۰۵ مهر ۱۳۹۳ - ۲۲:۵۹
کد خبر: ۲۲۲۹۲۷
پژوهشگر عرصه مهدویت بررسی کرد؛

آیا گروهک تروریستی داعش سفیانی زمان ظهور است؟

خبرگزاری رسا ـ پژوهشگر عرصه مهدویت با بیان این‌که در تطبیق باید تمام ویژگی‌ها بیان شده در احادیث معتبر در مصداق خارجی وجود داشته باشد، گفت: اکنون می‌توان گفت که 99 درصد نشانه‌ها و ویژگیهای که درباره سفیانی بیان شده در داعش با شرایط موجود وجود ندارد.
پرچم داعش

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجت‌الاسلام نصرت الله آیتی، عضو انجمن مهدویت شب گذشته در نشست علمی بررسی جریانهای تکفیری در ژئوپلتیک اسلام و تطیبق‌های آخر الزمان که در مرکز تخصصی مهدویت برگزار شد به ایراد سخن پرداخت.

 

وی گفت: دو نوع تطبیق اصلی و احتمالی داریم که تطبیق احتمالی تکلیف ساز نیست؛ یعنی فرد تکلیفی در برابر فرد که در روایت بیان شده است ندارد؛ برای نمونه در روایت داریم که یمانی در هنگام ظهور قیام می‌کند، حال اگر اکنون فردی از یمن قیام کند و ما احتمال بدهیم که او یمانی است تکلیف به کمک او نداریم؛ چرا که تطبیق اصلی تکلیف آور است.

 

عضو انجمن مهدویت تأکید کرد: البته اگر فرد صالحی از یمن قیام کند از نظر دینی می‌توانیم او را کمک کنیم ولی نمی‌توانیم به سبب این‌که فرد یمانی بیان شده در روایت ظهور است کمک کنیم و نباید تا زمانی که یقین نداریم به تطبیق اصلی متوسل شویم.

 

وی ادامه داد: هر چند تطبیق احتمالی تکلیف آور نیست ولی اثر دارد؛ چرا که خود تطبیق احتمالی سبب امید افراد برای ظهور می‌شود؛ برای نمونه وقتی فردی می‌گوید فلانی خراسانی، یمانی و سفیانی است دیگران امید پیدا می‌کنند که ولی عصر(عج) پس از مدت کوتاهی ظهور خواهند کرد.

 

حجت‌الاسلام آیتی با بیان این‌که موضوع تطبیق بسیار مهم بوده، مشکلات فراوانی را به وجود می‌آورد و لغزشگاه است، بیان داشت: حکم به تطبیق از این جهت مهم است که سبب مژده دادن مردم به ظهور معصوم(ع) می‌شود؛ حتی گاهی نوع تطبیق به صورتی است که دیگران برای ظهور زمان تعیین می‌کنند.

 

وی یادآور شد: خود تطبیق سبب نسبت دادن مطلبی به امام معصوم(ع) می‌شود؛ یعنی وقتی فردی می‌گوید که فلان شخص خراسانی، یمانی و یا سفیانی است در حقیقت سخنی را به معصوم(ع) نسبت می‌دهد که ایشان این مطلب را بیان کرده است.

 

عضو انجمن مهدویت خاطرنشان کرد: در حالی که شاید منظور معصوم(ع) در روایت بیان شده فرد دیگری باشد نه این فردی که اکنون وجود دارد؛ باید دانست که نسبت دادن سخنی به امام معصوم(ع) حجت قطعی می‌خواهد.

 

وی ادامه داد: همچنین تطبیق لغزشگاه مهمی است که گاهی سبب لغزش مردم و گاهی بزرگان می‌شود؛ از این‌رو در این موضوع باید دست به عصا حرکت کرد و هر فردی را مصداق مطلب بیان شده در روایت ندانست.

 

حجت‌الاسلام آیتی با بیان این‌که همچنین در تطبیق باید احتمال تکرار مصداق داده شود، گفت: نشانه‌های که درباره علایم آخرالزمان بیان شده است برخی از بزرگان 700 سال پیش در کتاب‌های خود گفته و مدعی شده‌اند که در زمان آنها محقق شده است؛ در حالی که اکنون 700 سال از دوران آنها می‌گذرد ولی بازهم ظهور محقق نشده است.

 

وی افزود: همیشه باید به جعل مصداق‌ها در خارج توجه داشته باشیم، یعنی احتمال دارد که جریان مدیریت شده باشد؛ باید همیشه در ذهنمان باشد که جبهه شیطان به شخصیت سازی می‌پردازد؛ برای نمونه یکی از خلفای بنی عباس نام فرزند خود را مهدی گذاشته بود تا ادعا کند که وی مهدی موعود امت است.

 

پژوهشگر عرصه مهدویت عنوان کرد: در تطبیق باید تمام ویژگی‌ها بیان شده در احادیث معتبر در مصداق خارجی وجود داشته باشد تا بتوان حکم به تطبیق کرد؛ اکنون می‌توان گفت که 99 درصد نشانه‌ها و ویژگیهای که درباره سفیانی بیان شده در داعش با شرایط موجود وجود ندارد./993/پ202/ی

ارسال نظرات