخی در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری رسا در تبریز به تشریح نقش قرآن و روحانیت درحرکت های انقلابی ایران  معاصر پرداخت و اظهار داشت: نهاد روحانیت در ایران معاصر، همواره به عنوا‌ن یک‌ نهاد مردم پذیر و مؤثر عمل کرده است.

 


وی خاطرنشان کرد: در هر سه جریان ایران، آموزه‌های قرآنی و روحانیت، محوریت اصلی حرکت‌های مردمی، بوده است. چنانچه ثقةالاسلام تبریزی، شهید راه مشروطه بوده و شهید قاضی طباطبایی نیز اولین شهید محراب انقلاب اسلامی است که مهم‌ترین نقش را در قیام بیست و نهم بهمن تبریز ایفا کرده است.

 


اورنگی ادامه داد: در جریان رهبری انقلاب اسلامی نیز، امام خمینی (رحمة الله علیه) توانستند با شخصیت کاریزماتیک و علمی خود، بقیه‌ مراجع تقلید، روشنفکران و رجال سیاسی را نیز با خود همراه کرده و اقشار مختلف مردم را یکپارچه و متحد کند، چیزی که در انقلاب مشروطه کم‌رنگ بود، و لذا عمر انقلاب مشروطه، نیز دیری نپایید. با این‌حال جنبش مشروطه و قیام 29 بهمن تبریز در به ثمر نشستن انقلاب تأثیر فوق‌العاده‌ چشمگیری داشته است.

 


این استاد دانشگاه آزاد اسلامی تبریز تصریح کرد: نقش محوری علما و مراجع تقلید همچنین پایه‌ اعتقادی اسلامی مردم ایران، دو عامل مهم در جریان حرکت‌های انقلابی ایران است که در انقلاب اسلامی به‌مراتب قوی‌تر از انقلاب مشروطه است. علت این امر، محبوبیت وسیع، هوشمندی، موقع‌شناسی و توانمندی امام در گردآوردن طیف وسیعی از مردم بود.

 


وی با بیان این‌که گذشته پُرافتخار ملت ایران را مرهون حضور مستمر مردم ایران، خاصه آذربایجان در پیروی از روحانیت، مراجع تقلید و ارزش های دینی و اعتقادی، اسلامی دانست و افزود: مردم تبریز و آذربایجان در حرکت های مهم تاریخی همواره پیشقدم بوده اند که نشان از بصیرت عمیق مردم این خطه به کمک رهبریت مراجع تقلید و علمای دینی دارد.

 


اورنگی ادامه داد: انقلاب مشروطه نقطه آغاز جریانی تاریخی بود که، به پیروزی انقلاب اسلامی در سال 1357 انجامید. نقش مردم تبریز در پیروزی انقلاب اسلامی ایران منحصر به همراهی با نهضت مشروطه نیست، بلکه در قیام 29 بهمن 1356 پایه های رژیم پهلوی را در هم شکستند و با رهبری علما و بزرگان، زمینه پیروزی نهایی را فراهم کردند.

 


وی تصریح کرد: بعد از انقلاب نیز، مردم تبریز با حضور در جبهه های 8 سال دفاع مقدس و تربیت سرداران بزرگی چون شهید مهدی باکری، شهید تجلایی و ... نقش بسیار مؤثری در حفاظت از انقلاب و آرمان های آن داشته اند. حرکت خودجوش مردم تبریز که در 8 دی ماه سال 1388 علیه فتنه 88 انجام شد و فراگیری آن در 9 دی ماه همان سال در سراسر کشور، علیه سران فتنه نشان داد که مردم این خطه مردمی ولایت مدار هستند./935/پ203/ب4

ارسال نظرات