۱۱ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۶:۱۸
کد خبر: ۲۱۹۰۹۶
دبیر شورای عالی حوزه تأکید کرد؛

توجه به ظرفیت عظیم فرهنگی و مذهبی اماکن متبرکه

خبرگزاری رسا ـ قائم مقام جامعه مدرسین حوزه علمیه قم گفت: باید از ظرفیت عظیم فرهنگی و مذهبی بقاع امامزادگان و اماکن متبرکه به بهترین نحو استفاده شود.
آيت الله مرتضي مقتدايي

به گزارش خبرگزاری رسا به نقل از روابط عمومی اداره کل اوقاف و امور خیریه استان قم، آیت‌الله مرتضی مقتدایی، قائم مقام جامعه مدرسین حوزه علمیه قم درباره لزوم توجه به ظرفیت‌های معنوی و فرهنگی بقاع امامزادگان، گفت: احیای آثار اهل بیت(ع) و تکریم و تعظیم امامزادگان یکی از وظایف شیعیان است که باید به یک حرکت عمومی در جامعه تبدیل شود.

 

وی تصریح کرد: وجود بقاع ذریه و نسل اهل بیت(ع) در کشور اسلامی ایران نعمت پربرکتی است که در پیشرفت معنوی و معرفتی جامعه تأثیر بسزایی دارد.

 

آیت‌الله مقتدایی بیان داشت: متولیان امور اوقاف و امامزادگان باید درباره فضا و محیط بقاع متبرکه امکانات و شرایطی فراهم کنند که رغبت مردم برای حضور در این امکان مقدس دو چندان شود.

 

وی با اشاره به وجود بیش از 444 امامزاده در شهر مقدس قم، خاطرنشان کرد: آستان مقدس کریمه اهل بیت(س) و تأسیس حوزه علمیه قم در جوار بارگاه ملکوتی این بانوی کرامت، موجب شده قم به قطب معنوی دنیا و پایگاه جهان تشیع تبدیل شود.

 

باید از ظرفیت عظیم فرهنگی و مذهبی امامزادگان به بهترین نحو استفاده شود

دبیر شورای عالی حوزه گفت: باید از ظرفیت عظیم فرهنگی و مذهبی امامزادگان قم به بهترین نحو استفاده شود، امامزادگان بهترین فضا برای برگزاری محافل قرآنی و مذهبی هستند و می‌توانند به محل مرجعی برای آموزش معارف دینی، برگزاری آیین‌ها و فعالیت‌های مذهبی تبدیل شوند.

 

آیت‌الله مقتدایی گفت: برگزاری برنامه‌های فرهنگی و مذهبی مختلف در امامزادگان می‌تواند آینده معنوی نوجوانان و جوانان کشور را تضمین کند و زمینه ساز رشد و تعالی انسان شود.

 

وی ابراز داشت: با عنایت خداوند متعال اداره اوقاف و امور خیریه استان قم نسبت به مرمت و بهسازی فضای امامزادگان اهتمام خوبی داشته و امیدواریم این اقدام زمینه استفاده از ظرفیت‌های این اماکن مقدس را فراهم کند.

 

بقاع امامزادگان محل توجه خاص خداوند به انسان هستند

آیت‌الله مقتدایی ادامه داد: بقاع امامزادگان محل توجه خاص خداوند متعال و اهل بیت(ع) به انسان هستند، باید آگاهی و اطلاعات مردم را در مورد امامزادگانی که در قم وجود دارند بالا ببریم و آن‌ها را با شأن و منزلت این بزرگواران آشنا کنیم.

 

وی تأکید کرد: یکی از مزیت‌هایی که بقاع امامزادگان در برگزاری برنامه‌های مختلف فرهنگی، مذهبی، اعتقادی، هنری(هنر دینی) و سیاسی دارند این است که مانند برخی مجموعه‌های به ظاهر فرهنگی نمی‌توان اقدامات غیر فرهنگی مانند پخش موسیقی‌های غیرمتعارف را در آن انجام داد.

 

برنامه های بقاع امامزادگان مردمی باشد

قائم مقام جامعه مدرسین حوزه علمیه قم اذعان داشت: برنامه‌های بقاع امامزادگان باید مردمی باشد و توسط خود مردم صورت گیرد، البته متولیان باید نظارت و برنامه‌ریزی داشته باشند، اما به گونه‌ای نباشد که برنامه‌ها شخص محور باشد.

 

آیت‌الله مقتدایی با بیان این‌که بهره گیری از ائمه جماعات و روحانیان با تجربه هم می تواند در پیشبرد اهداف فرهنگی بقاع امامزادگان مؤثر باشد، یادآور شد: در مورد تکریم و ساخت بارگاه و ضریح پیامبران، امامان و امامزادگان روایت‌هایی هم وجود دارد که می‌توان به آن ها استناد کرد./907/د101/ی

ارسال نظرات