۲۱ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۶:۵۴
کد خبر: ۲۲۰۴۹۰
امام جمعه باغستان:

اداره فرهنگ جامعه باید به دست حوزه های علمیه باشد

خبرگزاری رسا ـ امام جمعه شهر باغستان با اشاره به این‌که کار فرهنگی در کشور باید به دست حوزه علمیه باشد، گفت: اداره وزارت ارشاد به دست دولت، کار صحیحی نیست چرا که نهادی که خود نیازمند ارشاد است صلاحیت ارشاد دیگران را ندارد.
امام جمعه شهر باغستان

حجت الاسلام والمسلمین سیداحمد سادات رسول، امام جمعه شهر باغستان در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری رسا، با اشاره به اینکه طلبه هم‌چون دُر است افزود: در زمان قدیم کسانی که سراغ درس طلبگی می‌رفتند تعداد بسیار زیادی بودند و معضلات و مشکلات فرهنگی چندانی در جامعه وجود نداشت اما اکنون مشکلات فرهنگی وجود دارد و اگر کسی بتواند خود را سالم نگه داشته و وارد علوم دینی شود این فرد کم استعداد  محسوب می سشود.

 

وی گفت: وقتی طلبه که وارد حوزه می‌شود یعنی امام زمان(عج) او را به عنوان سرباز خود پذیرفته است پس باید لیاقت سربازی امام را داشته باشد، حرمت سربازی را نگه دارد و از آلودگی های اجتماع خود را رها کند و واقعا وارد تیم سربازی امام زمان(عج) شوند.

 

امام جمعه شهر باغستان در ادامه با اشاره به این‌که یکی از بزرگترین آسیب ها برای طلاب جدید الورود هیأت‌ها هستند، خاطرنشان کرد: اگرطلاب با اخلاص وارد حوزه شوند قطعا موفق می‌شوند و اگر می‌خواهند وارد حوزه شوند نباید برنامه‌های قبلی مانند هیأت را داشته باشند چرا که هیأت‌ها عموما سمت و سوی سیاسی و آسیب های فرهنگی دارند که این برای طلاب جدید الورود آسیب زا خواهد بود.

 

 اهمیت سال های ابتدایی تحصیل در حوزه

حجت الاسلام والمسلمین سادات رسول،  در ادامه با اشاره به این‌که برای یک طلبه از جهت علمی چند سال اول اهمیت دارد، افزود: برای نمونه، ادبیات عرب مهم‌ترین درس و کلید دروس حوزه است؛ اگر کسی ادبیات عرب را خوب بخواند مجتهد می‌شود، اصل همان سال‌های اول است و سال‌های بعد تکمیل کننده این دروس هستند؛ بقیه کتب هم مهم است اما کسی می‌تواند وارد فقه و اصول شود که ادبیات عرب را خوب خوانده باشد.

 

 امام جمعه شهر باغستان در ادامه با اشاره به این‌که طلبه باید تزکیه و تهذیب نفس داشته باشد، تصریح کرد: این علوم برای کسی که به صورت عملی کار نکند و تزکیه نداشته باشد، سم محسوب می‌شود و نتیجه عکس می‌دهد و منحرف می‌کند. برای نمونه همین داعش که به نام قرآن، مسلمان می‌کشد. تزکیه وتقوا به صورت ویژه در تحصیل علوم حوزوی لازم است و لازمه علوم دیگر نیز است.

 

حجت الاسلام والمسلمین سادات رسول با بیان این‌که میثاق طلبگی یعنی قبول سربازی امام زمان(عج)، گفت: هرچیزی که شامل شرایط طلبگی می‌شود همان میثاق طلبگی است؛ باید ببیند امام زمان(عج) چه طور نیرویی می‌خواهد همان طور تربیت شود برای نمونه تقوا، تحصیل علم و برنامه‌ریزی داشته باشد .

 

وی افزود: کسانی که موفق هستند برنامه‌ریزی دارند و از ساعت‌های عمرشان استفاده می‌کنند و عمرشان را به هدر نمی‌دهند به همین دلیل است که  رهبر معظم انقلاب کوه می‌روند، ملاقات هایشان را دارند مسائل شرعی را پاسخ می‌دهند و درس خارجشان را هم می‌دهند.

 

اداره امور فرهنگی کشور باید به دست حوزه باشد

وی با اشاره به این‌که کار فرهنگی کشور باید به دست حوزه علمیه باشد، افزود: اداره وزارت ارشاد به دست دولت، کار صحیحی نیست چرا که حوزه باید متولی آن باشد نه نهادی که خود نیازمند ارشاد است؛ حوزه باید وظیفه تربیت دینی، فرهنگی، مذهبی و تزکیه نفس مردم را به عهده داشته باشد.

 

امام جمعه شهر باغستان در ادامه بیان کرد: شش هزار مسجد بدون روحانی داریم زیرا روحانی، خانه و پایگاه فرهنگی ندارد که بتواند کار فرهنگی کند، شهرداری‌ها فرهنگسرا را ساخت اما جوانانی که فرهنگسرا می‌روند دیگر مسجد نمی‌آیند و هزاران آسیب دیگر در پی دارد.

 

وی در ادامه با اشاره به وظایف حوزه در تربیت طلاب، خاطرنشان کرد: حوزه باید به روز حرکت کند . بحث اجتهاد و فقه و اصول، لازم و بلوغ دین و مکتب تشیع به همین است و باید متخصصین در این رشته رشد کنند و مراجعی باشند که به مسائل شرعی مردم پاسخ دهند اما نیاز نیست همه مجتهد و مرجع تقلید شوند، بلکه می بایست طبق تخصص‌های روز آموزش دیده و به نهادهای دیگر بروند. برای نمونه یک روحانی داشته باشیم که وارد کار مرتبط با  کشتی شود و بداند چه کار فرهنگی در آنجا انجام دهد یا با ملوانان و کارگران کشتی چطور صحبت و ارتباط برقرار کند.

 

اهمیت دروس قرآنی و تفسیر

 وی در ادامه با اشاره به اهمیت دروس تفسیر در حوزه، یادآور شد:  تفسیر قرآن، ذات اخلاق است یعنی تمام مباحث اخلاقی و دینی و عرفانی ما در تفسیر است که در حوزه خیلی مظلوم واقع شده است و به نظر من اگر 50 درصد طلاب در این زمینه متخصص شوند باز هم کم است.

 

حجت الاسلام والمسلمین سادات رسول با اشاره به این‌که تمام رشته های تخصصی را می‌توانیم از قرآن استفاده کنیم، خاطرنشان کرد: اشکال کار دانشگاه‌ها این است که درخت رشته های تخصصی‌ شان ریشه در قرآن ندارد و به همین دلیل بسیار خیلی آسیب پذیر است.

 

وی اضافه کرد: اگر فقه و اصول اکنون در دنیا حرف اول را می‌زند به این خاطر است که بر پایه قرآن و روایات است و سایر علوم چون زمین شناسی، هواشناسی، ستاره شناسی نیز باید از قرآن جستجو و شروع شود تا رشد کند./9593/ت302/ب5

 

ارسال نظرات