نشست علمی بررسی جریانهای تکفیری در ژئوپلتیک اسلام برگزار شد
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، نشست علمی بررسی جریانهای تکفیری در ژئوپلتیک اسلام و تطبیقهای آخرالزمان در مرکز تخصصی مهدویت قم برگزار شد.
در این نشست علمی مصطفی مصلح زاده سفیر سابق جمهوری اسلامی ایران در اردن و عضو هیأت علمی دانشکده وزارت امور خارجه، حجتالاسلام نصرت الله آیتی عضو انجمن مهدویت و حجتالاسلام جواد جعفری عضو انجمن مهدویت حوزه به ایراد سخن پرداختند.
براساس این گزارش؛ در نشست علمی بررسی جریانهای تکفیری در ژئوپلتیک اسلام و تطبیق آخرالزمان به بررسی رابطه جریان داعش با سفیانی و پرچمهای سیاه پرداخته شد.
حجتالاسلام جعفری در سخنانی با بیان اینکه داعش در سال 2003 درون القاعده ایجاد شد، بیان داشت: در سال 2006 از القاعده جدا شد و پس از مدتی رهبری آن را ایمن الظواهری به دست گرفت.
وی افزود: گروهک تروریستی داعش تحت حمایت آمریکا، غرب و عربستان سعودی به وجود آمده که سعی دارد خود را نماینده اهل سنت معرفی کرده و با این کار میان شیعیان و اهل تسنن عراق و دیگر کشورها تفرقه ایجاد کند.
عضو انجمن مهدویت تجریه کشورهای اسلامی به ویژه عراق را از اهداف پشت پرده ادعای داعش مبنی بر نماینده اهل سنت بودن دانست و بیان داشت: این گروهکهای تروریستی از اسلام خارج هستند، ولی با حمایت آمریکا و به بهانه اسلام خواهی میخواهند بر منطقه مسلط شوند.
وی تصریح کرد: یکی از رهبران تکفیریها که امروز نیز رهبری تروریستهای داعش را بر عهده دارد ابوبکر بغدادی است، این فرد چندین سال در زندانهای آمریکاییها بوده و در آنجا آموزش دیده است؛ حتی معاونان که انتخاب کرده چندین سال در زندانهای آمریکا بودهاند.
سفیر سابق جمهوری اسلامی ایران در اردن نیز در ادامه این نشست با اشاره به آغاز پدیده تکفیر(داعش) پس از 2011 خاطرنشان کرد: مستکبران برای پاتک زدن به بیداری اسلامی گروهکهای تروریستی و تکفیری را به وجود آوردند تا مسیر بیداری اسلامی را تغییر دهند.
وی ادامه داد: جریان تکفیر(داعش) قرار بود از سه کشور عراق، سوریه و لبنان ظهور پیدا کرده و با برنامه ریزی بسیار دقیق نخست سوریه و پس از آن عراق را فتح کند؛ در این زمینه نیز برنامه ریزی صورت گرفته بود که در قدم نخست با شکست روبرو شدند.
مصلح زاده عنوان کرد: با اشاره به اسناد میتوان گفت که مقصد بعدی داعش ممکن است شرق عربستان باشد و این کشور از این موضوع نگران است؛ چرا که اگر این گروهک تروریستی بخواهد به عربستان برود دولت آن با مشکل روبرو میشود؛ چرا که عربستان مدعی مبارزه با گروهک تروریستی داعش است و در صورت ورود باید با آنها مبارزه کند.
حجتالاسلام آیتی نیز در ادامه این نشست به ایراد سخن پرداخت و با بیان اینکه در تطبیق باید احتمال تکرار مصداق داده شود، گفت: برخی از بزرگان نشانههای که درباره علایم آخرالزمان بیان شده است را 700 سال پیش در کتابهای خود بیان کرده و مدعی شدهاند که این نشانهها در زمانشان محقق شده است؛ در حالی که اکنون 700 سال از زمان آنها میگذرد ولی بازهم ظهور محقق نشده است.
وی افزود: همچنین باید همیشه به جعل مصداقها در خارج توجه داشته باشیم، یعنی احتمال دارد که جریان مدیریت شده است؛ باید همیشه در ذهنمان باشد که جبهه شیطان به شخصیت سازی میپردازد؛ برای نمونه یکی از خلفای بنی عباس نام فرزند خود را مهدی گذاشته بود تا ادعا کند که وی مهدی موعود امت است.
پژوهشگر عرصه مهدویت عنوان کرد: در تطبیق باید تمام ویژگیهای بیان شده در احادیث معتبر در مصداق خارجی وجود داشته باشد تا بتوان حکم به تطبیق کرد؛ اکنون میتوان گفت که 99 درصد نشانهها و ویژگیهای که درباره سفیانی بیان شده در داعش با شرایط موجود وجود ندارد./993/پ202/ی