۲۸ مرداد ۱۳۹۳ - ۱۷:۰۶
کد خبر: ۲۱۶۹۶۶
رییس مرکز فقهی ائمه اطهار:

قم نیازمند تحول جدی فرهنگی است/ در برخی رسانه‌ها غرض ورزی و باند بازی مشاهده می‌شود

خبرگزاری رسا ـ عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم رشد و آگهی جامعه را وابسته به بیان تحلیل و اخبار مناسب و درست از سوی رسانه‌ها دانست و گفت: در ایران اسلامی هر چند در برخی موارد غرض ورزی، باند بازی و سیاست بازی در رسانه‌ها وجود دارد ولی مشخص است بیشتر آن‌ها به دنبال رشد، آگهی دادن و تنویر افکار مردم است.
نشست رييس مرکز فقهي ائمه اطهار با اصحاب رسانه قم نشست رييس مرکز فقهي ائمه اطهار با اصحاب رسانه قم

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، آیت‌الله محمد جواد فاضل لنکرانی، عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم ظهر امروز در جمع مسؤولان و مدیران رسانه‏‌‏های قم، بر ضرورت و لزوم تشکیل جلسه از سوی بزرگان حوزه برای شنیدن مطالب و نظرات اصحاب رسانه تأکید کرد.

 

استاد حوزه علمیه قم در ادامه سخنان خود با اشاره به آیات قرآن و روایات، قلم را از نعمت‌های بزرگ الهی و دارای حقوق دانست و بیان داشت: در روایتی پیامبر(ص) می‌فرمایند «باب علم و تعلیم با قلم آغاز شد، قلم دارای حقوقی است، حکومت و دین مبتنی بر قلم است».

 

وی افزود: راه اصلی تعلیم جامعه و افراد قلم است؛ استقامت، استمرار، ریشه‌داری و بقای ملک و دین قلم است؛ با قلم می توان برای مردم زندگی سالم مردم را رقم زد.

 

آیت‌الله فاضل لنکرانی با بیان این‌که یاد خدا در آغاز نویسندگی از نخستین حقوق قلم است، خاطرنشان کرد: قلم به تکوینی و تشریعی تقسیم می‌شود که اساس تکوین و تشریع مبتنی بر قلم است.

 

وی تصریح کرد: احترام قانون به قلمی شدن آن است؛ تمام مقدرات انسان قلمی است، یعنی خدا تمام مقدرات افراد را مشخص کرده است؛ اگر قلم خدا بر این باشد که نفع و ضرری نصیب فرد نشود تمام عالم نیز کوشش کنند به آن شخص نفع یا ضرر نمی‌رسد.

 

با قلم می‌توان سبک زندگی اسلام را ایجاد کرد
رییس مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) با اشاره به روایت «قلم علما افضل از خون شهدا است»، اظهار داشت: منظور تنها قلم، علما، عرفا و مفسران نیست؛ بلکه گاهی به خبرنگار نیز در جامعه عالم صدق می‌کند، یعنی عالم به رموز سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و روابط میان احزاب و گروه‌ها است.

 

وی تأکید کرد: قلم تبیین کننده اهداف متعالی و ارزشی شهدا، مظلومان و دیگران است؛ قلم ترسیم کننده راه صحیح زندگی است؛ امروز می‌توان به وسیله قلم سبک زندگی اسلامی که رهبر معظم انقلاب بر آن تأکید دارند و غفلت از آن آسیب‌های زیادی به جامعه می شود را بیان کرد.

 

آیت‌الله فاضل لنکرانی قلم را حلقه وصل گذشته به آینده خواند و خاطرنشان کرد: بشر در صورتی موفق است که بتواند خود را به گذشته و آینده متصل کند.

 

خبرنگاران مشکلات مردم را به مسؤولان برسانند
وی بیان داشت: قلم انتقال دهنده مشکلات و نیازهای جامعه به مسؤولان است؛ مسؤولان مجری کار هستند، ولی خبرگزاری‌ها و رسانه‌ها منتقل کننده مشکلات مردم به مسؤولان هستند.

 

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با بیان این‌که رسانه‌ها باید به فکر بیان مشکلات و رنج‌های مردم باشند، خاطرنشان کرد: خبرنگاران باید با قلم و روش درست مشکلات را منعکس کنند؛ قلم نشانگر افکار است؛ گاهی فردی مطلبی را بیان می‌کند ولی می‌تواند آن را توجیه کند ولی راه توجیه در قلم بسیار بسته است.

 

وی ادامه داد: سیاست‌ مدارها حتی الامکان حاضر به نوشتن نیستند، سخن می‌گویند، ضبط و پخش می‌شود ولی نمی‌نویسند؛ چرا که قلم نشانگر افکار و اندیشه‌ها است؛ به نظر بنده خبرگزاری‌ها و اصحاب رسانه در مسائل اعتقادی و مهم دینی تنها به مصاحبه اکتفا نکرده و تلاش کنند که مصاحبه دهنده مطالب خود را قلمی کند تا افکار و اندیشه‌های او مشخص شود.

