۲۳ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۲:۳۳
کد خبر: ۲۲۰۷۵۶
به همت اداره کل تبلیغات اسلامی خراسان رضوی؛

برگزاری بیش از 30 هزار گفتمان حجاب و عفاف گرایی در مدارس خراسان رضوی

خبرگزاری رسا ـ معاون فرهنگی اداره کل تبلیغات اسلامی خراسان رضوی گفت: بی هویتی خانوادگی و کمبود محبت و عاطفه به صورتی که دختر و پسر هیچ علاقه ای نسبت به خانواده خودشان ندارند زمینه هایی را به وجود آورده است که به آسانی فرهنگ غربی در خانواده های ایرانی رسوخ کرده است و معضلات بسیاری را ایجاد کرده است.
عفاف و حجاب

 

حجت الاسلام حسین نمازی، معاون فرهنگی اداره کل تبلیغات اسلامی خراسان رضوی در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری رسا درمشهد گفت: یکی از چیزهایی که در جامعه ما به آن نیاز داریم، تقویت باورهای دینی در خانواده ها است و خانواده را هرچقدر می توانیم باید تحکیم و استحکام ببخشیم چرا که که روابط عاطفی عمیق در خانواده های قدیمی و اصیل ما رواج داشته و همیشه تقویت می شده است.

 

 

وی ادامه داد: امروز به خاطر هجمه های دشمن این امر کمرنگ شده است و یا رابطه ای بین دو خواهر یا برادر نیست و از هم خبری ندارند که یکی از دلایل این موضوع به خاطر استفاده از ماهواره ها و فضای مجازی واین که مداوم سرگرم گوشی های خودشان هستند.

 وی افزود: به همین دلیل انس و الفت مناسبی با هم ندارند و این درحالی است که در شرایط کنونی برای تقویت روابط بین خواهران و برادران باید خانواده را مستحکم کرد و ارتباط تنگاتنگی بین افراد خانواده به وجود آورد.

حجت الاسلام نمازی با بیان این که نقش رسانه ها در این هجمه های فرهنگی واضح است و به گونه ای کار می کنند که خانواده ها را نابود کنند، تصریح کرد: یکی از راهایشان برای رسیدن به این هدف اینست که اعضای خانواده را از هم دور کنند.

وی درادامه با اشاره به تفاوت های تربیت در بین دختران و پسران اظهار داشت: دختران در آینده نقش های بزرگی را به عهده دارند و برای آن نقش آفرینی نیاز به تربیت دارند و این درحالی است که یکی از عمده ترین ویژگی هایی که خداوند برای زنان قرار داده است عشق و محبت و دیگری صبوری و ایستادگی است که از ارکان تربیت نیز همین دو عامل است که در اختیار زنان از سوی خداوند به ودیعه نهاده شده است.

معاون فرهنگی اداره کل سازمان تبلیغات اسلامی خراسان رضوی افزود: مشکل اینست که به خاطر همین هجمه های فرهنگی یک دهه و یا بیشتر، مراقبت ها و مواظبت ها کاهش پیدا کرد.

وی ادامه داد: اگر تحصیل بخواهد جایگزین ازدواج بشود ضربه خواهد خورد، دختری با تحصیلات عالیه منهای مهارت های زندگی که می خواهد خانواده ای را اداره کند به بلوغ اجتماعی نرسیده است چرا که هر زنی باید دو نقش را ایفا کند و یکی از هجمه های دشمن نیز همین است که میل و رغبت به تشکیل خانواده را کم کرده است و از طرفی اگر کسی بخواهد خانواده ای را تشکیل دهد مهارتش را ندارد.

وی تصریح کرد: بی هویتی خانوادگی و کمبود محبت و عاطفه به صورتی که دختر و پسر هیچ علاقه ای نسبت به خانواده خودشان ندارند زمینه هایی را به وجود آورده است که به راحتی فرهنگ غربی در خانواده های ایرانی رسوخ کرده است و معضلات بسیاری را ایجاد کرده است.

