پاسخگویی به نیاز جامعه رسالت مهم حوزه علمیه است
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در آمل، حجت الاسلام عماد، معاون پژوهش حوزه های علمیه کشور امروز در مراسم افتتاحیه سال تحصیلی جدید حوزه علمیه امام حسن عسکری(ع) آمل با اشاره به اهمیت علم آموزی در حوزه های علمیه در تاریخ، گفت: مسیر توسعه علم و دانش را بیش از پیش ادامه دهیم و آن را به یک جریان علمی سامان یافته تبدیل کنیم که با شتاب روز افزون در حال رشد و توسعه است.
حجت الاسلام عماد از عوامل موفقیت انسان ها سخن گفت و در ادامه افزود: یک سازمان برای این که همانند یک انسان بتواند مسیرهای موفقیت را طی کند باید بتواند عوامل و ریش های خود را بشناسد و در آن بررسی و تحلیل کند تا بتواند به اهداف خود دست یابد.
وی طلبگی را ایستادن در امتداد خط سبز و ادامه دهنده راه پیامبران و ائمه اطهار(ع) دانست و ادامه داد: از جمله کارهای طلبه ایجاد مسیر هموار برای انسان ها در سختی ها و مشکلات است و کسانی که درس آموخته این مکتب هستند این دشواری ها را طی کرده اند و این میراث ماندگار را به ما رسانده اند.
معاون پژوهش حوزه های علمیه کشور گفت: طلاب باید نیازهای جامعه خود را شناخته و برای آنها طبقه بندی درستی انجام دهند تا بتوانند جهان را با نقشه درست و دقیقی دینی مدیریت کنند و این عمل باید از سوی حوزه های علمیه انجام گیرد.
حجت الاسلام عماد به افزایش چشمگیر فضای مجازی در ابعاد زندگی مردم اشاره کرد و گفت: متأسفانه گسترش روز افزون فضای مجازی باعث ایجاد شخصیت دومی در زندگی اجتماعی افراد شده است.
وی با اشاره به این که گسترش فضای مجازی مشکلات اجتماعی و فرهنگی بسیاری را برای جامعه به وجود آورده است، بیان داشت: متأسفانه این مشکلات هر روز در حال افزایش است.
معاون پژوهش حوزه های علمیه کشور به نقش حوزه های علمیه در گسترش مبانی دینی در جامعه اشاره کرد و گفت: حوزه های علمیه باید با تبیین صحیح اصول و مبانی دینی در جامعه می توانند در کاهش ناهنجاری های فرهنگی و اجتماعی نقش بسیار مهمی ایفا کنند.
حجت الاسلام عماد با بیان این که رسالت حوزه های علمیه در پاسخگویی به نیازهای جامعه بسیار حائر اهمیت است، تصریح کرد: مشکلات اجتماعی جامعه را می توان با کمک علوم دیگر در کنار علوم حوزوی حل و پردازش کرد تا با یک حرکت پرشتاب علمی این معضلات از بین رفته و به نیازهای جامعه از سوی حوزه های علمیه پاسخی مناسب داده شود.
وی افزود: باید بتوانیم توانایی اسلام را در عرصه پاسخگویی نیازهای مادی و معنوی گسترش بدهیم و این امر با یک برنامه ریزی دقیق و مدون انجام پذیر است و حوزه های علمیه باید سهم خود را در ایفای این نقش مشخص کنند و از امکانات و برنامه ریزی مناسب جهت تحقق این امر استفاده کنند./1314/پ202/ب1