 

رشد سیاسی مردم اروپا به سبب انحصار رسانه‌ها کم است
رییس مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) سانسور، توجیه و انکار مطالب بیان شده از سوی برخی افراد را از جمله مشکلات امروزی برشمرد و خاطرنشان کرد: نوشتار را نمی توان انکار کرد؛ در حکومت اسلامی یکی از حقوقی که مسؤولان باید نسبت به ملت و جامعه حفظ کنند این است که اندیشه‌ها خود را مکتوب کنند تا بتوان قضاوت صحیح داشت و راه توجیه بسته باشد.

 

وی عنوان کرد: اهل رسانه و قلم می‌توانند فرهنگ ساز باشند؛ یک خبرگزاری، خبرنگار و رسانه تنها نباید منتقل کننده خبر باشد بلکه باید فرهنگ ساز باشد؛ امروز داعش از سوی سازمان‌های جاسوسی غرب در سال 2006 شکل گرفته و طراحی شده و آن‌ها برخی از آیات قرآن را حذف کرده و خیال می‌کنند که با این کار می‌توانند قرآن را تحریف کنند.

 

آیت‌الله فاضل لنکرانی رشد و آگهی جامعه را وابسته به بیان تحلیل و اخبار مناسب و درست از سوی رسانه‌ها دانست و اظهار داشت: مردم اروپا رشد سیاسی زیادی ندارند؛ چرا که رسانه ها در انحصار دولت‌ها هستند.

 

در برخی رسانه‌ها غرض ورزی،‌ باند بازی و سیاست بازی مشاهده می‌شود

وی یادآور شد: در ایران اسلامی نیز هر چند در برخی موارد غرض ورزی، باند بازی و سیاست بازی وجود دارد ولی مشخص است بیشتر رسانه‌ها به دنبال رشد، آگهی دادن و تنویر افکار مردم هستند.

 

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم ماندگاری را از خصوصیات قلم دانست و اظهار داشت: ما دوره‌ای را گذراندیم که بسیاری از ارزش‌های انقلاب مورد تهاجم قرار گرفت، ولی برخی روزنامه‌ها و نشریات تنها از راه قلم مشکل را حل کردند.

 

رسانه‌ها امنیت روانی جامعه را حفظ کنند
وی ادامه داد: رسانه‌ها باید به دنبال ایجاد امنیت روانی برای مردم باشند؛ در هر زمانی باید این امنیت روانی وجود داشته باشد؛ مأیوس کردن مردم اشتباه است؛ از این‌رو تا حد الامکان باید از نشر اخبار مأیوس کنند جلوگیری کرد؛ البته نباید از آگهی دادن به مردم جلوگیری شود ولی می‌توان در کنار اخبار مأیوس کنند اخبار مثبت را نیز بیان کرد.

 

آیت‌الله فاضل لنکرانی با تأکید بر رعایت انصاف در نقد افراد از سوی رسانه‌ها بیان داشت: اکنون برخی از نشریات سر تا پا مملو از بیان نقد، شکست و بطلان هستند؛ می‌گویند در سیاست خارجی، داخلی، اقتصاد و مسائل اجتماعی شکست خورده‌ایم.

 

وی افزود: درست است که در برخی مراکز مشکلاتی وجود دارد ولی همه افراد که این‌گونه نیستند؛ انسان باید در کنار نقد، مسائل مثبت را نیز مطرح کند.

 

رییس مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) در ادامه سخنان خود به جایگاه ویژه شهر مقدس قم اشاره کرد و بیان داشت: حوزه علمیه، مراجع تقلید و خود مردم از امتیازهای این شهر هستند؛ اصحاب رسانه قم باید برای سایر خبرگزاری‌ها و نشریات الگو باشند؛ اتاق فکر تشکیل داده و مشکلات را شناسایی کنند.

 

قم نیازمند تحول جدی در عرصه فرهنگی است
وی تصریح کرد: گرفتاریها و آسیب‌های فرهنگی فراوانی متوجه شهر قم است که بزرگان نسبت به آن نگران هستند؛ همه مسؤولیت دارند، ولی اصحاب رسانه باید آسیب شناسی کرده و با مردم، خبرگان و مسؤولان در میان گذاشته و راه حل آن‌ها را پیدا کنند.

 

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با بیان این‌که قم نیاز به تحول فرهنگی دارد، گفت: شهر مقدس قم باید از نظر فرهنگی و دینی نسبت به وضع کنونی رشد کند؛ اشتباه بزرگ و قبول نکردن واقعیت است که فردی بگوید نسبت به وضع فرهنگی قم راضی هستم، نیاز به تغییر و تحول داریم که به وسیله اصحاب رسانه شکل می‌گیرد.

 

وی تأکید کرد: قلم سلاحی برای مقابله با دشمن است؛ اصحاب رسانه باید آسیب‌ها را دقیق، برای رضای خدا، بدون در نظر گرفتن اغراض شخصی و ضربه زدن به مسؤولان شناسایی و مطرح کنند؛ ما بیش از مسؤولان به اصحاب رسانه امید داریم./993/

ارسال نظرات