نقش راهبردی رسانه ها در امر توانمندسازی خانواده ها

وی درادامه بیان نقش رسانه ها در امر توانمندسازی خانواده ها اظهار داشت: نقش رسانه ها دراین امر بسیار مهم است چرا که از طرفی نقش بانوان، نقشی اساسی در جامعه است و این یک اولویت اول است و همه به این موضوع اعتراف دارند و موثرترین راه مقابله با تهاجم فرهنگی نیز همین توانمند سازی خانواده ها است.

حجت الاسلام نمازی به بیان راهکارهای مقابله با تهاجم فرهنگی دشمن در راستای نابودسازی خانواده پرداخت و تصریح کرد: خانواده های ایرانی اسلامی باید احیا شود و برای مقابله در برابر دشمن تنها ساخت فیلم و انیمیشن پاسخگو نخواهد بود و رسانه باید همه ظرفیت خودش را پای توانمندسازی خانواده ها بگذارد و فعالانه عمل کند.

وی تصریح کرد: در واقع همه ظرفیت رسانه از فیلم و سریال و انیمیشن سازی باید در امر خانواده پیشقدم شود و با گفتمان سازی در جامعه کاری انجام داد که دغدغه همه شود و مشکل اساسی این است که هنوز دغدغه همه نشده است و به باور نرسیده ایم که برای به باور رسیدن این موضوع نیاز به گفتمان سازی داریم چرا که افزایش دغدغه راهکاری برای باور پرداختن به موضوع توانمند سازی خانواده است.

دلایل موفقیت برگزاری گفتمان های حجاب و عفاف گرایی

وی در ادامه به بیان فعالیت های فرهنگی آموزشی اداره کل تبلیغات اسلامی خراسان رضوی در راستای توانمد سازی اعضای خانواده پرداخت و اظهار داشت: حمایت از مرکز فرهنگی دینی حضرت زینب(س)، برگزاری دوره های مهارت های زندگی که هفت جلسه ای و با اساتید مجرب است، دوره های آموزشی تربیت فرزند،  هر سال یک دوره هفت جلسه ای و مهارت های زندگی که اموزش خانواده منحصرا زوجین باهم شرکت می کنند، از جمله این فعالیت ها است.  

وی درادامه با بیان این که مخاطبین متنوع بوده اند، تصریح کرد:  یکی از این مخاطبین زوجین سازمان های مختلف بوده است که برای آنها دوره های آموزشی مهارت های زندگی برگزار شده است و دیگری گفتمان های عفاف گرایی که محتوای آن برگرفته از احادیث و روایت بوده است و در مدارس با همکاری ائمه جماعات برگزار می شود.

وی با بیان این که در سال 92 در آموزش و پرورش  30 هزار گفتمان حجاب وعفاف گرایی، در دانشگاه علوم پزشکی مشهد 1200 نفر در گفتمان های عفاف و حجاب شرکت کرده اند، تصریح کرد: گفتمان های عفاف گرایی بیشتر کارگاهی است و به صورت حل مسایل مخاطب در حوزه عفاف است و 92 درصد کسانی که شرکت کرده اند تمایل به تکرار دوره ها داشتند و این شاخص خوبی است که اگر به صورت جذاب و با نقش آفرینی مخاطب خودمان به مقوله عفاف بپردازیم مورد استقبال قرار می گیرد.

حجت الاسلام نمازی برگزاری گفتمان های حجاب و عفاف گرایی را موفقیت آمیز عنوان کرد و اظهار داشت: این گفتمان ها موفقیت هایش به چند دلیل بوده است یکی این که متن کاربردی خوبی داشته ایم که هم از آمیزه های اسلامی و دانش های علوم رفتاری و مشاوره برخوردار بوده است، عامل دوم موفقیت این طرح مربیان بوده است که از ائمه جماعات و مبلغین بوده است و مدل اجرایی این طرح همراه با پخش کلیپ از دیگر دلایل موفقیت این طرح است./934/ت302/ب

ارسال نظرات